sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

SUNNUNTAIN SEKALAISET


Kuusipäiväinen työviikko on tällaiselle vähän vanhemmalle kottaraiselle liikaa. Olen ollut tänään väsynyt ja jotenkin ihan nuutunut, edes huomenna alkava remontin osa X+n ei jaksa nyt innostaa. Onneksi on ollut ihanan kaunis ja lämmin päivä, raitis ilma piristää mukavasti. Tein parin tunnin leppoisan kävelylenkin ja istuin iltapäivällä terassilla tunnin verran keittokirjoja selaillen. Lämmintä tosiaan riitti, meidän lämpömittari näytti + 20 ° C ! Suunnittelin kesäruokia ja teimme lasten kanssa pienen ekskursion lähimaastoon, jossa bongasimme iloksemme kevään ensimmäiset sini- ja valkovuokot. Jees !

Hellalla poreilee tällä hetkellä alkuviikon päivien lounaasta osa, pasta alla norman kastike. Munakoiso on niin kaunis ja herkullinen; joka kerta sellaista käsitellessäni mietin, että mihin voisin tuota mieletöntä väriä haluta. Isonakin pintana tuollainen tumma lila voisi olla hieno, hmmm. Toistaiseksi olen kuitenkin tyytynyt vain munakoison väriseen luomiväriin, mutta muitakin ajatuksia on... miehelle tiedoksi, että ei kylläkään mitään alkavaan remonttiin liittyvää ;) . Salainen herkkuni on muuten oliiviöljyssä rapeaksi paistettu munakoiso, jonka pinnalla on sormisuolaa ripaus, hyvää ja yksinkertaista. Yksi parhaimmista Roomassa syömistäni ruokalajeista oli munakoisogratiini, jota pitää kokeilla taas kotonakin, kunhan vain sopiva ohje löytyisi. Ja syöjät, sillä minä olen meillä ainoa, jolle kyseinen ruokalaji maistuu. Jostain syystä munakoiso herättää suurta epäluuloa muissa perheenjäsenissä, edelleen, käännytysyrityksistä huolimatta. Harmi.

Mukavaa sunnuntai-iltaa niille, jotka jaksavat valvoa ! Tämä väsynyt krämppä menee kohta nukkumaan, toiveissa pirteämpi alkava viikko.

*haukotus*

14 kommenttia:

 1. Jaan salaisen herkkusi! Mä tosin tykkään rouhaista siihen päälle lopuksi vielä hyvää parmesania. Ja ehkä hitusen mustapippuria. Samat temput toimii erinomaisesti myös zucchinin kanssa.

  Mut hei, mitä teillä ryhdytään tekemään??

  VastaaPoista
 2. Namnamnam.. Täällä yksi vapaaehtoinen ilmoittautuu munakoison syöjäksi! o/ :D

  Täällä toinen väsynyt krämppä, mutta ei liiasta puurtamisesta, vaan yhtäkkisestä suuresta määrästä raitista ilmaa ja aurinkoa.

  Voimia uuteen viikkoon! :)

  VastaaPoista
 3. Uskallan ehdottaa tätä munakoisovuokaa. Laitoin itse puolet vuohenjuustoa ja puolet mozarellaa, oli taivaallista.

  VastaaPoista
 4. Munakoiso on ihanaa, myös olohuoneen takaseinässä;) Väri on nimeltään Kätkö.

  Upeita kuvia taas kerran!

  VastaaPoista
 5. nanna: muitakin munakoisofaneja, jee ! Olen luullut olevani vähän outo ;)

  Vessa olisi tarkoitus räjäyttää tänään.

  Katri: kyllä varmaan mukain väsyttää ulkoilu, mutta olin jo eilen aamulla herätessäni ihan poikki. Ihan kuin joku olisi kepillä hakannut edellisenä iltana.

  Hyvä sinä !

  Karenina: kiitos hyvästä ohjeesta ! Jotain tuontapaista olen itsekin tehnyt, mutta aion kokeilla täsmälleen tällä ohjeella. Tai molemmilla siis ;)

  Katriina: oliskohan Kätköstä kuvia ? ;)

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniita kuvia! Täällä myös yksi munakoison rakastaja - talouden ainoa ;) Italialaiset ystäväni tutustuttivat minut munakoisoon, siitä saa herkullista pastakastiketta! Ja täällä kokeillaan myös tuota munakoisovuokaa :)

  VastaaPoista
 7. Saska: munakoisosta saa tosiaan ihanaa pastaa ! Paistettua munakoisoa, tomaattia, basilikaa... ai että.

  Kiitos :)

  VastaaPoista
 8. Väristä saa käsityksen vaikka tästä
  http://omenapuunkatriina.blogspot.com/2011/08/vilmuska-sai-pitkasta-aikaa-uuden.html

  VastaaPoista
 9. Sun pitäisi nyt Rooman jälkeen olla pirteä kuin mikä...

  Minäkin rakastan munakoisoa ja osaan siitä jo valmistaa jotain vaativampaakin.

  Täydellinen sinivuokkokuva. Nuo kuorikkeet tuovat tässä vain tehoa kukan kauneuteen.

  VastaaPoista
 10. Leena: eikö pitäisikin ! Viime viikko vaan oli työn puolesta ihan karsea :/

  Voi, laita joku ihana resepti jakoon !

  Eikö ole suloinen yksilö ? :)

  VastaaPoista
 11. Oi oi, kuusipäiväinen viikko kuulostaa uuvuttavalta.

  Haluaisin oppia tekemään jotakin munakoisosta! Maku on ihanan lempeä. Luulen, että meilläkin kohtaisin ennakkoluuloja...

  VastaaPoista
 12. Munakoiso saa täälläkin aikaan holtitonta kuolaamista ja etenkin tällä reseptillä lopputulos on ollut aina loistava:
  http://www.aglioolioepeperoncino.com/2010/08/melanzane-alla-parmigiana.html

  VastaaPoista
 13. Tie on kevyt: oikeasti vähän kummastelen munakoison aiheuttamaa epäluuloa. Ehkä se on se tietty kitkeryys, joka joissain lajikkeissa on ?

  Kuusipäiväinen viikko EI ole mun juttuni, onneksi sitä joutuu tekemään harvoin, kerran, pari vuodessa.

  Maisie: ah, kiitos ! Vaikuttaa ihanalta :)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !