maanantai 6. elokuuta 2012

REMPPAPÄIVITYSTÄ


Kallismaan remontti etenee hitaasti, mutta varmasti. Viikonloppuna minä kerin pihaa ( ne perhanan syreenit, arggh ! ) ja mies raivasi sisätiloja sorkkaraudan kanssa. Makuuhuoneen katto vaikuttaa hyvältä, repeytyneiden ja tahraisten pinkopahvien alta paljastui ihan priimakunnossa oleva kattolaudoitus. Katthirsistä pinkopahvi lähti irti huonosti, ne pitänee kostuttaa ja yrittää sitten irroitella.

Myös pikkuhuoneen katto osoittautui oikein hyväkuntoiseksi. Huoneesta purettiin loput pinkopahvit sekä seinistä että katosta, lisäksi sai kyytiä huoneen nurkasta aikamoisen osan haukannut lautarakenteinen vaatekomero. Komeron yhdestä seinälaudasta löytyi isoäitini allekirjoitus ja päivämäärä vuosikymmenten takaa, aika hauska yksityiskohta. Kaakeliuunin reunamilta on muutama kaakeli irronnut, samoin luukkujen ympärillä on hieman murtumaa. Ajattelin pyytää jonkun asiantuntijan katsomaan, että pitääkö sille tehdä jotain. Tässä kunnossa emme sitä uskalla käyttää. Pikkuhuoneen vanhat lattialankut ovat erinomaisessa kunnossa, nämä eivät kaipaa kuin kevyen hionnan ja maalin/vahauksen päälle.

Sähköpääkeskus on nyt uusittu. Saunan kattoremontista on pyydetty tarjous sekä työn että materiaalien osalta. Hommiin päästäneen tällä viikolla. Navettaa on hieman tyhjennetty, sieltä otettiin nyt käyttöön se edellisessä postauksessa ja alla näkyvä sohva. Leivinuunista koerapsuteltiin  ( tai mies rapsutteli, minä seisoin vieressä ihmettelemässä )  osa maalista pois, ei hyvä ratkaisu ainakaan tiilien kohdalla , mutta alareunan pelti saa varmaankin jäädä ilman maalia, mikäli pintaa pystyy yhtään viimeistelemään maalinpoiston jäljiltä. Tuvan lattiasta mainitsinkin jo aiemmin, se on vanhaa, leveää lankkua, josta joku taltan kanssa veistellyt paloja pois. Harmi, mutta ajattelimme  silti tehdä sille vain kevyen hionnan ja maalauksen tai vahauksen. Elämä saa näkyä tässäkin yksityiskohdassa.

6 kommenttia:

 1. On teillä urakkaa, mutta varmasti lopputuloksesta tulee mitä ihanin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakkaa tosiaan on. Uskon kuitenkin juuri tuohon lopputulokseen :)

   Poista
 2. Voi että, miten nyt on jo siinä mallilla että on helppo kuvitella miten kaunis siitä tuleekaan :)
  Meillä kaikki on peitossa 80-luvun remontin alla niin ei tietoakaan vielä mitä alta löytyy, mutta sen tiedän että vanhat lattialaudatkin on revitty ylös...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei onneksi ole tehty remppaa sitten 50-luvun, joten aika vähillä vaurioilla talo on selvinnyt.

   Harmi, että teillä ne vanhat lattialaudat on revitty ylös :( Meillä ne ovat onneksi säilyneet pääosin. Yhteen huoneeseen pitää tehdä uusi lattia, mutta muuten.

   Poista
 3. Teillä on siellä kyllä nyt hyvä draivi päällä, wau! Kiva lukea tällaisia remppapostauksia, saa itsekin vähän lisäpontta näihin projekteihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt on ollut aikaa tehdä hommia, kohta alkaakin sitten työt ja muut jutut... Tsemppiä sinnekin ! :)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !