lauantai 5. kesäkuuta 2010

ITÄMAINEN LOHI JA SEN KAVERI





Kalaa pitäisi syödä useamman kerran viikossa. Välillä vain iskee inspiraation puute, ainakin niinä hetkinä kun seisoo marketin kalatiskillä ja pitää valita kahdesta vaihtoehdosta: ottaako meri- vai kirjolohta ? Tällä kertaa haaviin tarttui norjalainen merilohen kappale, joka vaihtelun vuoksi sai seurakseen itämaisia mausteita ja kotimaista viljaa.

Itämainen marinadi:

seesamiöljyä
soijakastiketta
thai sweet chiliä
valkosipulia
sitruunamehua
hunajaa

Leikkaa lohi paloiksi ja anna maustua marinadissa parisen tuntia. Maustamisen jälkeen ripottele lohen päälle seesaminsiemeniä ja paista se pannulla kypsäksi tilkassa oliiviöljyä.

Lohelle sopii hyvin kaveriksi chilillä ja ruohosipulilla sekä oliiviöljyssä kuullotetuilla vihanneksilla höystetty ohra. Täysjyväohra on mainio lisuke, joka toimittaa nykyään keittiössäni riisin virkaa lähes aina.

Keitä ohra kasvisliemessä ohjeen mukaan. Paista pannulla oliiviöljyssä vihanneskuutioita ( mm. munakoisoa, paprikaa, kesäkurpitsaa ), mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään kypsennetty ohra ja paistetut vihannekset, lisää joukkoon chiliöljyä ja silputtua ruohosipulia. Muutkin yrtit käyvät hyvin, esim. persilja tai korianteri.

4 kommenttia:

  1. Me harrastetaan myös ohraa, kiitos hyvästä reseptistä. Me keitetään ohra aina vedessä ilman mausteita, kun tehdään aina jämistä maitoa lisäämällä seuraavana aamuna uuniohrapuuron pikaversio.

    Anu

    VastaaPoista
  2. Tämä sopii kanan tai lihan lisukkeeksikin tai ruuaksi ihan sellaisenaan.

    Ajattelin kokeilla ohrattoa seuraavaksi, saa nähdä miten onnistuu. Pitäisi hiukan katsella ohjeita ja ryhtyä tuumasta toimeen.

    VastaaPoista
  3. Ihana ohje, vesi herahti kielelle. Taatusti menee kokeiluun. Olen ollut niin tylsä, että valmistan lohen aina samalla tavalla ja ihmettelen, kun ei oikein kelpaa kenellekään...nyt tuli muutos siihen! Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  4. Tämä on pysyvästi ohjelmistossa, hiukan eri versioin. Riippuu vähän siitä, mitä kaapissa on. Yksinkertaisimmillaan laitan marinadiin vain soijaa, thai sweet chiliä ja sitruunamehua ja tilkan neutraalimpaa öljyä. Inkivääriäkin voisi kokeilla tähän hyvin. Ainakin se sopi tämäntyyppisen kalan kanssa tarjottavaan perunamuusiin hienosti, kun tänään kokeilin. Kun vain saisi jotain muutakin kalaa kuin lohta, täällä ainakin on onnettomat valikoimat kaupoissa :-/

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !