sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

REMPPAHAHMOTELMA JA PÄIVÄN MUST-VARUSTEETTai oikeastaan siis lähinnä pihapiirin remppahahmotelma. Kallismaan sisäremppaakin päästiin miettimään tänään, mutta palaan siihen toiste, paremmalla ajalla ja muutaman fundeeraussession jälkeen. Tämäkin on tällainen lyhyt kuvakatsaus, lähinnä laitoin muutamia ideoita ja varmoja suunnitelmia ylös jatkoprosessointia varten.

Pääsimme siis matkaan huonosta kelistä huolimatta kuitenkin. Hyvä niin, sillä sain sovittua tapaamisen poikkeuksellisesti näin sunnuntaille sen ihmisen kanssa, joka tuon navetanrouskun aikoo kunnostaa. Alunperin aikomushan oli purkaa navetan huonompi pääty, mutta Museoviraston rakennustutkijan visiitin jälkeen päätimme kuitenkin säilyttää navetan kokonaisena ja kunnostaa sen. Navetta sulkee pihan ja toimii näkö- ja tuuliesteenä länteen päin. Ja haaveilen yhä niistä rapukekkereistä navetassa, kattohirsiin voisi ripustaa tunnelmalliset lyhdyt ja nurinpäin käännetty leivinpöytä toimisi mainiosti ruokapöytänä ! Toki tuosta saa sellaista hyvää puuhastelutilaa mm. ikkunoiden ja ovien kunnostamiselle  ja muulle nikkaroinnille ( jolle tässä vaiheessa ei paljon aikaa löydy, mutta ehkä parin vuoden kuluttua ? ). Kaikkea kuviin merkittyjä asioita ei ole tarkoitus tehdä tänä vuonna, aitan purku, nosto ja hirsien uusiminen on alustavasti sovittu vasta vuoden päähän. Pihalla tehdään se, mitä ehditään, mutta jos hyvin käy, terassi tulee tehtyä jo tänä kesänä.

Sitä terassia ja erityisesti niitä terassikelejä odotellessa esittelen ne päivän must-varusteet:


 Huoh.

17 kommenttia:

 1. Vallan mainio suunnitelma! Projekteille tekee hyvää laittaa jotakin mustaa valkoiselle. Osaisipa toimia niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi auttaa siinä mustaa valkoiselle laittamisessa ! Harvoin minä ainakaan minnekään muualle kirjoittelen yhtään mitään. Varmaan pitäisi, mutta tämäkin käy :))

   Poista
 2. Ei hitsi! Ihan kuin meidän pihasta toi kuva. Just tuollaisia meidänkin pihassa on kolmin kappalein ;-) Ja samat rempatkin luvassa. Kivat suunnitelmat teillä :-)Ei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tabletti lisäs tuon Ein tuonne loppuun ;-)

   Poista
  2. Hihii, mä vähän ajattelinkin, että katkesiko ajatus vai mikä lie näppihäiriö iski tuohon loppuun ! :D

   Osa suunnitelmista on ihan kivoja, osa taas ei... esim. tuo kattoremppa on melko kallis ja iso urakka. Mutta muuten, joo. Erityisesti terassia ja kesäkeittiötä odotan kuin kuuta nousevaa. Ja pergolankin mä haluaisin, mutta se ei taida oikein mahtua mihinkään järkevään paikkaan.

   Poista
 3. Nuo rakennukset on tosi kauniita! Hyviä suunnitelmia kerrassaan ja ajan kanssa tehdessä tulee pohdittua tarkemmin mitä ja miten haluaa minkäkin.

  Oli toi lumisade eilen outo juttu. Lisää kuulema tulee vielä. Ei jaksa kuin nauraa luontoäidin oikuttelulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat punaiset rakennukset miellyttävät omaakin silmääni kyllä. Mutta tuo navetta on oikeasti aika karussa kunnossa, katto on ihan kamala ja rakennus on vinksallaan. Mutta kyllä se siitä ! Ja kiirettä ei muuten ole, paitsi katon osalta eli voi olla, että suunnitelmat tästä vielä muovautuvat. :))

   Karmea keli tosiaan eilen. Mä kaaduin pahasti ja vasen kyynärpää ja kämmen ovat ihan turvoksissa. Töiden kannalta vähän p****a homma, mutta pärjäsin tänään yllättävän hyvin.

   Poista
 4. Ihania suunnitelimia teillä siellä! Eka kertaa blogissasi jjoten en nyt tiedä onko kyse kesäpaikasta vaiko omasta pihapiiristä. Meillä pihassa 1800-luvun loppupuolella rakennettu hirsinavetta joka kaipaa kohennusta ja uutta käyttötarkoitusta. Sinnekkin suunniteltu kesäköökkiä ja saunaa yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on kesäpaikka :) Onneksi, koska muuten voisi iskeä kamala stressi kaikesta tekemättömästä...

   Hirsitunkoinen navetta kuulostaa ihanalta ! Pitääkin tulla visiitille jossain vaiheessa :))

   Poista
 5. Mahtavat suunnitelmat - niin upealta tulee näyttämään paikat!

  VastaaPoista
 6. Teillä ei tule olemaan vapaa-ajan ongelmia ;)
  Lopputulos tulee olemaan erittäin palkitseva.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä vapaa-ajan ongelmia ole muutenkaan ja tämä vielä siihen lisäksi :DD Onneksi kesä- ja heinäkuu on taukoa lasten harrastuksista, ainakin toistaiseksi. Tosin jalkapallo sotkee sitten kesäkuvioita, mutta minkäs teet. Lopputulosta odotellessa...

   Kiitos !

   Poista
 7. Todella viehättävä pihapiiri. On hienoa, että kaikkea voi ja halutaan korjata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Harmi, että isot koivut piti kaataa tuosta navetan nurkalta pois, mutta ne olivat ihan lahot :(

   Olen itse ollut yllättynyt siitä, että miten huonokuntoistakin voi korjata. Ja tosiaan hienoa, että halua siihen niin monelta tuntuu nykyään löytyvän.

   Poista
 8. Piti pistäytyä vielä katsomaan sun vihersmoothie-ohjetta ja jumiuduin näihin kuviin. Ihana paikka teillä! Ja suunnitelmat kuulostaa hyviltä. Nostan hattua kaikille vanhan korjaajille. T. kkkk-Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se smoothie onnistuu ! :))

   Paikka on tosiaan ihana, mutta tekemistä riittää moneksi vuodeksi. Yritetään olla ottamatta stressiä, kaikkeen vaan ei voi revetä.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !