torstai 17. kesäkuuta 2010

NAISEN OSA


... panna kestoväriä ripsiin, viilata kynnet, hieroa selluliittia ja treenata vatsalihaksia. Homma on niin pienestä kiinni, että jos työt jättää muutamana päivänä tekemättä, menee kokonaan rappiolle. Joskus mietin, millainen olisin, jos palaisin takaisin luonnontilaan - minulla kasvaisi kokoparta ja riippuviikset molemmissa säärissä, kulmakarvani rehottaisivat pensaina, kasvoni olisivat kuolleiden ihosolujen kalmisto, näpyt kukkisivat, kynteni olisivat pitkät ja käpristyneet kuin Jörö-Jukalla, ilman piilolinssejä olisin sokea kuin pöllö ja häpeäksi koko ihmissuvulle...


Näin kirjoittaa arjen sankaritar, sinnikäs ja hiukan hassu Bridget Jones valmistautuessaan treffeille unelmiensa ( tai niin hän luulee ) miehen, Danielin kanssa. Kyseinen teksti jaksaa naurattaa aina vain, vaikka ensimmäisestä lukukerrasta on vuosia ja vuosia. Harvoin olen yhdestä tietystä kirjasta tullut niin hyvälle tuulelle kuin tästä. Bridget ja juuri tämä kirjoitus tulivat mieleeni eräänä päivänä tässä alkuviikosta, kun ratsasin kosmetiikkakaappini sisältöä ja pohdin kaiken tavaran tarpeellisuutta. Samalla mietin kaikkea sitä aikaa, joka kosmetiikalla lotraamiseen ja ulkonäön muuhun vaalimiseen menee päivittäin. Ei ole helppo tämä naisen osa, ei... ;-)

2 kommenttia:

 1. Bridget Jones on ihan huippu! ...ma tunsin pienen pistoksen, kun luin noista pensas-kulmakarvoista... koska niiden nyppiminen on inhokkipuuhiani, ma tuppaan valttelemaan sita viimeiseen asti - minka seurauksena mulla kasvaa aina silloin talloin naamassa pari pensasta.

  *

  Sulla on kuulemma joku kiva taidekuva Marc Jacobsin laukusta bussipysakilla, kai meinasit sen tanne laittaa naytille? :-)

  VastaaPoista
 2. Bridget ON ihan huippu... juuri nuo sadonkorjuutyöt ja sininen gourmet-keitto ovat parhaimmasta päästä :-D

  Hmmm. En ole varma tuosta Marcista, ehkä ;-)

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !