tiistai 6. elokuuta 2013

PROJEKTI KUMIANKAN OSAVUOSIKATSAUS


Tässä vaiheessa vuotta tämä asiaa pitää taas ottaa esille, eikö ? Ihmiset heräävät pitkän terassikauden ja makkarakilojen jälkeen örsöyteen ja huonoon kuntoon. Salit täyttyvät ja lenkkipoluilla on ruuhkaa, kunnes jossain lokakuun puolessa välissä alkaa pikkujoulukausi ja glögin kittaaminen. Itsekin olen kuulunut näihin elämäntaparemontoijiin jo pitkään ja nyt parin vuoden tahkoamaisen jälkeen projekti Kumiankan™ aloittamisesta voin iloisena todeta, että tämä kesä on mennyt hiukan eri meiningillä. Paino on pudonnut kuin itsestään vielä vähän ja kuntokin tuntuu olevan ainakin samaa tasoa kuin toukokuussa. Liikuntaa on toki tullut kesäkuukausina vähemmän kuin keväällä eivätkä syömisetkään ole olleet mitenkään priimaa, mutta niinhän sen kuuluu mennäkin. Kyllä kesään muutama jäätelö ja kuohuviinilasillinen kuuluu ! Olen kuitenkin säännöllisen liikunnan ( keskimäärin 15 tuntia kuukaudessa ) lisäksi pitänyt kiinni muutamasta perusasiasta kuten säännöllisestä ruokarytmistä, kasvisten syömisestä ja riittävistä unista. Varsin simppeliä siis. Tuleviin tavoitteisiin kuuluvat ensisijaisesti juoksukunnon parantaminen ( tavoitteena juosta kymppi tuntiin nyt ensialkuun ), vatsalihasten esiinkaivaminen ja liikkuvuuden parantaminen.  Painon ei tarvitse juurikaan laskea, mutta lihasmassan lisäys läskin kustannuksella ei haittaisi yhtään . Ilmoittauduin jo joogakurssille ja salikortti on toistaiseksi voimassa. Lenkkareita olen kuluttanut viimeksi tänään, tavoitteita kohti mennään hyvää vauhtia siis. Tällainen osavuosikatsaus tällä kertaa, mites muilla ?

12 kommenttia:

 1. Ihan löysä kesä takana, löysin pitkään aikaan. Yleensä mä oon saanut kesällä liikuttua mutta en tiedä, tämä kesä oli rämä ;) Mutta on upeaa kuulla ja nähdä näitä muutosjuttuja (kävin just Ruusutapetilla ihailemassa Nanna uutta olemusta!). Sulla on mahtavaa just toi kokonaisvaltaisuus, ei hötkyilyä vaan suora pitkä tie :) Tää saa mut kyllä tsemppaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen yleensä löysäillyt, mutta nyt olen pysynyt tällä pitkällä suoralla. Mulla on enemmän kyse hyvinvoinnista kuin mistään muusta, joten vaihtoehtoja ei ole. Toi Nannan perustama ryhmä on ollut ihan älyttömän hyvä ja kiva tuki, en tiedä, olisinnko tässä ilman tuota porukkaa !

   Hyvä,hyvä !

   Poista
 2. Samaa toivotaan! Olen onnistunut tiputtamaan kesän aikana ylimääräisiä ja aloittanut jopa juoksun, jonka todella toivon kestävän myös yli lokakuun. :D Salilla on totki tullut käytyä koko kesä, joten ehkä se juoksu vaihtuu sinne sitten ensimmäisten lumien ilmaantuessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa ! Mäkin luulen, että kun tulee tarpeeksi pimeä/kylmä/liukas, niin siirryn kokonaan vähäksi aikaa salille. Mutta voihan sitä sielläkin treenata monipuolisesti ja jatkaa taas lenkkeilyä, kun tulee kevät.

   Poista
 3. Voi olen niin iloinen puolestasi. Sehän on tärkeintä, että balanssi ihan aidon elämänrytmin kanssa löytyy eikä terveellisyys ja liikunnallisuus ole jotain ylimääräistä pakkopullaa. Tänä kesänä on sattuneista syistä tullut "kuntoiltua" ihan hirveästi (aiemmin kesäisin ehkä vähemmän kuin muuna aikana). Fyysinen työ palstallamme on ollut kyllä antoisaa, täydellistä päivätyön vastapainoa, joten ihan parasta meditaatiolomaa myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja juuri tuo balanssi on ollut pitkään hakusessa, aiemmin on ollut liikaa löysiä jaksoja ja sitten taas liiallista rehkimistä. Olen aidosti tyytyväinen, että olen saanut melko sujuvasti tuon liikunnan ujutettua arkeen. Se vaatii järjestelyitä, mutta ei ole mahdotonta.

   Hyötyliikkunut minäkin olen Kallismaalla, mutta sitä en laske muuksi kuin tuoksi meditaatiolomaksi ehkä ! :)

   Poista
 4. mä aloin juoksemaan tuossa joskus pari kk sitten, mutta nyt olen pitänyt taukoa kun polvi ei kestä..en tiedä, ehkä on tuo pururata joka on huono - luin nimittäin jostain juoksupalstalta että jos on mäkiä (kuten tuossa meillä purtsilla) niin se on pahaksi polville ja pehmeä ja kalteva. pitäisi myös ostaa uudet lenkkarit! mä niin nautin muuten siitä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa hyvin olla, että juoksualusta on liian pehmeä. Tosin, mulla on kokemusta siitäkin, että uudet lenkkarit auttavat joskus vaivoihin. Ja tietysti sitten se, että lihaskunnosta pitää huolehtia: se on paras tapa ehkäistä ongelmia. Toivottavasti pääset pian taas lenkille ! :)

   Poista
 5. Hienoa, että oot saanu pidettyä tilanteen hallinassa lomalla :) Tosin sulla on niin pitkä prosessi takana, että siitä on varmaan tullut jo ihan normaali elämäntapa, mitä vaan pitää yllä automaattisesti, ihailtavaa!!
  Täällä homma on TOTAALISESTI levähtänyt käsiin kevään ja kesän aikana :(
  Illalla just mietin tuota sun 15 krt/kk juttua ja yritän pyrkiä itsekin siihen, vaikka onhan se aika paljon... Pidän hyvästä ruuasta ja siitä en ole valmis tinkimään paljoakaan, olen muuten kun persiiseen ammuttu karhu. Ylimääräiset saunaolsat ja valkkarit pois, sekin on jo paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tyytyväinen, mutta kyllä tilanteen hallinta on vaatinut ajatustyötä myös. Olisipa joskus kaikki tämä automaattista, säästyisi energiaa muuhunkin. Prosessi vaan on ollut niin pitkä, että halua antaa tilanteen palautua, ei ole.

   15 kertaa liikuntaa kuukaudessa on aika hyvä määrä, joka toinen päivä siis. Kyllä siinä jää sitten aikaa muuhunkin, pitää tosin priorisoida. Mä olen tinkinyt muista harrastuksista ( valokuvaus ja blogi ), mutta mun mielestä vaihtokauppa on ihan jees. Jaksan sitten kaikkea muutakin paremmin, eikä koneen ääressä nököttäminen ole mitenkään terveellistä.

   Tsemppiä sinne !

   Poista
 6. Asiaa!! =)
  Mä kuulun jonnekin välimaastoon, en ole päästänyt kesällä ihan läskiksi, sillä paino ei ole päässyt repsahtaan plussanpuolelle. On pysynyt toukokuusta asti ihan samana. Ja se on mulle jo hyvä. Etenkin kun se "samanapaino" on n.10kg vähemmän kuin viime kesänä.
  Muuten mulla on kesän aikana kuitenkin liikunta jäänyt liian vähälle.
  Nyt tartuin toukokuuntytön "21 päivää"-haasteeseen ja tein itselleni tarrataulun. Joka päivä väh. 30min. lenkki (voi olla ihan vaan kävelyäkin), smoothie päivässä ja 2-3l vettä. Niissä on haastetta riittämiin mutta odotan tapojen iskostuvan...
  Ja mulla ei ole salikortti voimassa.
  Vain lenkkarit, ja nekin huutelee vahdinvaihtoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin säkin olet saanut painoa pois, onnittelut siitä ! Kesä on varmaan paha siksi, että poikkeustilanteita ( juhlia, lomaa jne ) riittää niin monta kuukautta. Mä olen tyytyväinen itseeni noista liikuntamääristä, vaikka tokihan sitä olisi voinut olla enemmänkin.

   Hyvät haasteet ! Siitä se taas lähtee :)) Suosittelen muuten salikortin hankkimista, painoharjoittelu on ihan ehdotonta jos haluaa myös kiinteytyä. Pitääkin käydä kurkkaamassa tuota haastetta.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !