perjantai 5. heinäkuuta 2013

NAANTALIN TÄRPIT ( AGAIN )Aina välillä tulee kyselyitä siitä, mitä Naantalissa tehdä tai missä syödä. Kaikki toki tietävät kylpylän ja Muumimaailman, mutta muitakin käymisen arvoisia paikkoja tästä Suomen kauneimmasta tuppukylästä löytyy. Ihan pelkästään vanhakaupunki venesatamineen ja kirkkopuistoineen on käymisen arvoinen, vaikka ihan päiväseltään. Yöpymistä jossain pienessä B&B-paikassa kannattaa harkita, jo ihan tunnelman vuoksi. Naantalin Matkailun sivuilta löytyy paljon tietoa eri majoitusvaihtoehdoista ja sen kautta pystyy myös tekemään varauksia.

Joitain omia kestosuosikkipaikkojani tulee tässä: 

Living Deauville on kaunis sisustusliike, jonka omistajattaret Nina ja Suvi ovat asiakaspalvelun aatelia. Kauppa on täynnä ihania sisustustarvikkeita huonekaluista koriste-esineisiin. Myös koruja ja vanhanajan makeisia on myynnissä. Liike löytyy Henrikinkadulta. Hauskasta Pikku-Pariisista saattaa tehdä kaikenlaisia second hand -löytöjä, valikoima toki vaihetelee kausittain. Liike sijaitsee vanhassakaupungissa Kaivokaudulla, puutalon kivijalassa.

Ruokapaikoista ehdoton on Ravintola Uusi Kilta , jonka isolla ja mukavalla terassilla viihtyy tunnin jos toisenkin. Palvelu on hyvää ja lista monipuolinen. Uuden Killan vieressä on Valborg, joka tarjoaa pizzaa ja sen sellaista, kauniissa miljöössä. Mannerheiminkadulla sijaitsee puolestaan Cafe Antonius josta saa aivan ihania leivonnaisia ja perinteistä kahvia plyysisohville tarjoiltuna. Aatoksen unelmaa kannattaa ainakin kokeilla ;) . Torin reunalta löytyy Cafe Akseli , josta saa myös mielettömän hyviä, kotileipomossa tehtyjä suolaisia ja makeita herkkuja sekä Tampereen jäätelötehtaan jäätelöä.

Iltapaikoista, hmm, ei ole paljonkaan kerrottavaa. Kaivohuoneella esiintyy kesäisin moni Suomen suosituimmista artisteista, perinteinen Merisali taas tarjoaa terassitunnelmaa merellisessä hengessä. Molemmat rakennukset ovat vanhoja ja kauniita sekä sijainniltaan aivan erinomaisia näköalojen puolesta.

Jos pitää kaikesta vanhasta ja kauniista ja sattuu vieläpä usein kulkemaan kameran kanssa suosittelen kunnon kävelyretkeä vanhassakaupungissa. Sen ehtii kiertämään parissa tunnissa varsin perusteellisesti, vaikka muutaman kuvankin ottaisi välillä. Kannattaa kiinnittää erityistä huomiota hauskasti koristeltuihin ikkunoihin, joissa riittää katseltavaa laivoista ja veneistä Harry Potter - henkisiin luomuksiin. Mikäli sattuu olemaan hellepäivä, kannattaa mukana kantaa uimavehkeitä ihan varmuuden vuoksi, keskustasta kun löytyy monta uimarantaa. Opastetut kierrokset ovat mielenkiintoisia, niistä löytyy myös lapsille räätälöityjä kummituskierroksia.

Lähialueilla olevia, hienoja paikkoja taas ovat esimerkiksi Kultaranta ja Louhisaaren kartanolinna, jonne pääsee Rengastietä pitkin. Kyllä vaan Suomessakin kannattaa matkailla !

16 kommenttia:

 1. Suomen kaunein tuppukylä ;), ihanasti kehuttu! Itse olen käynyt juurikin siellä Muumimaailmassa ja jossain aivan ihanassa kahvilassa lähellä rantaa. Nimeä en muista mutta todelle romanttinen ja ruusuinen paikka oli. Ihanaa kesää sinne Naantaliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa väittää vastaan ! :))

   Olet varmaan käynyt juurikin Antoniuksessa, se on oikasti aivan ihana paikka !

   Poista
 2. Vietettiin juhannus Naantalissa ja olin aivan ihmeissäni siitä vilinästä, joka siellä oli. Ihana paikka. Tuolla Uudessa Killassa olisin halunnut illastaa, mutta väsymys voitti juhannuspäivänä, emmekä jaksaneet lähteä enää kylpylästä, jossa yövyimme, kaupunkiin. No, on syy tulla uudestaa ja vaikka yöpyä jossakin niistä ihanista B&B paikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tosiaan juhannuksena melko paljon ihmisiä !

   Kylpylässä on ainakin ennen ollut todella hyvä thai-paikka, en tosin ole siellä käynyt aikoihin enkä tiedä sen nykytasosta mitään. Uusi Kilta on oikeasti HYVÄ.

   Poista
  2. Tuossa thai-paikassa juurikin syötiin, kun ei kaupunkiin jaksettu lähteä ja hyvää oli. Onko tuo Uusi Kilta muuten ympäri vuoden auki, jos Naantaliin tekisi esimerkiksi jonkun joulunalusreissun.

   Poista
  3. Ei valitettavasti ole vuodne ympäri auki, vaan aukeaa joskus keväällä ( vapun tienoilla ) ja sulkee uuden vuoden aikoihin :/

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä! Muumimaailma ei niinkään houkuttele (vaikka meillä olisi oikeanikäisiä lapsia, mutta he yleensä pelkäävät kaikkia sellaisia isoja "ihminen ison kostyymin sisällä" -hahmoja) mutta muuten kaupunki on varmasti kesällä ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän tosi hyvin, että Muumimaailma ei oikein houkuttele. Olen jonkun kerran käynyt siellä ja puuh. Mutta meillä lapset kyllä tykkäsivät kovasti ! Käydään edelleen sen kiinniollessa joskus kävelemässä siellä ja katselemassa taloja. Mutta tänne voi tulla muutenkin ! :))

   Poista
 4. Kiitos tärpeistä! Edellisestä käynnistä onkin jo muutama vuosi ja sen reissun kuvatkin on menetetty, joten ehkäpä jo tänä kesänä uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne vaan ! Nyt on vielä ollut niin kauniit ilmatkin :))

   Poista
 5. Kyllä muutaman kerran kesässä tulee Naantalissa käytyä....aivan ihana kesäkaupunki...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Ja on tämä talvellakin ihana, hiljainen tosin.

   Poista
 6. Vaude! :) Mä olen Naantalissa käynyt kerran joskus pikkulapsena, oltiin leirintäalueella yötä kun matkasimme Ruotsinlaivalle päin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan aika tehdä uusi reissu tännepäin ! :))

   Poista
 7. Kiitos kovasti ideoista. Itse olen käynyt kaupungissa vain talvella, pitäisi ehdottomasti ottaa kesällä uusiksi. Ihana paikka!! Nyt olen hiukan varustautuneempi reissuunkin.

  ~ Piia Anneli / annelivia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä tänne kuuluu tulla ! :) Vaikka ei talvessakaan mitään vikaa ole, silloin vain monet putiikit ja kahvilat sekä ravintolat ovat kiinni.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !