maanantai 26. syyskuuta 2011

HÄIRIKKÖTURKOOSI JA OBJEKTIIVIPOHDINTAA


Otin tämän kuvasarjan, koska halusin hiukan funtsia mahdollisen uuden objektiivin polttovälivaihtelua ja valovoimaa. Zoom-objektiiviin olen päätymässä, ihan käytännön syistä. Haluan monikäyttöisen, valovoimaisen objektiivin, joka soveltuu sisätilakuvaamiseen. Canonin 50 mm:n kiinteä objektiivi on osoittautunut liian "ahtaaksi " ja se on jäänyt siksi varsin vähälle käytölle, kittilinssissä taas ei riitä valovoima sisällä kuvaamiseen kuin hyvässä valaistuksessa.  Salaman raahaaminen ja asentaminen  ja sen latautumisen odottaminen on puolestaan rasittavaa puuhaa. Olen vihdoin päätymässä pohdinnoissani tähän . Toimitus kestää parisen viikkoa ainakin, mutta yritän jaksaa vanhalla setillä siihen asti.

Seinän väri on onnellinen vahinko. Vahinko johti myös siihen, että se ylipäätään tuli maalatuksi. Eräänä kauniina kesäiltana nimittäin yhdestä punaviinilasista katkesi jalka ja lasin sisältä ( sitä punaista siis ) levisi beigelle kangastapettiseinälle. Aikamme ihmettelimme musteläiskätestiä muistuttavia kuviointeja, kunnes sitten päädyimme  maalaamaan seinän. Päätimme sopivan värin, vaalean vedensinisen. Purkissa väri näytti aika kirpsakalta, mutta ajattelimme. että kyllä se väri siitä kuivuttuaan haalenee. Ei haalennut, päinvastoin. Nyt on jo silmä tottunut ja väri sopiikin vallan mainiosti valkoiseen lattiaan ja ruskeaan puupöytään. Se saa olla siis.

6 kommenttia:

 1. Onko sinulla täys- vai kroppikenno? Itse olen rakastunut 35 mm/1.4 Canonin putkeen. Ei tarvitse miettiä salaman käyttöä sisällä etenkin, jos käytät lisävaloa. Itse kuvaan täyskennolla.

  VastaaPoista
 2. Jotenkin tuntuu, että itsellä nämä tarpeet kameran lisävarusteisiin kasvaa ihan kokoajan... etenkin valokuvauskurssilla syntyy ostotarpeita kokoajan! Odotan mielenkiinnolla kokemuksiasi tuosta linssistä, jos sen päädyt tilaamaan. :)

  VastaaPoista
 3. Itse ostin käytettynä huutonetistä Sigman 18-50mm F2.8 EX DX macron. Se onkin ainoa obskuni tällä hetkellä ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Kuvanvakaajaa ei valitettavasti ole. Kärsin siitä 270 euroa, mutta hinta oli pieni Canonin vastaavaan verrattuna ja putki oli priimakuntoinen. :) Eli hyvä valinta sinulla!

  VastaaPoista
 4. Absolutely White: kroppikennoisella kuvaan, en ole saanut itseäni vakuutetuksi siitä, että tarvitsisin täyskennoisen kameran... ehkä sekin aika vielä tulee ;-) Toi Canonin putki on varmaan huippu !

  Susanna: joo, kallis harrastus :-/ Ilmoittauduin myös kurssille, joka oli -yllätysyllätys- täynnä. Olen varasijalla x, plääh.

  Vino Pino: tuo taitaa olla haikailemani putken edeltäjä, tosin tässä katsomassani ei ole macro-ominaisuutta. Sigma on tuttu ennestään, kuvaan paljon Sigman vanhalla telellä ( joka menee seuraavaksi vaihtoon optiikasta, toivottavasti runko ei leviä tässä välissä ! Yli 12 000 kuvaa otettuna. )

  VastaaPoista
 5. Kovasti mullakin olisi kaikkia mielitekoja kameran lisävarusteisiin liittyen, mutta koska en kauhean aktiivisesti kuvaa, vaan yleensä jos on juhlia, tapahtumia tms. olen yrittänyt hillitä mielitekoja ja pohtia mikä olisi järkevintä.

  VastaaPoista
 6. ^Toki pitää miettiä, että mikä on järkevää ! Mä en ole kauhean hyvä siinä kylläkään... Itse taas EN kuvaa juhlia yms. kun ei ole kunnon vehkeitä, joilla sisätiloissa pystyy kuvaamaan ilman isompaa repertuaaria.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !