maanantai 25. maaliskuuta 2013

MUSTAA JA RUUSUJA


Olen kovin ihastunut tähän yhdistelmään, jossa mustalla pohjalla on värikkäitä ruusuja tai muita kukkia. Ihastus alkoi yhdestä parisen vuotta sitten hankitusta maatuskahuivista ja se on pikkuhiljaa kasvanut koskemaan muutakin. Mustapohjaisia kirjontatöitä ja näitä kauniita venäläisiä tarjottimia esimerkiksi. Tämä kaunokainen löytyi viimekertaisella kirppisreissulla, josta alkaa muuten olla ihan liian kauan ! Kaipaan jotain uutta ja keväistä vaatekaappiin ja yleensä näin kesän korvalla kirppiksiltä tekee vaikka millaisia löytöjä. Kelpuuttaisin mielihyvin esimerkiksi jonkun vanhan kukka- tai pitsimekon kaappiini kesää varten. Kukka- tai pitsihamekin kävisi. Tai paitis, vaaleankeltaista silkkiä mielellään. Tuntuu kyllä melkoisen epätodennäköiseltä, että näin tarkoilla spekseillä löytäisin yhtään mitään, enkä kirppikselle lähtiessä yleensä ajattelekaan etsiväni mitään tiettyä. Asiat vain osuvat kohdalle, jos ovat osuakseen. Viimeksi oli tämän ja kahden mustapohjaisen ristipistotaulun kohtalo osua kohdalle. Parasta onkin, kun ei odota kierrokselta ennakkoon mitään, silloin voi yllättyä iloisesti !19 kommenttia:

 1. Tuo ON ihana! Meiltä löytyy yksi kappale hiukan samanoloisia, mummun peruja. Joskus aikoinaan erästä kaappia meille sisälle raahannut antikan mies kysyi, tiedänkö tuon arvoa... Kuulemma jotain satasen ja kahden välillä :o !!

  Kauniita kuvia sulla täällä muutenkin. Ihan pyyytelen anteeksi laiskaa kommentointiani viime aikoina. Syytän töitä, kiirettä ja elämää noin yleensä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämää sopiikin syyttää ihan mistä tahansa :DD

   Aikamoisen hinnan antoi se mies teidän tarjottimelle, mutta kaipa näissäkin on eroja ? En yhtään tiedä niistä, tämä kustansi neljä ( vai kuusi ? ) euroa...

   Poista
 2. Uhkean kaunis - ei mikään söpöläinen vaan kaunotar.
  Itse on säilyttänyt vanhan 70-luvan maatuskahuivini ja välillä käytänkin sitä. Mustapohjainen on tallella; harmittaa, että jossain vaiheessa olen valkopohjaisen jonnekin hävittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunotar tosiaan. Mä en itse asiassa tykkää mistään söpöistä jutuista... tulipahan vaan mieleen ! :D

   Olet ollut kaukaa viisas ! Olen monesti itsekin harmitellut, että ei ole tullut säästettyä sitä, tätä ja tota. Vaan totuus on tietenkin se, että kaikkea ei pysty hilloamaan. Meillä ei ainakaan riitä tilat siihen.

   Poista
 3. Tosi ihana! Mä tykkään tosi paljon vanhoista tarjottimista, ja niitä onkin muutama kerääntynyt tänne meille;-)

  VastaaPoista
 4. Musta ja kukat on sopivan mustalainen myös mun makuun!

  Plääh, mä en ole sataan vuoteen ollut kirppiksellä. Toisaalta, en ihan oikeasti voi raahata meille kirppikseltä mitään. Paitsi, jos ensin raahaisi täältä pari laatikollista kirppikselle itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näissä on sellaista kivaa boheemia henkeä !

   No, toihan se meidänkin ( minunkin ) ongelmani on. Raahaan kotiin aina kaikenlaista, vaikka suunta pitäisi olla ulospäin. Puuh.

   Poista
 5. Nuo tarjottimet on kyllä ihania, löysin kaksin kappalein kohtuuhintaan juuri kirppikseltä pari vkoa sitten myös. Ja muistan, että kun olin lapsi, meillä oli kotona ihan järkyttävän iso tuollainen, melkein puolen neliön kokoinen, kai se johonkin on hävitetty. Mutta onneksi äiti ei ehtinyt hävittää maatuskahuivejaan ja mulla on niitä nyt perintönä musta, valkoinen ja viininpunainen. Slaavilaista pääsiäistä sinne :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isosta tarjottimesta saisi mahtavan sohvapöydän vaikka ! Harmi, jos se on laitettu eteenpäin, mutta kuten todettua, kaikkea ei voi millään säästää :/

   Kiitos samoin sinne ! :))

   Poista
 6. Noissa slaavilaisissa tarjottimissa on yleensä huolella tehdyt kuvat ja onhan ne näyttäviä mustaa taustaansa vasten. Jännää miten jotkut jutut nousevat pinnalle, esmes nämä maatuskat, tarjoittimet, Ebban mustataustaiset opetustulut ja slaavihuivit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, samaa minäkin olen miettinyt. Ne Masalinit ovat törkeän hienoja, mutta ihan karseissa hinnoissa nykyään. Plääh.

   Poista
 7. Tutun näköinen tarjotin. Taisi mummolassa olla samankaltainen. Kaunis on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä on varmaan monella lapsuusmuistoja, kuten niistä kukkahuiveistakin :))

   Poista
 8. Tykkään kans noista slaavilaishenkäyksistä, niin sisustuksessa kuin kaulankin ympärillä. Viime reissulta löytyi ihkut pienet maatuskakorvikset - mustapohjaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slaavilaishenkäys, hyvin sanottu :))

   Maatuskakorvikset kuulostavat hauskoilta !

   Poista
 9. Itsellenikin tuli joku mieleen heti tästä mutta en ihan saanut ajatuksesta kiinni..
  Kaunis tarjotin :)

  VastaaPoista
 10. Minä pidän myös noista mustista kukkatarjottimista, enkä voi vastustaa jos tulee vastaan kirppiksellä. Tuossa löydössäsi on myös hyvin kaunis muoto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea näitä onkin vastustaa :)) Tämä yksilö on tosiaan kauniin muodokas, vaan kurvien vuoksi se pysyy vähän huonosti paikoillaan.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !