tiistai 28. syyskuuta 2010

ROCKY ROADRocky Road on vilahdellut lehdissä ja blogeissakin aina silloin tällöin. Olen pitkään ollut aikeissa tehdä tätä herkkua ihan pelkästään sen hauskan ulkonäön vuoksi. Itselleni vain turha tehdä mitään tällaista määrää, syömättä se jää ( tai mikä pahempaa, kaikki tulee syötyä ! ). Tämän tekeminen on yllättävän helppoa, vain suklaan sulattaminen on hiukan aikaavievää. 

Rocky Road


200 g Fazerin marjasuklaata ( olisikohan ollut vadelmasuklaata  )
200 g Fazerin tummaa suklaata ( siinä sinisessä paketissa, ei siis oikeaa tummaa suklaata )
100 g cashew-pähkinöitä
30 g voita
vaahtokarkkeja palasina

Sulata suklaat vesihauteessa. Lisää sulatettu voi, pienityt pähkinät ja paloitellut vaahtokarkit. Sekoita tasaiseksi. Levitä pieneen vuokaa leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä jokunen tunti. Tarjolle vietäessä leikkaa valmiiksi paloiksi, tästä ei saa taitettuja paloja suklaalevyn tapaan ;-)

8 kommenttia:

 1. Nam! Mun kohdalla vaarana olisi aivan ehdottomasti tuo jälkimmäinen sun mainitsemista skenarioista... Apropoo, siitä tulikin mieleeni, että pitää ehdottomasti käynnistää ne kävelylenkit kunhan tää polvi on kävelylenkkikunnossa :)

  VastaaPoista
 2. Riippuu suklaasta, kauanko sulattamiseen menee aikaa. Mä olen käyttänyt sellaisia Valrhonan suklaalantteja, ne sulavat aika nopeasti, samoin Fazerin Bake & Party-suklaat sulavat musta selkeästi nopeammin kuin tavallinen suklaa. Ja metallisessa astiassa tietysti nopeammin kuin lasisessa. Rocky road on kyllä uskomatonta herkkua!

  VastaaPoista
 3. Uuh, tuota kun sais vaikka just nyt :P
  t. Johanna

  VastaaPoista
 4. Täytyy sanoa, että vaikka en makeaa juuri muuten syö ja suklaastakin kelpuutan vain tumman, niin tämä upposi ( liian ) hyvin !

  Kiitos Leena suklaavinkeistä. Sulatin tosiaan suklaan metalliastiassa ja laitoin vieläpä levyn kulhon päälle, ihan kivasti se suli vaikkakaan ei nyt ihan parissa minuutissa. Tätä pitää tehdä uudestaan !

  VastaaPoista
 5. Ai niin, näitähän mä ajattelin pitkästä aikaa täksi jouluksi tehdä! Ostin tänään ihania hunajapaahdettuja cashew-pähkinöitä..hmm..ne sopivat kyllä Rocky roadeihin hyvin!

  VastaaPoista
 6. Susa: tämä on kyllä ihanaa herkkua ! Hunajapaahdetut cashewt kuulostavat aivan ihanilta myös, sopivat varmasti hyvin johonkin tämän tyyliseen !

  VastaaPoista
 7. Ongelma on nyt vain se, miten saan nuo hunajacashewit säilymään kaapissa vielä ensi viikkoon, kun teen Rocky roadeja ;)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !