Sarjassamme helppoa ja hyvää sesonkiruokaa kotimaisesta kukkakaalista:
Kukkakaalikeitto
n.700 g kukkakaalia
kasvislientä
muutama kevätsipulin pää
Koskenlaskija-juustoa puoli pakettia
kermaa
Keitä kukkakaalit ja sipulit pehmeiksi kasvisliemessä. Nakkele sekaan sulatejuusto paloina, anna sulaa. Lorauta mukaan kermaa, desi, puolitoista. Soseuta nesteineen päivineen sauvasekoittimella pehmeäksi. Lisää tarvittaessa vettä ( tai kermaa ), jotta keitto on sopivan juoksevaa.
Yrttiöljy
persiljaa
basilikaa
oliiviöljyä
sitruunamehua
Itse tein yrttiölyn sauvasekoittimen lisäosassa, sellaisessa pienessä silppurissa. Ihan sauvasekoittimellakin varmaan pärjää, mutta halusin kokeilla sitä lisäosaa pitkästä aikaa. Toimi ainakin tässä ihan hyvin.
Saviastiat ovat kirppislöytöjä ja ainakin toistaiseksi kovassa käytössä, ovat niin sopivat kesään.
Tää vaikuttaa houkuttelevalta! :P Pitänee testata muistaessani, tosin oon varma että ei uppoa meidän poikaan. Mieskin on vähän siinä ja siinä. Ehkä hemmottelen joskus ihan vaan itseäni tällaisella sopalla. Kiitti reseptistä! :)
VastaaPoistaMäkin tein tätä vaan itselleni ! Heti kun mies on poissa, syön vain omia lemppareitani ;) Ja tosiaan, lapsille en edes tarjonnut, niillä on joku sisäänrakennettu inho kasviksia kohtaan.
Poista