Parasta kesäruokaa ovat ehkä Rymättylän pelloilta hetki sitten nostetut siiklit ja tuore kala kera voikastikkeen. Grilliruoista parasta tällä hetkellä on voilla ja parmesanilla maustettu kokonainen grillikana ja grillissä paistettu pizza. Grillisstä tehty pizza on itse asiassa hyvin lähellä parasta pizzaa, jota olen koskaan saanut. Pohjasta tulee juuri oikeanlainen, rapea ja hiukan hiiltynyt.
Paras pizzapohja
500 g vehnäjauhoja
500g durumvehnäjauhoja
1 tl hionoksi jauhettua merisuolaa
6 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl sokeria
1 pussi kuivahiivaa
Liuota sokeri ja kuivahiiva veteen. Laita jauhot ja suola kulhoon, tee keskelle kuoppa, johon kaadat nesteen. Sekoita keskeltä reunoille päin, kunnes taikina alkaa muodostua. Muotoile taikina käsin palloksi ja nosta pallo työlaudalle. Vaivaa käsin, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Ripottele päälle jauhoja, peitä kelmulla. Anna levätä 15-20 min. Kun taikina on hiukan kohonnut, jaa se osiin ja kaulitse n.5 mm paksuiksi pizzapohjiksi. Repäise alumiinifoliosta uuniritilälle sopiva pala, öljyä ja jauhota se. Nosta pohjat foliolle. Laita haluamasi täytteet pohjalle ja paista 250 asteisessa uunissa folion ja ritilän päällä n 10 min. Jos mahollista, paista pizzat pizzakivenpäällä.
500g durumvehnäjauhoja
1 tl hionoksi jauhettua merisuolaa
6 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl sokeria
1 pussi kuivahiivaa
Liuota sokeri ja kuivahiiva veteen. Laita jauhot ja suola kulhoon, tee keskelle kuoppa, johon kaadat nesteen. Sekoita keskeltä reunoille päin, kunnes taikina alkaa muodostua. Muotoile taikina käsin palloksi ja nosta pallo työlaudalle. Vaivaa käsin, kunnes taikina on sileää ja kimmoisaa. Ripottele päälle jauhoja, peitä kelmulla. Anna levätä 15-20 min. Kun taikina on hiukan kohonnut, jaa se osiin ja kaulitse n.
Ohje on Jamie Italiassa kirjasta ja sitä on hieman muunneltu. Tästä satsista tulee aika monta pizzaa, ohjeen voi hyvin ainakin puolittaa.
Nam, kaikki näyttää niiin hyvältä!
VastaaPoistaHyvältä näyttää kesän ruoat! Millaisessa grillissä paistat pizzan?
VastaaPoistaOih ja voih, nyt alkoi tehdä mieli yöpalaa :P. Ihania herkkuja, kiitos tuosta pitsaohjeesta - täytyypä kokeilla pitsan paistamista grillillä...
VastaaPoistaPetriina, olet syntynyt ruokakuvaajaksi! Ruokakuvien ottaminen ei ole lastenleikkiä vaan usein vaikeaa...sanovat myös ammattikuvaajat itse.
VastaaPoistaSiikliä oli aina kotipitäjässäni Satakunnassa. Se on perunoista paras ja sen kanssa sitten vaikka voita ja graavia merisiikaa.
Luin jokin aika sitten jostain, että siikli on alunperin Ranskasta ja sitä pidetään maailman toiseksi parhaana perunana. Minusta se on paras, mutta lausunnon antaja oli ranskalainen ja hän nimesi himpun verran siikliä paremmaksi jonkun vain Ranskassa tunnetun merkin, josta me viis, sillä siiklin voittanutta ei ole.
Grilliruoka on meillä koko suven juttu...ja kohta julkaisen sanat joilla minua nyt haetaan ja sieltäkin löytyy eroottisten runojen ja hautajaisvärssyjen joukosta peruna;-)
Absolutely white: kaikki ON hyvää :-) Varsinkin tuo kana, jonka nahan alle on sullottu voita ja raastettua parmesan-juustoa.
VastaaPoistakaakao: pizza paistetaan isossa hiiligrillissä. Pizzakivi ritilälle kuumenemaan ja pizza laitetaan sitten siihen päälle leivinpaperin kera. Kansi kiinni hetkeksi. Tarkkana saa olla, ettei paperi pala. Kannattaa kokeilla.
Pienen mökin emäntä: kannattaa tosiaan kokeilla :-)
Leena: kiitos :-) Tykkään kuvata ruokia, ne kun eivät liiku eikä niillä ole tyhmiä ilmeitä ;-)
Mistä päin Satakuntaa mahdatkaan olla ? Graavia siikaa on tuossa leipäkuvassa, uuden perunan kera ja toisen leivän päällä kalasalaattina.
En usko, että siikliä parempaa on ! Selkeää kotiinpäin vetoa siltä ranskalaiselta selkeästi.
Tuo pizza on ihan uskomattoman herkullisen näköinen!
VastaaPoistaSuvi : hihii, niin onkin vaikkakin olosuhteiden pakosta ( helluntai ja kaikki kaupat kiinni ) juustona on valmiiksi raastettua mozzarellaa. Yleensä käytämme kokonaisesta pallosta revittyjä paloja. :-)
VastaaPoistaOlen Luvialta. Se on pieni merenrantakylä Porin ja Rauman välissä. Pori on koulu- ja urakaupunkini.
VastaaPoistaSiikliä, erinomaista siikliä, saa aina Porin torilta, mutta koska isä oli kauppias ja suhteet maanviljelijöihin pelasivat, meillä oli siikliä aina. Ja kaalapuolikin oli paljon, paljon parempi kuin täällä Keski-Suomessa, jossa joudumme jouluisin tilaamaan siian kuukautta ennen joulua ja hyvä jos saamme pari kertaa suvessa graavia siikaa. Täällä on kuitenkin kunnon talvet eli vähemmän tai ei ollenkaan sitä floska-aikaa ja sitten maasto on vaihtelevampaa eli ei niin tylsän tasaista.
Pori ja Luviakin ovat tuttuja paikkoja :-) Porin kauppatori on yksi parhaimmista toreista mielestäni. Ja kalapuoli on siellä tosiaan hyvässä hantissa, vaikka nahkiaisista en pidäkään ( ja joo, eivät ole kaloja, vaan ympyräsuisia. Ehkä just siksi ne eivät maistu ? )
VastaaPoista