tiistai 17. elokuuta 2010

KRISTALLIKRUUNUN TUUNAUSTuunasin viime kesänä isoäitini vanhan kristallikruunun. Tai vanhan ja vanhan, luulen, että valaisin on peräisin 1960-luvulta.  Messinkinen hökötys oli menossa roskiin, kun nappasin sen talteen. Tovin se ennätti omassanikin varastossa odotella inspiraatiota ennen päätymistään uusiokäyttöön.


Poistin ensin kaikki kristallit ja irroitin kehämäiset osat toisistaan. Kristalleista irroitin koukut ja laitoin ne likoamaan astianpesuaineella terästettyyn veteen. Irroitin valaisimen osat toisistaan ja karhensin hiukan pintaa hiekkapaperilla. Alle vaalea pohjamaali ja päälle Unican puolikiiltävää erikoisalkydimaalia alumiininvärisenä.  Taittelin kristalliosille uudet koukut ohuesta metallilangasta. Nyt vain pohdin sitä, että mitä teen valaisimelle jatkossa: jätänkö sen tällaiseksi vai lisäänkö siihen jotain. Ehdotuksia ?

                            

6 kommenttia:

 1. Ihana! Ma luulin pienena, etta vain rikkailla oli kristallikruunuja :-)!

  VastaaPoista
 2. Siitä tuli hyvä. En ehkä tekis mitään, paitsi jos tuunausintoa riittää. Sitten voisin ehkä muuttaa kristallikruunun muotoa enemmän suipoksi, eli pidentäisin noita kristalliketjuja siinä keskellä. Mut en ehkä jaksais kun noinkin toi on kaunis :)

  VastaaPoista
 3. Upea tuunaus!
  Vanilja

  VastaaPoista
 4. ^^Heh ! Voin kertoa, ettei pidä paikkansa ! Itse luulin, että vain vanhoilla ihmisillä on kristallikruunuja... Näinköhän ? ;-)

  Ja kiitos. Saa nähdä saanko mitään inspiraatiota, joka johtaa jatkotuunaukseen. Sitä mä itsekin mietin, että josko tuohon keskelle lisäisi killumaan jotain pidempää.

  VastaaPoista
 5. Moikka!
  Täällä vähän samanlainen tarina, naapurista pelastettu roskiin matkaava kruunu sai vannehopean pintaansa, puuttuvien prismojen takia tein yläkoristeeseen "harvennuksen".
  Kullanvärisenä en ikinä olisi moista hökötystä olohuoneeseeni laittanut, mutta nyt...SE ON TÄYDELLINEN :D!!!
  Mukava löytää toinenkin rohkean vedon tehnyt, "pieni" uurastus kyllä kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan ollut ihan " pieni " uurastus :D

   Vannehopea kuulostaa mielenkiintoiselta. Ja kaikenlaista ihmiset roskiin nakkaavatkin !

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !