torstai 3. tammikuuta 2013

RUPIKONNASTA PRIMADONNA


Tai jotain sinnepäin.

Tulipa tänään mieleeni sattuneesta syystä, että en yhtään ihmettele sitä, miksi kosmetiikka myy niin hyvin. Vaikka en ehkä maailman turhamaisin henkilö olekaan, en millään tulisi toimeen ilman muutamaa luottotuotettani, joilla saa hetkessä väsyneen näköisestä äiti-ihmisestä hieman parannellun version. Taitavinkaan meikki ei tietenkään korvaa sellaista sisäistä hehkua, joka syntyy levosta, hyvästä ravinnosta, tyytyväisyydestä ja sopivasta fyysisestä aktiivisuudesta. Mutta hiukan meikillä saa kuitenkin fiksailtua nääpähtänyttä naamataulua paremman ja raikkaamman näköiseksi. Itse olen ainakin kyllästynyt siihen, että joudun jatkuvasti kuulemaan kauhistelua siitä, miten väsyneeltä näytän ilman yhtään keinotekoista väriä naamassani. No ok, olen tosiaan väsynyt ja väsyneen näköinenkin, kukapa ei noin kahdeksan vuotta kestäneiden huonojen öiden jälkeen sitä olisi. Avolouhokset silmien alla eivät paranna asiaa yhtään. Siksipä sudin naamaani kaikenlaista möötiä aina kun aikaa siihen riittää, arkiaamuisin lähinnä BB-voiteen, peitevoiteen silmien alle ja ripsarin.  Nekin tekevät jo pieniä ihmeitä.

Suosin hiusten- ja kasvojenhoitotuotteissa luonnonkosmetiikkaa, mutta värikosmetiikassa pääosin tavallista. En vain ole luonnonkosmetiikan sarjoista löytänyt itselleni passeleita tuotteita juurikaan. Kuvissa muutama meikkipussini ( tai kosmetiikkakaappini ) must-tuote, enemmän tai vähemmän satunnaisessa järjestyksessä:

1. Peitevoide tummille silmänalusille. Tällä hetkellä Benefitin Erase Paste ( nro 2 ), joka on melko notkea ja peittää aika hyvin. Tähän tarvitaan hyvä sivellin, jotta jälki olisi nättiä.

2. Urban Decayn legendaarinen silmämeikinpohjustaja. Pitää meikin paikoillaan vaikka yön yli, jos on tarvis. Onneksi ei yleensä ole.

3. Max Factorin False Lash Effect. Niille, joilla on pillisuorat ja itsepäiset ripset ja jotka eivät halua kestoripsiä ( vai millä nimellä niitä lisukkeita kutsutaan ? ). Vaatii hyvän meikinpoistoaineen.

4. Shiseidon taivuttimet, joita ilman hyväkään ripsiväri ei ole mitään. Tässä ei kannata pihistellä.

5. Se BB. Itselläni toimii parhaiten tuo Estee Lauderin versio, mutta esim. Garnierin edullista voidetta on myös kehuttu paljon. Ei toiminut minulla yhtään, onneksi pyysin näytteen.

6. Hiuspuuteri pelastaa kiireessä.  KC:n on hyvä ja edullinen. KC on kotimainen kampaamoalan yritys.

7. Hoitava ja sävyttävä naamio hiuksille. Color Mask on myös KC:n tuote, uusin löytöni. Sävyjä on monta ja niitä voi vaikka tarvittaessa sekoittaa keskenään halutun sävyn aikaansaamiseksi. Sopii hyvin ainakin tällaiselle luonnonkiharalle ja värjätylle tukalle, hoitaa ja syventää väriä.

8. Dr Hauschkan värineste, jolla saa sävytettyä päivävoiteen kätevästi.

9. Pinkki poskipuna, jota ei kuitenkaan sovi käyttää liikaa. Kuka tyttökirjahahmoista hieroikaan kasvojaan punaisella samettiruusulla ja sai siitä ankarat torut ? Vai saiko ?

10. Vaalea luomiväri, joka puuttuu kuvista. Suosin luomiväriessä Inglotin edullisia ja hyvälaatuisia tuotteita, joiden ainoa ongelma on, että vaihtoehtoja on ihan  liikaa.


Sen sisäisen hehkun hakeminen alkoi taas tänään, kävin lenkillä ja jaksoin jopa venytellä sen jälkeen. Kumiankka on siis palannut ( osittain vain, mutta kuitenkin ) ja sen myötä vähän huono olokin. Hyvinvoinnin metsästys siis jatkuu, lenkin lisäksi yritän parantaa yöuneni ( ja jumissa olevan leukaniveleni ) hankkimalla vihdoin toimivan purentakiskon sekä skarpata taas ruokavalion kanssa vähän enemmän. Ihmeitä en odota, mutta sellaista freesimpää yleisfiilistä kylläkin. Saisinpa vain ylläpidettyä sitä jatkuvasti enkä vain jaksoissa. Mikäköhän neuvoksi ?

31 kommenttia:

  1. Tuttua on tuo, että välillä saa sellaisia boosteja pitää huolta itsestään niin henkisesti kuin fyysisestikin..ja sitten se kaikki taas jää arjen kiireiden alle..herätäkseen jossain kohtaa uudelleen eloon :)That´s life!
    Mä olen kanssa ihastunut tuohon Estee Lauderin BB-voiteeseen. Tuo Dr Hauschkan värineste taas oli ihan uusi juttu, joten täytyy ehdottomasti käydä kaupoissa kurkistelemassa.
    Purentakiskoa voin kyllä lämmöllä suositella...kalliilta tuntuva kertainvestointi, mutta aamulla herätessä todellakin huomaa niin leukanivelissä kuin siinä, ettei ole päänsärkyä tms. Hyvää uutta vuotta ja tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuttua, onneksi sentään välillä jaksan tsempata. Varsinkin syksy tuohon jouluun asti on jotenkin hankala aika. Inhoan pimeyttä ja kylmyyttä ja liukkaus tekee jopa kävelylenkeistä hankalia.

      Tuo värineste antaa sellaista kivaa sävyä ja hehkua, mutta ei peitä.

      Tämä on neljäs tai viides kisko, joka mulle tehdään... pari olen purrut poikki ja kahta edellistä ei ole saatu sopivaksi millään.

      Kiitos samoin sinne !

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Niin minäkin muistelin, Emilia kun oli niin kovin kalpeaihoinen ! ;)

      Poista
  3. Mistä olet ostanut tuota Erase Pastea? Onko se parempaa kuin Joe Blascon vastaava? Blascon tökötti on tosi paksua ja sen käyttö näkyy ikävästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yhtään muista, jostain ulkomaisesta nettipuljusta kuten tuon UDPP:nkin. ASOS näyttää ainakin myyvän tätä tällä hetkellä, on vielä kivassa alessakin. http://www.asos.com/Benefit/Benefit-Erase-Paste/Prod/pgeproduct.aspx?iid=445163&r=2

      Balsco peittää mielestäni enemmän, mutta tämä sopii kuivalle iholleni paremmin. Koostumus on sellainen kermamainen, ei kuiva kakkumainen.

      Poista
  4. Onko tuota Estee Lauderin BB:tä todella vaaleana. BB voiteissa on mun kohdalla selllainen ongelma, että menevät monesti liian tummaksi minulla. Nyt käytössä mulle Lumenen, muuten hyvä voide, mutta vähän liian tumma. Kosteusvoiteella olen yrittänyt vaalentaa sitä. Ei hyvä juttu :(

    Mutta samat ongelmat siis mulla, naama on jatkuvaan ihan harmaa huonojen unien takia ja yleisen väsymyksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästäkin on muistaakseni vain kaksi sävyä, joista itse käytän sävyä 01 Light. Se toinen oli ihan liian tumma, ainakin syksyyn ja talveksi. Kosteusvoidetta ei tosiaan kannata lisätä, se vesittää tuotteen idean. Käy pyytämässä näytteet pieneen purkkiin niin saat rauhassa kokeilla, niin teen itse nykyään voiteiden osalta aina. Ainakin Stockalla, Sokoksessa Ja Kicksissa onnistuu !

      Harmaankalpea naama on tuttu näky täälläkin, uaah.

      Poista
  5. Onhan se niin. Vaikka ilman meikkiä voi lähteä uloskin, onhan se ihan kotonakin ollessa kiva, jos peilistä katsoo joku puhdashiuksinen ja hiukan huoliteltu ihminen takaisin.

    Mä olen käyttänyt muutaman vuoden meikkipohjana vain Lily Loloa (siis peiteaine, meikkipuuteri ja poskipuna, toisinaan sitten aurinkopuuterikin). Tosi tyytyväinen olen. Ehkä jollain meikkivoidekerroksilla voisi tästä ihosta saada vielä tasaisemman, mutta nyt kun olen tottunut näiden mineraalimeikkien "olemattomuuteen" (=keveys, joka ei tunnu yhtään) en satunnaisten kokeilujen seurauksena ole sietänyt meikkivoiteen tuntua kasvoilla.
    Merkiltä löytyy myös luomivärejä, joista olen tykännyt. Tosin käytän vain juhlissa eli harvoin.
    Kulmakyniä, kajaleita ja huulikiiltoja olen myös pitänyt luonnonkosmetiikassa hyvinä. Mutta se on totta, että ripsiväriä ei luonnonkosmetiikan puolelta löydy, ei edes sinne päin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, juuri näin.

      Käytin pari vuotta mineraalimeikkipohjia eri valmistajilta, mutta kyllästyin sen laittamisen hankaluuteen ja sudin jatkuvaan pesemiseen. Voide vaan on niin helppo levittää ja tuossa on hyvä aurinkosuoja, 35. Olen löytänyt erinomaisen värivoiteenkin, kiitos sisareni, mutta sitä ei tule käytettyä arkisin, kun näytän jotenkin liian meikatulta.

      Pitäisi perehtyä enmmän noihin luonnonkosmetiikan värimeikkeihin. Tosin, ihan äkkiä ei ole tarvetta ostaa mitään uutta, joten käyttelen nuo vanhat ensin pois alta.

      Poista
  6. Odottelen postista saapuvaksi tuota UDPP:tä, niin paljon sitä on hehkutettu joka paikassa. Ja innolla odotan että pääsen sitä testaamaan kaikilla mahdollisilla halpis luomareilla. Ja tuota poskipunaa olen kuolannut, mieityttää vain tuo sävy vaikka olenkin pinkkihullu. Itse myös pidän siitä että himppasen hulautta väriä naamariin niin saa väsähtäneen lookin pirteämmäksi.

    Suosittelen Youngbloodia jos haluat kokeilla mineraalimeikkipohja! Se on hyväksi havaittu, parisen vuotta olen käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. UDPP pitää kyllä kaiken paikoillaan, kokemusta on. Tumman luomivärin alle laitan aina hipauksen vaaleaa, tuo nimittäin jämäyttää värin sillä tavalla paikalleen, että häivyttäminen on melko hankalaa, jos tummaa väriä laittaa ihan suoraan luomelle.

      Poskipuna on sellainen läpikuultava, ei ollenkaan niin voimakas mitä rasiassa. Kokeile ihmeessä, se on kaunis sävyltään ja ihanan raikas.

      Mineraalimeikkipohjia olen kokeillut kaikenlaisia, en ole toistaiseksi palaamassa niihin ( paitsi ehkä kokeilumielessä ).

      Poista
    2. Tattis tuosta tumman luomarin vinkistä! Ja ehkäpä kokeilen Dioria, on niin herkullisen värinen. ps. sorry tupla vastaus. Ilmeisesti Back-nappulan käyttö on aiheuttanut sen...

      Poista
    3. Tupla ei ole vaarallinen asia !

      Voit toki kokeilla sitä tummaa suoraan tuon UDPP:n päällekin, luomiväreissäkin kun on toki eroja ! Mutta mun kokemus on, että ei kannata laittaa, ainakin Inglotin lumiväreissä on sitä pigmenttiä ihan älyttömän paljon. :

      Poista
  7. Odottelen postista saapuvaksi tuota UDPP:tä, niin paljon sitä on hehkutettu joka paikassa. Ja innolla odotan että pääsen sitä testaamaan kaikilla mahdollisilla halpis luomareilla. Ja tuota poskipunaa olen kuolannut, mieityttää vain tuo sävy vaikka olenkin pinkkihullu. Itse myös pidän siitä että himppasen hulautta väriä naamariin niin saa väsähtäneen lookin pirteämmäksi.

    Suosittelen Youngbloodia jos haluat kokeilla mineraalimeikkipohja! Se on hyväksi havaittu, parisen vuotta olen käyttänyt.

    VastaaPoista
  8. Juu, kyllä purkkien orjia ollaan täälläkin. Vaikken loppujen lopuksi meikkaa hirveästi, ne tietyt ovat mulle ihan pakollisia!! Hauskaa, että oli tosi monta samaa tököttiä täälläkin, kuten BB, hiuspuuteri ja tuo hiusnaamio (eri sävyssä toki).
    Erase Paste kiinnostaa muakin. Olen kestopanda ja vakuuttunut siitä, että jos silmänaluset saisi taiottua siistiksi, ilme freesaantuisi noin 10 vuotta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kestopanda :D Ilmeisesti ei ole olemassakaan sellaista, joka peittäisi silmänaluset täysin. Joe Blasco on peittävin, mutta kuivalle iholle ei todellakaan se paras vaihtoehto. Plus niiden pakkaukset ovat ihan järkyttävän huonoja, niistä poksahtelevat kannet ja kierteet.

      Tuo Color Mask on ihana ! Ja kotimaisen valmistajan vielä, hieno homma.

      Poista
  9. Mielenkiinnolla luen aina kaikki vinkit tummien silmänalusten piilottamiseen...Sattuneesta syystä :D Omassa arsenaalissa jo pitkään pyörinyt mineraalimeikit, ja LilyLolo. Joskus voisi vähän kokeilla muutakin tököttiä, josko tulos olisikin parempi. Täytyy pistää tuo käyttämäsi tuote muistiin, kaikkeahan kannattaa kokeilla ainakin kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla aika yleinen pienten lasten vanhempien ongelma tuo väsymys. Mulla on silti aina ollut tummat silmänaluset, se vaan on pahentunut tässä vuosien saatossa.

      Kokeilu on kivaa, mutta saattaa kosmetiikassa tulla aika kalliiksi...

      Poista
  10. Mikä sun yöunet on vieny? Mäkin oon bruksaaja ja todella naimisissa kiskoni kanssa... Joskus ku se on hukassa yön jäljiltä, koko perhe on paniikissa pyllistelemässä etsimässä sitä sängyn tienoilta... Syön magnesiumia ja b-vitamiinia lisäksi (mm) ja käyn kiropraktikolla säännöllisesti. Näillä pysyn suurin piirtein kasassa. Joskus otan yöksi 1/4 lihasrelaksantin.

    Ne tmj-jumit ja -kivut, kasvokivut ja niskajuilinnat ovat ihan kamalia! Näitäkin päiviä tulee aina silloin tällöin kiskosta huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset ja stressi, noin lyhyesti. Nyt viime öinä vasemman TMJ-alueen kova särky. Ajattelin ensin, että joku hammas on bruksauksesta johtuen pulpiitissa, mutta kyllä se tuo pahuksen nivel on. Ja nyt on tosiaan itse nivelessäkin ongelmaa, ei ole pelkästään lihasperäisiä nämä kivut. Jospa tästä kiskosta tulisi toimiva, kahdella edellisellä on saanut heittää vesilintua. Takaosasta kisko on kahden vahalevyn paksuinen ja edestä neljän ( ! ), toivottavasti se ei muistuta liikaa jääkiekkosuojaa ! ;)

      Mun pitäisi liikkua enemmän, joogata tai jotain. Täällä vaan ei ole mitään mahdollisuutta ottaa tunteja, pitäisi lähteä Turkuun sitä varten. Ei jaksa, vie liikaa aikaa. Ja pitäisi keksiä työ, jossa työasennot olisivat paremmat. Huoh.



      Poista
  11. Oi, kuulostaa niin tutulta! Itse en lähde (keskustassa kun asumme) yleensä edes roskia viemään ilman että silmänaluset peitetty, meikkivoide levitetty ja kulmat tummennettu :) Parhaimpina päivinä myös ripsari ja rajaukset. Mä käytän Mary Kayta, melko kallis mutta laadukas sarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, sielläkin ? ;) Kaikesta huolimatta meikkaan aika minimaalisesti, pitäisi varmaan vähän tsempata tässäkin. On kuitenkin ihan kiva, että peilikuva vastaa edes jollain tasolla sitä mielikuvaa, joka itsestä on. :))

      Mary Kayta en ole koskaan kokeillut, pitääkin joskus tutkia sarjaa vähän tarkemmin !

      Poista
    2. Ihana postaus !
      Sitä on ihan Liisa Ihmemaassa noiden purkkien ja purnukoiden viidakossa ...Kiva kuulla, mitä on ja mitkä toimivat.
      Olisi kiva lukea postausta Kumiankan ruoka- / liikuntaviikosta...uusi Vuosi ja uusi alku, niin se taitaa mennä =)
      Asupostauksiasi olisi kiva lukea taas pitkästä aikaa ja kaikki Tutorials-jutut...ovat ihania !!!!!
      Millä ohjelmalla sait nuo kivat kehykset postauskuviisi ?
      Tiina - Espoosta

      Poista
    3. Kosmetiikkaa on kyllä hiukan hankala suositella, kun ikinä ei voi tietää, mikä toimii toisella ja mikä ei. Mutta itse olen löytänyt monta hyvää tuotetta juuri tällaisista jutuista, joten toivottavasti jotain jää käteen jollekin teistä ! :)

      Kumiankka kiittää juttuvinkistä. Katsotaan, saisinko aikaiseksi. Ruokajuttuja onkin ollut täällä aika paljon, mutta ei varsinaista ruokapäiväkirjaa.

      Asupostausta tulossa, kunhan joku ennättäisi ottaa kuvat ! :) Juttutoivomukset ovat kivoja, kiitos.

      Käytän selaimella toimivaa Pixlr-ohjelmaa kuvankäsittelyssä. Helppokäyttöinen ja nopea, sillä saa tehtyä myös kollaasit helposti. :)

      Poista
  12. Petriina, en lähtisi edes autiolle saarelle ilman omaa meikkivoidettani! Joskus sanottiin, että se tukkii ihohuokoset ja pitää antaa kasvoille aurinkoa ja muuta roskaa. Nyt olen niiin onnellinen, että olen suojannut kasvoni aina meikkivoiteella. Ei ole couperosaa, kuten niillä, jotka eivät ole suojanneet ihoaan meikkivoiteella ja mitään ihohuokosten tukkimista ei ole nähty, sillä käytän joka ilta ensin Widmerin puhdistusmaitoa ja sen jälkeen Vichyn kasvovettä ja vasta sen jälkeen tulee yövoide ja pari kertaa viikossa Diorin naamio, joka on tosi ihana.

    Kumiankkaa minä täällä suren. Sain sauvatkin kiukuissani rikki, kävelin kai liina rivakasti ja huomenna uusien ostoon. Yhtään palaa suklaata ei mene minusta alas tänä keväänä. Teen myös muuta pientä fiksausta eli opettelen syömään lounaan. Voin aivan hyvin mennä iltaviiteen mitään syömättä ja se on paha juttu. Haluan ensi keväänä mahtua kaikkiin ihaniin mekkoihini ja myös ratsastushousihini.

    Tuota hiuspuuteria pitääkin laittaa listalle eli kiitos vinkistä.

    Olen muuten loupunut varsinaisesta poskipunasta ja käytän nyt sellaista hieman ylellistä rosansävyistä koko kasvojen yli harjalla tai vipalla siveltävää ihanuutta, joka tulee siis meikkivoiteen päälle. Sitä voi käyttää poskipunakohdissa vähän vahvemmin: Clarins, Barocco, Palette Teint.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän nuo tuotteet ovat kehittyneet huimasti ! Melkein kaikissa on UV-suoja ja paljon hoitavia aineita. Noita Vichyn tuotteita ovat muuten monet kehuneet, pitäisikin joskus kokeilla.

      Voihan kumiankka. Kävin eilen lenkillä ja nyt on lonkat niin kipeät, että :/ Säännöllinen ateriarytmi on tärkeä, opettele vain syömään se lounas !

      Tuo Diorin tuote on vastaavanlainen, se ei ole varsinainen poskipuna siis. Ihana tuote.

      Poista
  13. Hei ja kiitos vastauksestasi !!!
    I Tunesissa on monta ( eri nimiliitteillä olevaa ) Pixlr:ää =)
    Löytyisikö sinulta sen tarkka nimi ?
    Kiitos !!
    Terv. Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ladannut sovellusta puhelimeen vaan käytän sitä koneelta, joten en osaa varmaksi sanoa tässä kohtaa. Yleensä käytän itse sitä express-versiota, jossa voi tehdä kaikenlaista kuvankäsittelyä.

      Poista
    2. No niin, nyt latasin. Ilmaiset versiot ovat varsin suppeita, pitänee nöyrtyä ja ladata se PLUS-versio !

      Poista
  14. Löysin vahingossa blogiisi.
    Postauksesi mukaan käytämme hyvin paljon samoja tuotteita. Siitä syystä varmaan pitäisi testata myös Dr. Hauschkan värinestettä myös. Olen sitä pitkään harkinnut. Kyseisen merkin sävyttävä päivävoide on turhan kiiltävä mieleeni.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !