Saaristolaisleipä
1 l appelsiinimehua
4 pss kuivahiivaa
1 rkl suolaa
3 dl tummaa siirappia
3 dl Tuoppi-kaljamaltaita
3 dl ruisjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl ruisleseitä
10 dl vehnäjauhoja
Lämmitä appelsiinimehu kattilassa. Älä kuumenna ! Sekoita kaikki aineet keskenään ja jaa taikina kolmeen 1,5 litran vuokaan. Nostata leipiä 1,5 tuntia. Paista leipiä 175 asteessa noin 1,5 tuntia tai hivenen pidempään. Sivele noin tunnin paistamisen jälkeen leivät siirappi-vesiseoksella, jotta saat leipiin kauniin, kiiltävän tumman pinnan. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään päiväksi-kahdeksi.
Tarjolle voi laittaa leivän kanssa vaikkapa kalalajitelman, esimerkiksi graavia siikaa , kylmäsavustettua lohta ja sillikaviaaria. Tai sitten leipää voi tarjota voissa paistettuna paahdetun lohen ja tillismetanan kera. Kummin vain, kokemuksesta voin sanoa, että hyvää on !
Ihana tunnelma kuvissa. Kaunis kattaus!
VastaaPoistaIhana tunnelma kuvissa. Kaunis kattaus!
VastaaPoistaTosi kivat nuo jalalliset lasit, aika retroisan näköiset - ovatko uudet vaiko jotain vanhaa sarjaa? :)
VastaaPoistaLasit ovat Nanny Stillin Grappo-sarjaa, muistaakseni 1960-luvulta. Jonkun verran osto- ja myyntiliikkeissä on näitä tarjolla. Ovat Riihimäen Lasin valmistamat. :)
PoistaLaseihin tarttui minunkin silmäni! Ovat todella kauniit!
VastaaPoistaJa mitä herkkuja. Ihanaa♥
Tykkään niistä itsekin tosi paljon, mutta ne ovat vähän turhan arvokkaita jokapäiväiseen käyttöön.
PoistaHerkkuja tosiaan. Nyt on niiiin hyvinsyönyt olo ! :D
Oi, mitä herkkuja! Tässä tulee ihan nälkä, slurps!! :D
VastaaPoistaTänne saisi tulla rääppiäisiin vaikka heti ! :D
PoistaOolalaaa miten kaunis blogi, liityin lukijajoukkoosi!!
VastaaPoistaKiva, että löysit tiesi tänne ! Ja kiitos ! :)
Poistakauniita kuvia jälleen!
VastaaPoistaKiitos ! :)
PoistaIhania herkkuja, upeita kuvia ja todella kaunis kattaus! Saaristolaisleipää on minunkin pitänyt tehdä jo pitkään. Ihana kälyni sitä aina tekee ja tuo meillekin tullessaan - se on niin HYVÄÄ. Nyt loman kunniaksi taidan vihdoin itsekin "vaivautua" :)
VastaaPoistaKiitos kaunis ! :)
PoistaSaaristolaisleipä on oikeasti tosi helppo tehdä, tosin tästä ohjeesta tulee kolme isoa leipää. Puolittamalla sen saisi ehkä kaksi sopivankokoista... pitää muistaa se ensi kerralla, nyt on leipää nimittäin kaappi täynnä.
Ja kaiken kruunaa tuo Marie Antoinette-tyylinen kakku!Kyllä sinun pöydässäsi kelpaisi vierailla.Itse olen ollut jo 3 yötä töissä ja vielä 2 jäljellä(sairaalamaailmassa)elikkäs elän juhannusta juuri muiden upeiden kuvien kautta.Palkitsin itseni etukäteen jalkahoidolla ja jälkikäteen varmaan just jollain hyvällä ruoalla...ja ehkä Pian tunikalla.Ties vaikka tuota saaristolaisleipää ja kakun vääntäisi.Tämä blogi on uusi tuttavuus minulle(Mirkan kautta) ja näemmä todellakin kannatti löytää tämä.Toivokaamme kaikille hellekesää(sais siis todella tulla jo)!
VastaaPoistaKiitos kaunis ! :)
PoistaKakku on marenkikakku ja se maistui yhtä ihanalle mitä näytti hyvältä ulospäin. Leipä on helppo tehdä, mutta kannattaa muistaa, että sen pitää antaa tekeytyä päivä, kaksi.
Viiden yön valvominen kuulostaa niin eksoottiselta, enpä taitaisi itse selvitä moisesta !
Ihanat juhannustunnelmat :) Nanny Stilleistä tykkään minäkin. Mulla lähinnä noita kippoja ja kulhoja ko rouvan suunnittelemana. Kaikki yhtä ihania, myös ne vihreät, mitä ällösin joskus sata vuotta sitten.
VastaaPoistaOli aika ihanaa kieltämättä :)
PoistaTämän sarjan kippoja ja kulhoja toivoisin minäkin löytäväni jostain, sopuhintaan. Lienee mahdoton tehtävä...
Kivan näköinen juhannus teillä! Nuo kukat on tässä ja tuolla ylempänä niin ihanat ja niin juhannusta ♥ Mökille poimittiin samanmoinen kimppu aattona.
VastaaPoistaHanna Melukylästä
Luonnokukat ovat tosiaan ihanat ja niiiin juhannusta ! :) Yllättävän hyvin nuo kukat ovat vieläpä kestäneet.
PoistaMieletön pitopöytä!
VastaaPoistaTuli kieltämättä syötyä aika hyvin ! ;)
PoistaIhania herkkuja!! Parasta kesässä on kyllä tuoreet raaka-aineet ja aurinko :)
VastaaPoistaKyllä, siinäpä ne kesän hyvät puolet tiivistettynä !
PoistaLöysin blogisi sattumalta ja voi hyvänen aika mitä ihania herkkuja pöydässänne on ollut, löytyykö reseptiikka jostain näidin herkkuihin?☼ ڿஇtஇڿ
VastaaPoistaKaipaatko jotain erikoisesti ? :) Antti Vahteran jostain kirjasta löytyy ainakin paahdettu lohi tillismetanalla ja muistaakseni peruna-kaprissalaatti, joka tarjoillaan kylmäsavulohen kanssa, on Jamie Oliverin, samoin muistaakseni salsa verden ohje ( joka on kuvissa kyljysten kanssa ). Sillikaviaarin ohje on miehen käsialaa. :)
PoistaKysyin siksi, että joissain blogeissa on haulla haettavana esim. blogissa olleiden ruokien ohjeet, tarkoitin, että jos sinulla on tällainen osio, niin haluaisin linkin sinne :) kiitos vastauksestasi!☼ ڿஇtஇڿ
VastaaPoistaMun ruokaohjeet ja muut ruokajutut löytyvät "tunnisteet" kohdan ruoka-linkistä. Mutta näiden ohjetta ei ole täällä missään, pahoittelen ! :)
PoistaOmpas ihanan kesäisiä kuvia. Näistä henkii juuri sellainen kaunis kesän tunnelma. :)
VastaaPoistaKiitos :) Tällaisia tunnelmia on kiva tallentaa.
PoistaPetriina, voi sua...tämä on ihana postaus♥
VastaaPoistaIhanista asioista ei saa muunlaista :)
Poista