keskiviikko 18. tammikuuta 2012

SIENIÄ


Omistakin tavaroista löytyy aina välillä kaikkea hauskaa, siis muutakin kuin vaatetta. Vanhasta talonpoikaisarkusta löytyi tällainen sienikartta, hieman kärsinyt mutta edelleen varsin kelvollinen, ainakin esille laitettavaksi. Ihan niin kiva tämä ei lasten mielestä ole kuin iPhoneen saatava sienisovellus ( jota he jaksoivat kärttää katsottavaksi koko viime kesän ja syksyn enon ja tädin puhelimista ) , mutta ainakin äiti tykkää. 

Sienten nimet ovat muuten huvittavia. Jos on huonolla tuulella, voi lueskella sieniopasta ja saada takuuvarmasti ainakin hymyn huulille. Känsätuhkelo, taulakääpä, suippurisakas ja poppelihelokka jne. Kukaan ei voi olla naama nutturalla kovinkaan pitkään näiden parissa !

7 kommenttia:

 1. Mun lapsen lempisieni on "Ryhäpahkajalka". Siitä tuli minuutissa luonnollisesti Ryhäpaskajalka ja sitten mä väänsin sen vielä kaikkien iloksi pyhäpaskajalaksi.

  Sienten nimet vaan on niin hauskoja!

  VastaaPoista
 2. Hieno taulu! Ja sienten nimet on hauskaa hupia - millainen ihminen esim. olisi taulakääpä...? Minäkin pengoin varastojani ja löysin aikas monta kynttilänjalkaa ja tuikkukippoa! Pitäisi muistaa välillä vaihdella, kun noita kynttilätarvikkeita on kertynyt jonninverran...

  Mukavaa päästä kommentoimaan blogiisi! En pääse sellaisiin, jossa kommenttiosio on alla. Tulee vaan tyhjä sivu, ja kirjoittamaan ei pääse.

  VastaaPoista
 3. Kiva taulu! Minäkin pidän niin valtaisasti sienien humoristisista nimistä :) Onneksi meiltä löytyy sienikirja!

  VastaaPoista
 4. nanna: hahhah, tuo onkin ihan uusi :-D Joo, mä tosiaan huvitan itseäni aina välillä vaan lukemalla sienikirjaa !

  Tie on kevyt: noista nimistä saisi kyllä hauskoja luonnehdintoja ihmisistä ;-)

  Mullakin oli hetken käytössä se kommentointialusta, jossa pääsi vastaamaan suoraan, mutta otin sen pois käytöstä juuri tuosta syystä.

  Purnauskis: sienikirjoja minkäkin selailen välillä ;-)

  VastaaPoista
 5. "Senkin taulakääpä!" :D Känsätuhkelo taas on ihan selvä ihmisluonteen kuvaus.

  VastaaPoista
 6. Heh heh, fiksut lapset sulla -se iPhonen sieniohjelma on nimittäin ihan huippu! :D Viime syksynä kävelin metsässä iPhone kädessä ja jokos metsästä löytyi uusia tuttavuuksia, jotka saivat sitten nimenkin. Tässä esimerkkejä: viitapalsamirousku (WTF?!), pörhösuomuhelokka ja nuijakuukunen. Kuka näitä nimiä keksii??

  Ihana taulu. Kaunis.

  VastaaPoista
 7. Ninnuska: kyllä vain tulee mieleen tietyntyylinen ihminen ja taulakääpäkin voisi kuvastaa ehkä sellaista enemmän tai vähemmän pöhköä tyyppiä ! :-D

  Himoshoppaaja: mun pitää varmaan hankkia tuo omaan puhelimeen ! Viitapalsamirousku kuulostaa mielenkiintoiselta samoin tuo pörhöjotain, laitan ne kuvahakuun ja tutkailen hiukan :-D

  Kiitos :-)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !