torstai 11. heinäkuuta 2013

SÄKILLINEN LOMAPUUHAA


Rakastan lukemista, ja erityisesti rakastan sitä lomalla. Mukava tuoli, mielellään auringossa, hyvä kirja ja rutkasti aikaa, autuutta. Loma ilman kirjapinkkaa tuntuukin ihan täydellisen oudolta ajatukselta ja olenkin valmistellut omaa, alkavaa vapaatani käymällä pariin otteeseen kirjastossa sopivaa lomaluettavaa hakemassa. Ihan varauksessa asti oli Eganin Sydäntorni , muut tarttuivat mukaan joko mielijohteesta tai pitkään muhineesta ajatuksesta lukea ko. kirja. Irvingiä tuskin tarvitsee selitellä kenellekään, L.M. Montgomeryakaan ei varmaan. Jaakkolan Hormonitasapaino liittyy kiinteästi Kumiankka-projektiin, joka siis jatkuu aina vaan, tasapainoa ylläpitäen. Tai ainakin sitä yrittämällä. Murakami on uudempi tuttavuus, odotan kovasti tähän kyseiseen yksilöön tutustumista. Kansi on ainakin kaunis ;) ja kaikkien lukemieni arvostelujen perusteella Norwegian Wood on lukemisen arvoinen muutenkin. Grace McCleen ja Amor Towles edustavat minulle ennestään tuntematonta tuotantoa, toivottavasti ehdin tutustua molempiin. Omassa hyllyssäkin on pari klassikkoa, jotka odottavat vuoroaan, uskollisesti.

 Olen siis ikuinen aikaoptimisti ja kuvittelen ehtiväni aina ja vaikka mitä. Tosiasia kuitenkin on, että pari kirjaa näistäkin palaa takaisin avaamattomina.  Onneksi on suomalainen kirjastojärjestelmä, joka säilyttää haluamani kirjat hamaan tulevaisuuteen ja lainaa niitä ystävällisesti tarvittaessa aina uudelleen. Meni monenmonta vuotta, ennen kuin tajusin, että kirjoja ei tarvitse omistaa. Tarinat säilyvät tallessa kansien välissä muutenkin, riittää, että omistaa kirjastokortin. Ja maksaa myöhästymismaksut ajallaan.

edit. otsikon nimen pitäisi tietysti olla Säkillinen lomaonnea, my mistake.

10 kommenttia:

 1. Aika hyvä säkillinen;) - ja voi kun minäkin ymmärtäisin, ettei niitä kirjoja tarvitse omistaa!
  Leppoisia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli tehtyä hyvät löydöt :) Nyt mä vaan en osaa päättää, että mistä aloittaisin :D

   Mä kävin aiemminkin paljon kirjastossa, mutta jostain syystä en silti tajunnut asiaa. Nykyään taas en oikeastaan edes halua ostaa kirjoja, ehkä kerran vuodessa tulee sellainen tilanne eteen, että itselle on pakko hankkia jotain.

   Kiitos ! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Näin olen ymmärtänyt. Toivotaan, että minunkin mielestä se on !

   Poista
 3. Mä en vielä ole tajunnut sitä, ettei kirjoja tartte omistaa... :/ on mulla kirjastokorttikin ja ne kirjaston kirjat tulevat sitten niiden omien lisäksi ja mausteeksi. Tässä kuitenkin juuri kävin toteamassa, ettei meidän isosta kaupunkikirjastosta löytynyt edes tiedostoista kuin pari kappaletta Carl Hiaasenin kirjoja. Mä en tajua, miten ne on voitu jättää valikoimista pois. Siksi on joskus pakko omistaa edes jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin oli mullakin aikaisemmin, mutta jossain vaiheessa tajusin, että ihan oikeasti mun ei tarvitse omistaa omaa kappaletta jokaisesta kirjasta. Silloin toki myös luin samoja kirjoja yhä uudelleen, mutta nykyään mulla ei ole aikaa sellaiseen vaan luen aina mielellään jotain sellaista, jota aikaisemmin en ole lukenut. Ja ostan minäkin satunnaisesti joitain opuksia. Harvemmin kuitenkin.

   Poista
 4. Täydellisyyttä, ja varsin hyvin valikoitu nuo luettavat kirjat ;) Leppoisia lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 5. Norwegian wood <3 Ei mulla (kännykän varassa lomakommentein :)) muuta. Suomessa on oikeasti maailman paras kirjastolaitos. Suloista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalainen kirjasto on tosiaan ihan parhautta. Eikä Norwegian Woodissakaan ollut valittamista. Ihana kirja.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !