keskiviikko 22. joulukuuta 2010

VIELÄ EHTII !



Saaristolaisleipä


1 l appelsiinimehua
4 pss kuivahiivaa
1 rkl suolaa
3 dl tummaa siirappia
3 dl Tuoppi-kaljamaltaita
3 dl ruisjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl ruisleseitä
10 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kattilassa. Älä kuumenna ! Sekoita kaikki aineet keskenään ja jaa taikina kolmeen 1,5 litran vuokaan. Nostata leipiä 1,5 tuntia.  Paista leipiä 175 asteessa noin 1,5 tuntia tai hivenen pidempään. Sivele noin tunnin paistamisen jälkeen leivät siirappi-vesiseoksella, jotta saat leipiin kauniin, kiiltävän tumman pinnan. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään päiväksi-kahdeksi.


Pakko tehdä vielä yksi leipä. Annoin yhden leivistä lahjaksi ja yksi on syöty tähän pisteeseen. Jäljelle jäänyt yksi kokonainen leipä ei riitä meidän porukalle mitenkään. Uuni onkin jo valmiiksi lämmin, tällä hetkellä uunissa paistuu focaccia, joka nautitaan kokonaisten katkarapujen ja chilimajoneesin kera ihan kohta.

6 kommenttia:

  1. samat on olleet tän päivän puuhat.. ;)

    VastaaPoista
  2. Mehukkaan näköistä leipää, kuin suklaakakkua! Namslurps...

    Iloista Joulua!

    VastaaPoista
  3. Nam! Jos olisi vielä yksi päivä, niin tuota tekisin!
    Mutta voihan sitä sitten joulun jälkee leipoa myös :D

    VastaaPoista
  4. Hei vieraat :-)

    Tämä leipä on parempaa kuin suklaakakku ;-)

    Saaristolaisleipää voi syödä ympäri vuoden, vaikka meillä se onkin perinteisesti joulun ja juhannuksen erikoisherkku.

    Mukavaa joulua kaikille 

    VastaaPoista
  5. Muutoin just sama ohje kun mulla, mutta mä käytän nesteenä piimää. Tosi herkullista :)

    VastaaPoista
  6. Piimää taisi ollakin melkein joka ohjeessa, jonka löysin netistä. Sain tämän ohjeen työkaveriltani, hyvää tässä on maun lisäksi maidottomuus :-)

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !