maanantai 15. huhtikuuta 2013

KEVÄTVERMEITÄ JA -MIETTEITÄ


Kaivoin eilen the Kevätvaatteen eli trenssin esille. Aurinko paistoi, joten lasitkin tarvittiin. Jalkaan kumpparit ilman villasukkia ja pitsiä kaulaan. Tänään trenssin olisi saanut vaihtaa sadetakkiin, mutta viis siitä.  Melko lämmintä on kuitenkin ollut ja loput lumet hupenevat ihan silmissä, vihdoin ja viimein. Tätä on niiin odotettu !


Ja niitä mietteitä, ihan arkisia, kevääseen liittyviä. Kerättiin eilen lasten kanssa iso muovikassillinen roskia tästä meidän kadunpätkältä. Vartissa oli kassi jo täynnä, valitettavasti. Miksi ihmeessä ihmiset heittelevät kadulle roskansa ? Roskiksia riittää kyllä, niitä on melkein joka kadunkulmassa. Ja jos jaksaa kantaa sen täysinäisen paikkauksen mukanaan, niin miksi ei sitä tyhjää ? Jalkakäytävien reunat miinoittavista koiranjätöksistä ei sen enempää, mutta sanottakoon sen verran, että en yhtään ihmettele aiheen pysymistä yleisönosastojen top kympissä tähän vuodenaikaan.

Miksiköhän muuten kylmä kevätsade ei yhtään haittaa lenkkeilyä niin paljon kuin kylmä syyssade ? Tunnin pyrähdys tänään ei haitannut yhtään, syys- tai lokakuussa villit hevosetkaan eivät olisi saaneet minua ulos. Valolla on ihmeellinen voima, ei tarvitse edes olla sitä paistetta, kun kaikki on jotenkin paljon mukavempaa. Ilmoittauduin jossain kevätpuuskassa esimerkiksi juoksukouluun, syksyllä ei moinen käynyt edes mielessä, vaikka sama kurssi järjestettiin silloinkin.


Yksi varma kevään merkki on hyppynaru. Meillä on hypitty kaikenlaista ja tultu siihen tulokseen, että äitikin tarvitsee oman narun. Yksi pitkä, hyvä narukin olisi hyvä olla. Ja twist-kuminauha, jonka käyttöä yritin epätoivoisesti selittää tyttärelle. Oman lapsuuden kevät tuli vasta, kun jalkaan sai laittaa polvarit ja virittää sen kuminauhat. Vieläköhän salmiakit onnistuisivat ilman solmuja ?

Laukku on vintage Russell & Bromley. Kiitos Tuia, löytösi on ollut hyvässä käytössä !

14 kommenttia:

 1. Ihana asu! Ja mahtavaa, että laukku on ollut käytössä :) Mun kaapissa se olisi kyllä jäänyt ihan vaille huomiota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Ja laukku on oikeasti aivan mielettömän kiva, olen pitänyt sitä melko paljon. Tuo kulahtanut nahka on <3

   Poista
 2. On se hyvä, että jotkut ahkerat keräävät roskat, mutta samaa ihmettelen minäkin, kun kiertelen tonttimme reunaa joka syksyisissä ja keväisissä talkoissa, että kuka näitä enää tänä päivänä heittelee maahan. Luulisi tällaisten perusjuttujen olevan kaikilla takaraivossa.

  Voi harmi kun itsellä on vain poikia, jotka ei hypi hyppynarua. Se olisikin kivaa kokeilla ja oli tosiaan lapsena aina varma kevään merkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräämme lasten kanssa joka kevät vähän roskia tästä lähialueelta. Kaupungin työntekijöillä taitaa olla muita puuhia ja kadut näyttävät ihan hirveän rumilta :/

   Hyppis on hyvä ! Ja sillä voi hyppiä yksinkin ! ;)

   Poista
 3. Hieno teko siivota lähiympäristön roskia pois. Täällä maalla meno sen suhtene on vielä aika rauhallista, mutta eksyy niitä roskia tännekin.
  Minulla on vielä toppavarustus käytössä, ja palelen silti kun olen ihan mieletön vilukissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän samalla opettaa lapsille, että miten tyhmää sellainen roskaaminen on. Toivottavasti menee oppi perille !

   Mäkin olen vilukissa, mutta topassa tulee onneksi jo liian kuuma :D

   Poista
 4. Roskaamista en ymmärrä. Mutta toisaalta ei paljon lämmitä toimia oikein silloinkaan, kun ihan kaupungin pururadoilla tietää, että seuraava roskis on 2 km päässä... Siinäs lenkkeilet sen haisevan kakkapussin kanssa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärrän. Mutta ei siellä pururadalla olisi pitkään mukavaa, jos koko ajan saisi varoa läjiä ! :)))

   Poista
 5. Sulla on kyllä niin ihania vaatteita. Etenkin huiveja. Voisit laittaa kirpparin tänne nettiin ja myydä ylimääräisiä, et saisit ostaa uusia :)

  Niin sun stailattavaksi tahtoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)) Ja olen mä laittanutkin, just tuosta syystä ! ;)

   Niin voisin stailata, jos vaan joskus nähtäis !

   Poista
 6. Olet niin oikeassa tuosta roskaamisesta. Muistan mm. miten paljon rojua löytyi meidän pusikoista, kun tähän ruvettiin rakentamaan taloa silloin joskus. Ihan posketonta. Siivoukseen meni kesä-pari ja vieläkin löytyy joskus aina jotain.

  Ja mitä noihin kevätvermeisiin tulee, ihanat :) Tuosta OM:n tunikasta olen erityiskade. Sävyt siinä ovat täydelliset mun makuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan älytöntä hommaa. Mä en mitenkään ymmärrä, että jotkut ei ajattele asiaa sen enempää. Ja laskin piruuttani, että tuossa kadunpätkällä, jota siivottiin, on kuusi roskista !

   Kiitos :)) Ja tykkään tuosta tunikasta itsekin ! Jouduin myymään ihka ensimmäisen ( 7 v vanhan ) OM:ni eteenpäin ja hankin tämän tilalle. Massaa tullut saman verran lisää kuin vuosia... ;))

   Poista
 7. Style, style!

  Mä kaivoin eilen kevätkengät laatikosta ja pistin jalkaan. Kevein nautinnollisin askelin lähdin miehen kanssa asioille. Tulin kotiin sukat märkänä ;D Jotta siilleen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks ! :))

   Mä olen parit nahkakengät pilannut tuolla tavalla, joten olen oppinut malttamaan. Kumpparit on ihan jees toistaiseksi !

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !