sunnuntai 31. lokakuuta 2010

TESTING


Olen jo pitkään harkinnut ulkoisen salaman hankkimista kameraani ( Canon EOS 450D ), kuvia ei sisätiloissa tule otettua juurikaan ainakaan tähän vuodenaikaan valon puutteen vuoksi. Päädyin pitkään pähkäiltyäni Sigman EF-530 DG Super -salamaan .  Kokeilin kuvausta tänään sopivan hämärissä olosuhteissa : makkarin ainoana valonlähteenä oli yksi yöpöydän lamppu. Huoneen yksi seinä on lähes tummanruskea. Yritin lisäksi keksiä mahdollisimman pientä piperrystä kuvattavaksi ja ankaran pohdinnan jälkeen päädyin ripustamaan koruja lasten joulukalenteriksi tarkoitettuun naulakkoon kuvausta varten. Idea olikin niin hyvä, että saattaa olla niin, että lapsoset joutuvat tyytymään "Salama MäkKviik"- tai "Helou Skiti"-kalentereihin...

Viimeinen kuva koruista on tärähtänyt ja juuri siksi laitoin sen tähän. On nimittäin melkoisen iso paketti tuo kamera tällä hetkellä: 70-300 mm putki ja salama tekevät siitä kömpelön ja painavan käsitellä. Seuraavaksi tarvitaankin kunnon jalusta.
5 kommenttia:

 1. Sinulla on ihania kuvia monen postauksen verran. Näin kiire ei saisi olla ettei blogikierrokselle ehdi :/
  Hatuttaa sinua saisi päivittäin ;) Sillä niin kauniisti hatut sinua pukee!

  Jalusta tosiaan alkaa olemaan kuvaukselle ajankohtaista. Kamera painaa jonkin verran ja putken kanssa tulee jo kömpelyys vastaan.

  Hauska idea sinulla poiki testatessa! :)

  VastaaPoista
 2. No, sitten on kiire jos blogikierroksellekaan ei ennätä ;-)

  Kiitos. Ja onneksi lapset eivät tiedä alkuperäisestä suunnitelmastani !

  VastaaPoista
 3. Mulla saattaa olla sama objektiivi, siinä on se moottorivakaaja. Lisäsalamaa en ole vielä hankkinut, mutta mietin just, mahtaisikohan vanhan järkkärin salama jopa sopia? Ja mun tekee kovasti mieli jotain tosi järeää kauko-objektiivia, mutta en tiedä onko koskaan sellaiseen rahaa. Kameralaina?

  anu

  VastaaPoista
 4. Valovoimaiset kauko-objektiivit ovat ihan törkeän kalliita :-/

  Mun objetiivi on Sigman APO DG, ilman vakaajaa ( ja sen kyllä huomaa... )

  VastaaPoista
 5. Anu, meillä on Canonin järkkärin salama eikä se toimi kunnolla tämän kameran kanssa (tai meillä on muistaakseni 400D-malli). En enää muista, mikä ongelma siinä oli, mutta semmoinen että on jäänyt käyttämättä. Välähtää siis, mutta säädöt.. :p jotain.

  Ihania kuvia. Ihania.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !