lauantai 24. marraskuuta 2012

SO TINY


Ostin uuden kamerani lisäksi makro-objektiivin. Olen toivonut sellaista jo kauan, ja pitkään pohdittuani päädyin sitten Canonin 100 mm f:2.8 USM -linssiin uuden kamerarungon kaveriksi. Ette varmaan usko luettuanne juuri pari postausta taaksepäin mielipiteitäni luonnosta, mutta luontokuvaus on ihanaa ! En ole siinä kovinkaan harjaantunut, mutta tämän linssin kanssa tulee keväällä ja kesällä varmasti möngittyä maanrajassa monet kerrat. Ötökät ovat niiiin hienoja, varsinkin näin vähän kauempaa tarkasteltuna. Ampparit ja hämikset eivät haittaa yhtään, kun kamera on välissä... Onneksi tähänkin vuodenaikaan voi nähdä kaikenlaista pientä kulkijaa, ainakin silloin kun on tarkkana ja valo on juuri sopiva.

Ni Hao Yall

20 kommenttia:

 1. Kameroista en ymmärrä mitään, mutta olen samaa mieltä siitä, että luontokuvat on ihania:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luontokuvista tykkään minäkin. Ehkä ensi keväänä oikein riehaannun ?! :D

   Poista
 2. Onnekas Sinä!

  Makro-objektiivi on minullakin hakusessa, olen ajatellut canonin 60 mm:sta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ajattelin ensin, mutta päädyin kuitenkin tähän pidempään. Ajattelin myydä vanhan telen kokonaan pois, alkaa kertymään tätä kameraroinaa ihan liikaa...

   Poista
 3. Tosi upea kuva! Mä annan sun tehdä ensin rauhassa kaiken selvitystyön noiden kamera-asioiden kanssa, ja sitten laitat vaan mulle valmiit speksit shoppailuja varten. Eiks joo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Hahhah, jos saan allekirjoittaa vastuuvapauslausekkeen sun hankintoja koskien ? En todellakaan ole mikään asiatuntija... Suosittelen sen sijaan tutkimaan esim. dpreviewta, jos oikeasti haluaa tietää tarkasti jotain ! :))

   Poista
 4. Hieno lelu, varmasti tulee kuvaukseen uusia ulottovuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisia aikuisten lelujahan nämä. Kivoja ja hienojakin, tarpeellisuus on tietysti kyseenalainen. Mutta juuri nuo uudet ulottovuudet minulla olivat mielessä tätä hankkiessa ! :)

   Poista
 5. Oi joi, uskot varmaan että olen kade. Tahtoo kans!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon ! Sun on varmaan pakko hankkia joku vastaava viimeistään siinä vaiheessa, kun se teidän vanha kamera sanoo sopimuksen irti. :)

   Poista
 6. Haluais myös "oikean" kameran... kannattais varmaan ensin mennä jollekin kurssille???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että kurssista saa enemmän irti, jos hankkii sen kameran ensin ja kuvaa vähän aikaa ? Tosin, mulle olisi ainakin tehnyt hyvää käydä edes joku lyhyt kurssi heti alkuun. Olisi säästynyt monelta harhalaukaukselta ;) Olen käynyt sittemmin yhden valokuvauskurssin, jonka parasta antia tosin olivat kuvaustehtävät.

   Poista
 7. Onnea uudesta objektiivista! Kuva on ihana :) oot taitava!

  VastaaPoista
 8. Odotan innolla kaikkia sun tuleviakin kuvia!! oot taitava jo olemassa olevien kamerahärpäkkeidenkin kanssa, saati sitten uusien "osien" kanssa...mä haluaisin aikaa (ja rahaa) perehtyä kanssa kuvaushommiin, ehkäpä vielä ehdinkin :D ja ainakin kun täällä blogimaailmassa innostuu teidän ihanien kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa vaan vähän valoisampaa niin olisi kuviakin ! Ihan kiva nähdä, että mitä uudet osat vaikuttavat aiheisiin tai kuviin ylipäätään.

   Ja joo, harmittavan kalliita ovat monet jutut. Mutta onneksi vähän vähemmälläkin pärjää !

   Kiitos :)))

   Poista
 9. Aivan upea kuva!!! Onnea uudelle objektiiville - varmasti ihana sillä lähteä tutkimaan ympäristöä ... Odotan innolla kuviasi!

  VastaaPoista
 10. Petriina, siis tämä on joku järkkäri, jossa pitää ensin käydä kuvauskurssi?

  Oztin noin vuosi sitten sen pinkin, pienen Canonin ja se kuvaa luonnossa aika kivoilla väreillä, mutta ei mitään makroa tietenkään. Nyt olen kauhukseni huomannut, että se kuvaa kaikki valkoiset verhomme pissankeltaisina, myös valkoiset seinämme näyttävät keltaisilta. Minulla on nyt vertailukuvat R:n puhelimellaan kuvaamista verhoista versus omalla kuvaamani. Onko sinulla tietoa, mikä kamera, siis mikä pieni ja kätevä kamera kuvaisi värit oikein? Haluan, että kamera mahtuu lenkillä taskuuni ja tarvittaessa käsilaukkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhun tässä vain uudesta objektiivistani, jonka ostiin uuteen järjestelmärungon kaveriksi. Ei sitä varten kurssia tarvitse käydä, asita voi lukea vaikka käyttöoppaasta ja sitten kuvaamaamalla oppia lisää :)

   Kuulostaa siltä, että valkotasapaino ei ole kamerassasi kohdillaan. Canonilla se kyllä yleensä toimii hyvin automaattisenakin ja monissa pokkareissakin sen voi säätää käsin. Mikäköhän tuo sinun kamerasi on ? Laita vaikka meiliä. :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !