sunnuntai 29. tammikuuta 2012

ILTAPÄIVÄN RAUHAMielestäni on ihana aina välillä hetkisen hengähtää, ihan omassa rauhassa, ilman seuraa, ilman hälyä. Kun lapset ja mies lähtivät pulkkamäkeen, nipistin itselleni pienen, rauhallisen lukuhetken, ainoan koko viikonlopun aikana. Rikkumaton hiljaisuus, kupillinen hyvää kahvia ja pari mukavaa, laadukasta dekkaria.Jälkimmäinen tarkoittaa minun kohdallani mielellään perinteistä brittidekkaria;  sellaista, jonka kruunamaton kuningatar on Agatha Christie, ja joissa ei oikeastaan tapahdu mitään , ainakaan nykyisen mittapuun mukaan ajateltuna. Niissä on kuitenkin sellaista hienovireistä psykologiaa ja ihmisluonnon syväluotaamista sekä ajankuvaa, jota itseni on vaikea vastustaa. 

Tänään oma hetkeni oli suhteellisen lyhyt. Lukemisen lisäksi operoin pontevasti kirpputoriprojektin parissa ja suunnittelin autotallin kaaoksen selättämistä sekä muutamaa pienempää asiaa. Kirpputoriprojekti on työllistänyt jo tovin ja on saanut miettimään sitä, että tavaran välivarastointi ei kannata. Kaikki sellainen, jolle ei ole käyttöä, pitäisi saada loppusijoituspaikkaansa heti eikä esimerkiksi puolen vuoden päästä. Jäisi enemmän aikaa lukemisellekin, kun selvitettävää ei kertyisi niin pitkältä ajalta ja nurkat pysyisivät paremmassa ojennuksessa. Ehkä.

11 kommenttia:

 1. P.D Jamesin Yksityispotilaasta tulikin mieleeni, että pitäisi kirjastosta lainata jotain muutakin luettavaa. Hänen luomansa dekkarimaailma alkoi kiinnostaa sen verran paljon jo tuon Yksityispotilaan myötä.

  Minä pidin pari viikkoa sitten kirppispöytää. 6 päivää, yli 300e, eli kyllä kannatti ;)

  VastaaPoista
 2. Tosi tunnelmallisia kuvia - teidän kodissa on sitten aivan ihana värimaailma!

  VastaaPoista
 3. Ihana lepotuoli!!

  Tällä hetkellä haluaisin itse löytää kivaa kirppikseltä, eli homma on melko balanssissa. Myytävää taitaisi olla pari muovikassillista, mutta niiden kanssa ei jaksa vielä lähteä itsepalvelupöytää vuokraamaan.

  Iloista viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Oioioioi, mikä tuoli! Haluaisin tuollaisen itselleni, mutta nykyään sellaiselle ei ole tilaa. Ja toisaalta pelkään pahoin, että kissojemme kynnet tuhoaisivat nahan, vaikka ko. otukset yleensä tassunsa kurissa pitävätkin.

  Agatha Christie on kyllä laadukasta sunnuntai-lukemistoa, tosin itselläni Sherlock Holmesin seikkailut ovat läheisempiä. Tänään minullakin oli laatuaikaa shoppailun merkeissä ja olen ehtinyt kohtuullisesti lukeakin, ihanaa! Leppoisaa sunnuntai-iltaa ja aurinkoa alkavaan viikkoon!

  VastaaPoista
 5. Joo oon miettinyt samaa tavaran suhteen ja myös sitä, että pitäisi ylipäätään hankkia vähemmän. Olo on kyllä upea, kun paikat tyhjenee ja tulee järjestystä. Tsemppiä vaan!

  VastaaPoista
 6. Voih, siis välisijoitus ei kannata? Ajattelin siistiä vintin ja tehdä tilaa tavaroille. Tosin en tiedä, kauanko ne siellä odottaisivat kirppikselle menoa. Ois tosi helppo viedä kaikki vaikka fidalle, mutta toisaalta itse myymällä niistä saisi sievoisen summan takuulla rahaa. Ehkä kesällä kotikirppis maalla. Melkoinen työ hinnoittelussa vain.

  Ajatuskin tästä saa tuntemaan juuri tuollaisen oman rentouttavan hetken tarvetta... :)

  VastaaPoista
 7. Nautinnollisia lukuhetkiä Jamesin parissa (olisi kiva kuulla vaikka muutamalla sanalla, mitä pidit, siis suhteessa muihin lukemiisi Jamesin dekkareihin).

  VastaaPoista
 8. Petriina, P.D.Jamesin alkupään tuotannot ovat vahvempia. Kokeile vaikka Totuus ja toiveet.

  Ihanan brittiläinen tunnelma kuvissasi.

  VastaaPoista
 9. Susa: P.D. Jamesilta kannattaa lukea kaikki, minkä käsiinsä saa. Mieletön kirppissaldo, wau !

  Pieni Lintu: kiitos kaunis :-)

  Anne: tuoli on myös mukava ! Joo, pari kassillista tavaraa ei ehkä ole ihan tarpeeksi. Mutta varoitan edelleen ( pitkäaikaisen ) välivarastoinnin vaaroista ;-)

  Amma: kiitos :-) En ole itse pitkään aikaan lukenut Agathaa, osaan kirjat suurin piirtein ulkoa ;-)

  selma: näinhän se on. Yksi sisään, yksi ulos pitäisi vaihtaa muotoon yksi sisään, kaksi ulos !

  Sini: niin, ehkä se jollain ihmisellä kannattaa, mutta ei meillä ! Heti vaan pois, tai ainakin ihan selkeästi kasaan " kirppis " , " kaatis " tai " kierrätyskeskus " !

  Maria: mun mielestä tämä oli sellainen perus-james, kiinnostava alkuasetelma, tarkka henkilöhahmojen kuvaus, hieno miljöö. Olisin ehkä toivonut enemmän jännitettä henkilöhahmojen välille ja muutenkin juoneen enemmän käänteitä, mutta hyvä kirja tämä oli. Pidin tosin enemmän Todistajan kuolemasta, jonka luin loppuviikosta.

  Leena: olen lukenut kaikki P.D. Jamesin kirjat, osan kaksikymmentä vuotta sitten tosin... Pahuuden palkka ja Oikeus on sokea ovat eniten mieleeni, Totuus ja toiveetkin on hyvä. Pidän P.D. Jamesin monisyisestä kerronnasta ja tarkasta henkilöhahmojen kuvailusta ja tietystä eleettömyydestä tapahtumien suhteen. Täydellistä juuri minulle...

  Kiitos, itsellekin tuli vähän sellainen fiilis. Mutta, kirjastohuone puuttuu tästä talosta... :-/

  VastaaPoista
 10. Minäkin tykkään teidän sisustuksesta tosi paljon. Se on ihanan erilainen, jotain ihan muuta kuin se perussetti! Viihtyisin :)
  JA sanos muuta näiden kaaosten purkamisista... Huh, meillä yläkerrassa vaatehuone, jonka ovi pitää TYÖNTÄÄ kiinni. On niin täynnä "jotain" :)

  VastaaPoista
 11. Rilla: kiitos :-) Meillä tosiaan ei taida olla perussettiä, vaan kaikenlaista ajautunutta ja pikkuhiljaa hankittua, oman maun mukaista ja epämuodikastakin. Mutta mukavaa ja tarpeeksi epähienoa, ei haittaa lasten leikit eikä mikään muukaan myllääminen.

  Hmm. Mä niin tiedän mitä se " jotain " on, ryjää, jonka joku MUU on hankkinut ! :-D

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !