sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

KESÄKUU


Valoisaa sunnuntai-iltaa kaikille ! Ihana, aurinkoinen ja lämmin viikonloppu alkaa olla takana. Minä olen kuitenkin istunut koneella koko illan ja yrittänyt pähkäillä keittiön muutosta. Huh, että voikin olla vaikeaa miettiä kalusteiden sijoittamista ja kaappitilan maksimointia silloin, kun tilaa on minimaalisesti joka suuntaan. Samalla olen funtsinut sitä, että miten ihmeessä perheasuntoihin edelleen tehdään pieniä keittiöitä ?  Huoh.

***

Kirppiskysely on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille ! Seuraavaksi voisin laittaa gallupin pystyyn asioista, jotka kirppiksillä ärsyttävät. Veikkaan, että ketutuskärjessä ovat likaiset ja rikkinäiset vaatteet ja älytön hinnoittelu. Itse olen ainakin lopen kyllästynyt kellarilta haiseviin vanhoihin vaatteisiin, joissa on mojova hintalappu. Mrrr. Ymmärrän, että vaikkapa ihan uudesta trendikkäästä vaatteesta voi pyytää hintaa ihan reilusti, mutta että haisevista,vanhoista kivipestyistä Blueberry-merkkisistä miesten farkuista vuodelta -83 pyydetään 15 € niin se alkaa mennä yli hilseen. Tai että joku tuo likaiset bikinit myyntiin... Näitäkin on nähty, valitettavasti. Onko teillä muilla jäänyt joitain "helmiä" mieleen ??? Pitänee joskus ottaa kamera mukaan kierrokselle ja ikuistaa parhaat !

10 kommenttia:

 1. Petriina, etsi mun blogista Keittiöremontti. Se ei ollut ihan tavanomainen ja se pyöri jonkun aikaa netissä mm. Suomelan sivuilla.

  Kaikki lähti lisätilan tarpeesta, mutta tilaihmeen piti taphtua seiniä kaatamatta. Ennen ruokailimme vieraiden kanssa ja viikonloppuina omallakin väellä aina olohuoneessa, nyt aina keittiössä.

  Hävitimme '70 luvun karmeat ja tilaa vievät kulmakaapit, jolloin lattiohin tuli selviä neliöitä. Yhdeltä seinältä poistettiin kattoon asti oleva normaalisyvyinen kaapisto ja teetettiin siihen Petran Carita -sarjaan kuuluva normaalia kapeampi alakaappi ja jätimme seinä tilavuuden lisäämiseksi tyhjäksi muuten paitsi pari avohyllyä. Avohyllyä tuli myös tiskipöytäseinälle eli näin ilmavuutta. kaiken kruunasi uusi kivilattia, jossa alla tietysti lattialämmitys.

  Kaiken jälkeen ostimme tuplasuuremman pöydän, joka sai keittiön vaikuttamaan vieläkin suuremmalta.

  No mihin kaikki tavarat? Osan heitin pois. Osa meni tyttärelle. Osa odottaa alakerran varastossa jotian uutta tulemista.

  Mikään ei ole niin väärin kuin suunnitella pieni keittiö. Tämä talo ei ole meidän rakentama, mutta edellinen oli ja siellä oli ensimmäinen lähtökohta mielettömän suuri keittiö.

  Jännää odottaa, miten toteutat.

  VastaaPoista
 2. suosittelen lämpimästi apteekkarin vetokaappia, yksi sellainen täyspitkänä jos tila sallii ja vaikka seinääkin vasten että et pääse molemmin puolin sieltä poimimaan tavaroita niin Toimii. Itse täytin sen kuivaelintarvikkeilla, muovikipoilla jne ( vastaavaan tilaan ois tarvittu 5 kaappia ) ja vaikka kuinka yrittävät myydä kattila/kulmakaappia karusellimekanismilla niin älä sorru :) avohylly miljoona kertaa käytännöllisempi! olen 3 isoa keittiösuunnitelmaa toteuttanut ja tuossa tuo paras ja huonoin kompastuskivi! lycka till:) jännää...meillä nytkin suunnittelu meneillään ( tai odotan et mies viitsis repiä paikat auki ja toteuttaa vaimonsa haaveen...sitä odotellessa)!

  VastaaPoista
 3. Eniten mua kirppiksillä risoo jälleenmyyjät (pääasiassa venäläiset hoitaa sitä hommaa täällä) kirppiksillä. Ostavat halvalla muilta myyjiltä ja myyvät itse paljon kalliimmalla omalla myyntipöydällään. Täällä pyörii oikein sellainen yksi jälleenmyyntijengi, joka diilaa tavaraa ja myy eteenpäin kalliilla sekä Valtterissa että Hietsussa. ARgh!!

  VastaaPoista
 4. Leena: pieni keittiö on varsin hankala, varsinkin, jos ruokaa laitetaan paljon ! Onneksi kesäkokkailun voi siirtää ulos, mutta muuten... tavaroita pitänee karsia ja osa menee mökille tarpeeseen. Olen kyllä jatkuvasti tyhjentämässä kaappeja, mutta kai sitä ylimääräistä silti on. Ja kiitos vinkistä, kävinkin jo kurkkaamassa, mutta en ennättänyt lukea kaikkea.

  mirka: tuo keittiö on niin pieni, että aptekkarinkaappia sinne ei saa mitenkään. Muuten olisi aivan ehdoton ! Meillä on ollut parikin sellaista karusellikaappia ja mielestäni toimivat ihan hyvin. Avohyllyt eivät ole meidän juttu, ihan liikaa järjestyksenpitoa tarvittaisiin niihin ! Ihailen niitä kyllä muiden kodeissa, mutta en usko, että sellaiseen ratkaisuun päädymme.

  Karoliina: voi kiitos ! <3

  BagMiss: joo, jobbarit ovat just sieltä. Ja aina ensimmäisinä apajilla, tietenkin... Laitan tästä uuden kyselyn :-)

  VastaaPoista
 5. Eniten mua ehkä ärsyttää kirppiksellä rikkinäiset tavarat. En ymmärrä sitä pointtia että miksi myydään tuoli josta puuttuu jalka tai radio joka on rikki ja hintalapussa lukee "tee-se-itse-miehelle" tai posliinipatsas jolta puuttuu pää. Okei, mä ymmärrän että tuolinkin voi korjata jos osaa, mutta hinnat pitäisi olla sitten myös sen mukaiset, ei pilviä hipovat. Ja radiotakin voi olla vaikea korjata jos ei tiedä mikä siinä on vialla. Mutta päätöntä posliinifiguuria en ymmärrä sitten millään. Enkä tyhjiä olutpurkkeja tai niitä likaisia vaatteita. Mutta en myöskään ymmärrä leivonnaisten myymistä kirpputoripöydässä, mun mielestä se ei vaan kuulu kirpputorille.

  VastaaPoista
 6. Rhia: päätön posliinifiguuri... hmmm, on tosiaan aika vaikea keksiä tuollaiselle mitään virkaa ! Ja tyhjät oluttölkit ja viinapullot menevät ihan yli hilseen myös. Kai niitäkin sitten joku ostaa ? ( Epäilen kyllä !) Ja jobbarit, huoh.

  VastaaPoista
 7. No, minä ostin tyhjän green tea -pullon, koska yhdessä blogissa on ollut sellainen ja se on hieno! Kommentoisin, että älä missään nimessä ota kierrokselle kameraa mukaan ja kuvaa myynnissä olevia "helmiä", koska mitäs sitten kun se ko. tuotteen myyjä näkee "helmensä" täällä? Voipi olla melko loukkaantunut. Itse on joskus tullut oltua oman myyntipöydän vieressä itsepalvelukirppiksellä kun joku on ohi mennessään jotain tuotetta haukkunut ja ei kivalta tunnu. Kerran siivosin meidän pöytää ja siihen tuli yksi täti ihmettelemään ja katsoi askarteluniintä ja selitin hänelle kauniisti mitä se on ja mistä olen sen saanut ja mihin sitä voi käyttää. Keskustelu sujui ihan hyvin, kunnes täti sanoi: "En tiedä kenen on, mutta ei kukaan kyllä tälläistä hintaa maksa." Menin täysin sanattomaksi. En tiedä tajusiko täti, etten vierasta pöytää ole siivoamassa, mutta liukeni paikalta tuon jälkeen hyvin nopeasti. Huippua oli se, että niintä sillä hinnalla oltiin myyty siinä vaiheessa meidän pöydästä melko hyvin... :) -K-

  VastaaPoista
 8. K: olet ihan oikeassa tuosta kuvaamisesta, mutta en ihan tosissani asiaa ehdottanut :-) En tiedä, millaista pulloa tarkoitat, mutta minä puhun ihan tavallisista vtyhjistä viinapulloista ym. Varmasti on olemassa hienojakin yksilöitä :-) Itse annan kirppiksellä myydessä mennä ihmisten jutut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, ei kenenkään ole pakko tykätä ja ostaa mitään...

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !