maanantai 11. kesäkuuta 2012

KÄYTETYN JÄLJILLÄ ( UUSINTA )


Aiemmat jutut uusintana, näistä kun tulee kyselyä vähän väliä. Laiska kun olen, kokosin tähän pari vanhaa juttua hiukan muokattuina ja kuvitukseksikin otin muutaman vanhan otoksen.


Tosi usein kuulen kysymyksiä ostopaikoista ja vinkeistä, miten tehdä käytettyjen vaatteiden ja tavaroiden löytöjä. Kokosin tähän postaukseen muutamia huomioitani. Saa kommentoida ja tarkentaa, kysyäkin tietysti. 

1) Tiedä mitä haet, etsi kuvia, käyttökokemuksia, hintatietoja. Rekisteröidy nettihuutokauppojen käyttäjäksi, se ei maksa mitään, mutta voi omille sivuillesi lisätä kiinnostavia kohteita tai myyjiä ja seurata huutokauppojen kulkua. Jos löydät jotain kiinnostavaa, kurkkaa saman myyjän muutkin kohteet.

2) Varaudu korkeahkoon hintatasoon esimerkiksi merkkivaatteissa  ja -laukuissa ( merkki, malli, materiaali vaikuttavat )

3) Nettihuutokaupoissa kannataa hakea esille myös sulkeutuneet kohteet ja katsoa hinnat sekä myyjien tiedot ( palautteet, mitä on myyty/myynnissä )

4) Kysy myyjältä tarvittaessa lisäkuvia, tuotteen tarkempia mittoja ( erityisesti vaatteissa ! ), ostopaikkaa. Luotettavat myyjät vastaavat kyllä ja lähettävät tarvittavat kuvat. Huomaa, että  myyjät eivät aina ole halukkaita lähettämään tuotteita ulkomaille. Kannattaa kuitenkin kysyä sitä, vaikka ilmoituksessa muuta sanottaisiinkin ja viestissä ilmoittaa maksavansa lisäkulut. Yleensä se sitten onnistuu kuitenkin.

5) Hyväksy pienet virheet, käytetty on käytetty, uuden saa kaupasta. Tai sitten ei saa, monet suositut mallit ovat sellaisia, joita ei enää valmisteta. Ja toisaalta käytetyn ostaminen madaltaa kynnystä käyttää esimerkiksi laukkua, näin ainakin minulla. Uudenkarheaa varoo jotenkin liikaa.

6) Hanki se PayPal-tili, se käy moniin tavallisiin nettikauppoihinkin maksuvälineenä 

7) Muista laskea kauppahintaan myös mahdolliset tullimaksut ja alv:t, kun tilaat EU:n ulkopuolelta. Postikulut ovat välillä aikamoisen korkeat, varsinkin painavissa ja kirjatuissa lähetyksissä.

8) Muita käytetyn ostopaikkoja ovat: 2ndhand-liikkeet, Etsy, kirpputorit ( joilta vain harvoin tekee mitään merkkilöytöjä ). Harmillista kyllä monella ( ei yhdelläkään ? ) kotimaisella 2ndhand-liikkeellä ei ole nettiputiikkia, joten niissä pitää käydä itse paikan päällä. Muualta nettikauppoja sitten löytyykin. Yhden laukun olen ostanut täältä, liike on luotettava ja toimitus oli varsin nopea.

9) Feikit ovat riesana nettihuutokaupoissa sekä vaatteissa, laukuissa että muissa asusteissa. Esimerkiksi täältä löytyy jotain tietoa feikeistä Mulberry-laukuista. Itse olen saanut erinomaista palvelua the Purse Forumin konkareilta, jotka autentikoivat laukkuja. Pelkästään jonkun toisen sanaan ei tokikaan kannata luottaa, vaan itsellä pitää myös olla käsitystä siitä, mitä on ostamassa. Monet huuto.net-myyjät antavat luvan tulla katsomaan laukkua livenä, kannattaa hyödyntää se optio, jos vain suinkin mahdollista. Omalle kohdalleni on sattunut pari feikkiä Odd Mollya, niistä olen reklamoinut ensin myyjälle ja toisessa tapauksessa raportoin eBayn ylläpidolle asiasta. Sain molemmissa tapauksissa rahat takaisin, tosin hävisin postikulut molempiin suuntiin, mutta se riski on otettava.

10) Maailmalla suositaan lähes poikkeuksetta eri merkkejä kuin täällä. Toisaalta monia sellaisia tuotteita, joita täältä ei saa juuri mistään, on saatavilla muualla paljon yleisemmin. Lueskele vaikka ulkomaalaisia vaateblogeja tai lehtiä, jotta saat hiukan tietoa tarjonnasta muualla. Yleensä kaikki jutut tulevat tänne viiveellä, joten ulkomaisissa nettihuutokaupoissa saattaa olla hyvään hintaan sellaista käytettyä, joka on juuri nyt in täällä.

Kirppislöydöistä:


1) Mene kirpputorille. Mielellään ajoissa, heti kun se aukeaa.
2) Käy siellä säännöllisesti, jos mahdollista.
3) Katsele itsesi tyylisiä myyjiä. Ainakin vaatepuolella olen tehnyt parhaat löydöt tällaisista pöydistä.
4) Itsepalvelukirppiksellä tongin sellaiset pöydät, mistä löydän yhden kiinnostavan tuotteen. Yleensä niistä löytyy enemmänkin hyviä juttuja.
5) Tee päätökset nopeasti. Harhat saa yleensä helposti eteenpäin kavereille ( tai  ainakin hyväntekeväisyyteen) .
6) Älä osta jobbareilta
7) Älä jankuta hinnasta. Jos myyjä pyytää ryöstöhintaa, unohda se. Toisaalta, hyvää tuotetta ei kannata jättää muutaman euron vuoksi ostamatta. Mieti, haluatko tuotteen vain siksi, että saat sen halvalla. Itse ostan ( yleensä ) vain sellaista, josta voisin maksaa kaupassa normaalihinnan ja se, että tuote on käytetty, on minulle itseisarvo sinänsä.
8) Tarkista tuotteen kunto ennen ostopäätöstä.
9) Sovita, jos mahdollista.
10) Good luck !

Omat vakkaripaikkani ovat Turun seudun eri kirppikset, Helsingin Hietsu ja Vallila, Huuto.net, eBay ( UK ja U.S. ), Etsy sekä uusimpana Tradera, jonne en jostain syystä ole saanut toimivia tunnuksia aiemmin. No, nyt sekin asia on korjattu, seuraukset varmaan arvaattekin... ;)

Kuvissa käytettynä hankittua on: 1) Odd Mollyn silkkitunika ( Huutis ) ja Tod'sin kengät ( kirppis ) 2) Odd Mollyn neuletakki ( 2nd hand -liike ) ja Mulberryn laukku ( eBay ) 3) nuttu ( kirppis ) ja housut ( 2ndhand -liike ) 4) silkkihuivi ( Etsy ), bleiseri ( eBay ) ja liivi ( kirppis ) 5) alusmekko ( kirppis ) 6) nuttu ( kirppis )

11 kommenttia:

 1. Hyvä juttu!! Olen samaa mieltä noista kaikista! Vaikein kohta on tuo, että pitää tietää, mitä ostaa. Harva jaksaa etsiä kovinkaan paljon tietoa, mm. käytetyn laukun ostaminen vaatii aika laillakin tietoa.

  Ensi lauantaina on laukkuleidien tapaaminen täällä Helsingissä... Vink vink!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän se vaivannäköä vaatii, esim. juuri käytetyn merkkilaukun ostaminen.

   Voi, olisipa kiva tavata, mutta mulla on muita suunnitelmia silloin ! Mutta laita viestiä, jos olet kesällä täälläpäin ! :)

   Poista
  2. Aina kun oon sielläpäin, mulla on kovin aikataulutetut menot... Jos sopiva rako löytyy, viestittelen. Ensi viikon alkupuolella olen ainakin siellä.

   Poista
 2. Ihana tämä sun blogi. <3

  Mä kans rakastan kirppareita ja olen myös kova käyttämään huutista. :)

  Ja Odd Mollya rakastan. <3

  Ihanaa viikkoa sinne :) jos kiinnostaa, blogissani on arvonta menossa (Humanityn nahkarannekoru palkintona).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos :)

   Odd Molly taitaa jakaa aika vahvasti mielipiteitä, joko sitä rakastaa tai inhoaa. Mä kuulun ekaan ryhmään :)

   Kiinnostaa toki ! Ja kivaa viikkoa sinnekin. :)

   Poista
 3. toi etsy oli mulle ihan uusi juttu! *heti nettisivut auki :D* mä olen kans muutaman kerran käynyt valtterissa (vallila?) mutta junttina kun en tiedä kaikkia sanoja niin mikä on jobbari?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsy on ihana !

   Joo, Valtteria tarkoitan, mutta puhun aina Vallilasta. Jobbari on sellainen tyyppi, joka ostaa halvalla ja myy tavaran hetken kuluttua omassa pöydässään kahta kalliimmalla. :)

   Poista
 4. aaa sellainen :D mun kaveri tekee tuota, hän tekee helsinkiin aina metsästysretkiä (valtteri, oranssi tori) ja ostaa kaiken mikä näyttää hyvältä ja myy täällä paikkakunnan kirppiksellä kalliimmalla koska ne myös menee niillä hinnoilla! Itse en nyt tuota tarkoituksenmukaisesti tee, mutta aina jos ja kun helsinkiin pääsen täältä perämetsästä niin ostan kyllä kaiken ihanan mikä näyttäisi sopivan mulle (ilman sovittamisia) koska hinnat ovat matalat, ja ne mitkä ei mulle sovi niin myyn pois omassa pöydässäni. tarkoituksena ei kyllä ole voittoa tehdä mutta toivottavasti ymmärsit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä vissi ero, että onko eteenpäin myyminen tarkoituksellista :) Mäkin laitan harhat eteenpäin, tietenkin. Yleensä samalla hinnalla, joskus saan tuotteesta vähän vähemmän ja joskus ehkä hiukan enemmän kuin mitä itse olen maksanut. Ja se, että joku satunnaisesti tienaa löydöillään, ei haittaa mua, mutta ammattimainen jobbaaminen kyllä. :)

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä! Yksi luotettava kauppa käytettyjen laukkujen metsästykseen on myös www.bagboudoir.co.uk, tosin en ole itse (vielä) tilannut sieltä mitään, mutta olen kuullut siitä hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut hyvää samaisesta putiikista ja olen käynyt katsomassa tarjontaa joskus, mutta en ole ostanut mitään. Mä en tarvitse yhtään laukkua, piste. ;)

   Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !