sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

YKSI JÄÄKAHVI, KIITOS !Kylmä kahvi virkistää ihanasti näin kuumalla. Jääkahvia onkin tässä taloudessa mennyt viime aikoina useampi sangollinen.  Ja kylmä kahvi myös kaunistaa, joten sen juominen siksikin kannattaa ;-)


Jääkahvi

1/3 kylmää tummapaahtoista kahvia
2/3 kylmää maitoa
sokeria, vaniljasokeria
jääpaloja

Keitä kahvi,  mausta kahvi sokerilla ja jäähdytä se jääkaapissa. Lisää joukkoon maito ja muutama jääpala. Sekoita ja nauti !

Käytetyn kahvin tulee olla tummapaahtoista. Itse käytän Arvid Nordquistin Classic franskrostia, joka toimii tässäkin hyvin. Sokeri kannattaa tosiaan lisätä jo kuumaan kahviin, sen saa parhaiten liukenemaan juomaan niin. Jos haluaa tästä juomasta jälkiruokadrinkin, voi sokerin jättää pois ja lisätä juomaan 2 cl esim. kermalikööriä.6 kommenttia:

 1. Enkö mä muka kommentoinut tuota edellistä postausta...?

  Laitapa hei viestiä jossain muodossa jos ehdit treffailemaan, olis kiva kuulla kuulumisia ihan livenä :)

  Niinu

  VastaaPoista
 2. ^^On ollut aika tarpeellinen ohje, ainakin mulle ! :-)

  ^Et kommentoinut ;-) ja niin olisi !

  VastaaPoista
 3. Jaakahvi on yllattaen tullut myos mun repertuaariin... jatan kylla sokerin pois koska en voi sietaa makeaa kahvia. Ja jos ei ole aikaa jaahdyttaa, myos kuuman kahvin voi hyodyntaa tekemalla sen tarpeeksi vahvaksi ja lisaamalla tarpeeksi jaapaloja. Mausteena valilja toimii ihansti. Hauskaa lomaa!

  VastaaPoista
 4. En laita koskaan sokeria normaalikahviin, mutta jostain syystä makunystyräni vaativat makeutta kun kahvi on kylmää.

  Miten teet oman jääkahvisi ? Saatko jostain lehmänmaitoa ? t. kyselenkö tyhmiä

  VastaaPoista
 5. Oikeastaan ihan samalla lailla kun sinakin, kaytan usein vaniljalla jo valmiiksi maustettuja kahvinpapuja. Bamix matkasi mukanani Laosiin, ja silla ne pavut taallakin jauhaantuvat. Lehmanmaitoa myydaan UHT-pakkauksissa, ostan yleensa sellaisia pienia parin desin pakkauksia varastoon koska kaytan maitoa ainoastaan kahvissa.

  Viela tuosta sokerista, taalla sita lisataan automaattisesti ihan kaikkiin juomiin (ja paljon!), jos ei erikseen muista pyytaa juomaa ilman sokeria. On jaanyt monet jaakahvitkin sen takia juomatta, kun oon unohtanut asiasta mainita!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !