torstai 10. tammikuuta 2013

SUOLAA NAAMARIIN


Rupikonna-juttua kirjoittaessani muistin, että olen unohtanut mainostaa yhtä ihan superhyvää ja -halpaa ihonhoitovinkkiä. Oma ihonihan on ryttyillyt ensimmäisestä raskaudesta lähtien enemmän tai vähemmän. On ollut vuorotellen aknea, perioraalista dermatiittia, pigmenttiläikkiä, ryppyjä  ( no joo, nämä ovat tulleet jäädäkseen ) ja valvomisen aiheuttamaa harmautta. Ärsyttävin näistä on ehkä olllut perioraalinen dermatiitti, joka oireilee nimensä mukaisesti ihottumana ( lue: märkivinä nyppylöinä ) suun ympärillä. Olen syönyt ihottumaan parikin tetrasykliinikuuria ja käyttänyt pari putkiloa takrolimuusia, huonoin tuloksin. Hirveän sitkeä vaiva, jonka aiheuttajaa ei varmasti tiedetä. Itse olen huomannut sen, että tietyt ihonhoitotuotteet, hikoilu, vääränlainen meikki ja huono ruokavalio ainakin aiheuttavat ihottuman pahenemisen. Yhtään ei auta asiaa se, että kavojeni alaosa hautuu maskin alla lähes koko työpäivän, viisi päivää viikossa vähintään.  Ihottuma on nyt  kuitenkin toistaiseksi nujerrettu, kiitos Madaran hoitotuotteiden, yövoiteettomuuden ja säännöllisten suolanaamioiden ( ja ehkä BB-voiteenkin ).

Kuvan klöntti on sitä suolaa. Myydään kaupoissa ( esim. luontaistuotekaupoissa ) nimellä suolasaippua. Käy kuulemma myös deodorantiksi ja jalkaraspiksi, en ole kokeillut. Saippuana ja naamiona sen sijaan kyllä: pala kastellaan ja sitä hierotaan käsiin. Käsistä sitten levitetetään suolaa kasvoille tai vartalon iholle ja se joko huudellaan heti pois tai jätetään vaikuttamaan. Itse laitan suolan yöksi kasvoille, se kuorii kivasti ihon pinnan ja kuivattaa pieniä näppyjä. Suola toki kirvelee iholle laitettaessa, mutta vaikka itselläni on herkkä iho, se ei reagoi tähän käsittelyyn muuten kuin positiivisesti. Suolapala maksaa vitosen paikkeilla ja kestää pienen iäisyyden. Tällaista tuotetta onkin kiva mainostaa, ei ainakaan jää ammottavaa lovea kukkaroon vaikka tuotteella tulisikin heitettyä vesilintua loppujen lopuksi. Tosin, tällehän on niitä muitakin käyttötapoja nimetty, joten eiköhän pienellä nettihaulla löydy itse kullekin joku  sopiva tapa tuhota käyttämättä jäänyt loppuosa.

( Sivuhuomautuksena todettakoon, että olen tätä käyttäessä yöpuulle vetäytyessä varsin viehättävä näky. Pääkallokoristeinen purentakisko ja hileinen naamataulu, vain paplarit ja paituli puuttuvat ! )

32 kommenttia:

  1. Olen täysin samaa mieltä, olen meinannutkin kirjoittaa aiheesta jo useasti saamatta kuitenkaan mitään aikaan. Minä olen testannut jalkaraspinakin, hyvin toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin kokeilla noita muita käyttötarkoituksia jossain vaiheessa ! ja kirjoita vain, kiva olisi kuulla sinunkin kokemuksia tästä.

      Poista
    2. Kirjoitin juuri. Jospa huomenna saisin vielä kuvitettua juttua, niin sen saisi julkaistuakin.

      Poista
  2. Oi... Pitäisköhän hankkia, kun tekis mieli vaihtaa luonnonmukaisempiin juttuihin. Kun vaan sais kaapit muuten tyhjättyä vanhoista purnukoista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on aika edullinen hankinta, kokeile ihmeessä ! Vanhojen purnukoiden tyhjääminen on muuten niiiin rasittavaa... :D

      Poista
  3. :D laita nyt ne paplarit! Kuulostaa luonnolliselta ja edulliselta tuotteelta, aion kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä en laita sitten kuitenkaan :D Ja paitulia en edes omista.

      Kokeile sinäkin, tuote on tosiaan edullinen, pitkäikäinen, monikäyttöinen ja luonnonmukainen.

      Poista
  4. Kiitos vinkistä. Hyvä ja edullinen vinkki. Minulla ei ole iho-ongelmia (jos ei ryppyjä lasketa), mutta voisin kokeilla tätä jalkaraspina. Suola toimii varmasti hyvin. Pidän luonnontuotteista. Ne ovat täyttä ainetta ja hyvin toimivia.

    VastaaPoista
  5. Ohhoh, pitääpäs kokeilla! Kiitos vinkistä. Ihoni on ihan karmeassa kunnossa hormonien vuoksi, mutta nyt olen pessyt sitä pelkällä saippualla ja on yllättäen osoittanut paranemisen merkkejä... Fingers crossed...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei ole kallis kokeilu, joten siitä vain ! Voi käyttää myös vartalon ihon pesuun. Oma ihoni onneksi tykästyi tuohon Madaraan, siitä on ollut iso apu.

      Poista
  6. Ai vitsit. Mä oon kuullut niin monesta suunnasta hyvää tästä suolajutusta, mutta en oo muistanut kokeilla. Pitäis ehdottomasti!

    VastaaPoista
  7. Siis MILLAINEN on pääkallokoristeinen purentakisko? Saako niihin koristeluja? (Kuten huomaat, keskityn olennaiseen).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan peruskisko, johon on upotettu pääkallonkuva etuosaan :DD Käytämme paljon yhtä teknikkoa, joka on ihastunut näihin siirtokuviin ( ? ) ja väreihin. Viimeksi mulla oli glitterikisko !

      Poista
  8. Ihana vinkki! Pitääpä käydä luontaistuotekaupan kautta seuraavalla ostosreissulla. Omakin iho toisinaan voi välillä huonosti hormonaalisten juttujen vuoksi, joten ehdottomasti pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tosiaan kustantaa noin viisi euroa ja kestää, kestää... Kokeilemisen arvoinen kyllä.

      Poista
  9. Onkohan toi sitä samaa, mitä juurikin lähi-idässä ja aasiassa käytetään dödönä? Voisin kuvitella olevan. Siellä sitä myytiin isona kidemöykkynä eikä noin hienona puristeena :)

    Perioraalinen dermatiitti :) Kuulostaa, kuin se olisi kuolemaksi, heh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on varmasti samaa. Himalajan vuorisuolaa ( !! ) puristettuna klöntiksi.

      Hehheh, ja mun mielestä perioraalinen dermatiitti on ihan selvää suomea ! ;))

      Poista
  10. Hei, tiedätkö, mulla on tuota "jossain kaapissa". Olen ihan unohtanut koko palasen olemassa olon (miten voi olla??). Hyvä vinkki, mun on kokeiltava tuota tuossa käytössä myös. Mitenköhän toimii tällaisella pintakuivalla iholla... Jos vielä hävittäisi väsytalviharmauden, niin ohhoh :D Mun tämän hetkisillä yöunilla kun herää niin peikkona, ettei mitään rajaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, tämä kuorii kasvot ihanan pehmeiksi ja nitistää pieniä näppylöitä. Mulla on pintakuiva ja herkkä iho, ei ole ollut ongelmaa tämän kanssa vaikka jätänkin suolan yöksi naamaan. Mutta kokeile ensin laittaa sitä vaikka tunniksi ja katso miten iho reagoi. ÄLÄKÄ kokeile ennen tärkeitä juhlia, vaan hyvissä ajoin etukäteen ! ;)

      Poista
  11. Testaan ehdottomasti. Minulla ei näppyjä ole, mutta pintakuivuutta talvella ihan riesaksi asti. Suolasta on tullut viime vuosina varsin monipuolinen luontaistuote, tekisi mieli joskus kokeilla sitä suolahuonehoitoa, kovasti on kehuttu! Ps. mekko on s*u*p*e*r lovely, ja sopiva! Kiitos!! ;) milana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolahuonehoito kuulostaa sellaiselta, jota haluaisin itsekin kokeilla.

      Ihanaa, että mekko pääsi hyvään kotiin ! :))

      Poista
  12. Suola on ihan parasta ihonhoitoon :) Minä käytän päivittäin Orgon Meine Base -suolaa (saa esim. täältä http://www.apteekkishop.fi/epages/ApteekkiShop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/ApteekkiShop/Products/11001) tosin Suomessa se on kallista, joten kannattaa tilata suoraan Saksasta.

    VastaaPoista
  13. Suola on oivallinen tuote! Tätä sinun suolavinkkiäsi en ole testannut, mutta suolakivideodaranttina on tuttu. Samoin suolapiippu, jonka ostin syksyn pitkän sairastelun jälkeen jääneeseen sitkeään kurkkukipuun ja yskään. Se oikeasti auttaa ja helpottaa oloa. Pojillani on myös tällaiset ja ne ovat kovassa käytössä. Meillä on myös kaikilla omat sarvikuono-kannut nenän huuhteluun suolavedellä. Eipä tule poskiontelontulehduksia niin helposti enää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut paljon hyvää tuosta sarvikuonosta, onneksi poskiontelovaivat ovat helpottaneet leikkauksen myötä paljon ! Suolapiippu on taasen ihan outo juttu, pitääkin tutkia asiaa vähän tarkemmin.

      Poista
  14. Mulla oli vuosikausia vähän saman kaltaista iho-ongelmaa, mitä kuvaat. Apteekissa kerran kysyttiin, että olenko kokeillut Basiron-voidetta. Vuosien varrella olin toki ehtinyt kokeilla lääkkeitä, hoitotuotteita, luontaistuotteita jne. Sulallakin pesin nassua. Basironilla iho parani viikossa eivätkä ihon ongelmat milloinkaan enää palanneet. Minusta tuo oli ihmevoidetta. Siis ainakin minun ongelmaani ja kasvoilleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista. Pitääkin tutkia tuon mainitsemasi rasvan sisältöä, en ole koskaan kuullutkaan moisesta !

      Poista
    2. No, se kävikin nopeasti. Bentsyyliperoksidi-voide. Eipä tullut mieleenkään, että sitä olisi voinut kokeilla myös. Pistetään muistiin vastaisuuden varalle !

      Poista
  15. Mieheni vakuutta aina, että suola ja sinkkipasta auttavat kaikkiin iho-ongelmiin ja hänellä on niistä vähän henkilökohtaista kokemusta 30 vuoden takaa, jolloin hänen psorinsa oli haastava juttu. Sitten tuli Meri ja ne kaikkien allergioiden aiheuttamat jutut...Nyt kun Olga lähti sain elämäni ensimmäisen psoriläikän leuan alle...Pakko kertoa, että Merin kanssa kovimmat jutut jouduttiin selättämään kortisonilla, lääkärin määräyksestä ja tietysti kovalla dieetillä, mutta kun siitepölyille ei kukaan mitään voinut. Sinkkipastallakin on tehty ihmeitä.

    (Yritin lukea sun tämän päivän juttua kumiankasta ja kasviksista, mutta se ei aukea...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinkkipasta on erinomaista ja suolakin käy moneen, kokeiltu on.

      Blogger tökkii enemmän ja vähemmän, en pääse esimerkiksi välillä kommentoimaan omaan blogiini. Puuh.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !