tiistai 21. syyskuuta 2010

THINK PINK





Samettisen punajuurikeiton alkuidea löytyy täältä . Jätin vuohenjuuston pois ja tein keiton kanssa tarjottavaksi basilikaöljyä.

Punajuurikeitto


600 g punajuurta
pala juuriselleriä
pala palsternakkaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
kasvislientä
2 dl kermaa
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä ja basilikaa


Kuori ja pilko vihannekset. Kuullota valkosipuli ja sipuli oliiviöljyssä. Lisää kasvisliemi ja pilkotut juurekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua pehmeiksi, soseuta ja lisää kerma. Tee basilikaöljy tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella: survo nippu basilikaa noin desilitraan oliiviöljyä. Laita yrttiöljyä jokaisen annoksen päälle.



Helppo borssikeitto

1 pss PataPlus Borssikeittovihanneksia
1 l kasvis- tai lihalientä
mausteeksi esim. valkosipulia

halutessa lisukkeeksi: paloiteltuja nakkeja, paistettua naudan jauhelihaa
tarjolle lisäksi smetanaa

Keitä borssikeittovihanneksia kasvisliemessä n. 20 minuuttia. Lisää joukkoon halutessasi esim. nakkeja/ jauhelihaa. Tarjoile smetanan kanssa.

Tämän helpompaa ei keiton teko voi olla !


4 kommenttia:

  1. Siis onko toi PataPlus oikeasti hyvää? Mä olen niitä pusseja hypistellyt, mutta jättänyt aina kauppaan. Kummasti alkoi tehdä mieli punajuuria ja vuohenjuustoa...

    VastaaPoista
  2. No, mä olen jäänyt PataPlus-koukkuun :-D Tykkään ja on tosiaan maailman yksinkertaisin tapa tehdä ruokaa.

    VastaaPoista
  3. Oi, borssikeittoa, nam! Mä olen tehnyt sitä myös noista PataPlus-aineksista, mut siitä on ihan hirveesti aikaa.

    VastaaPoista
  4. Sain juuri yhdeltä työkaverilta ohjeen, jossa borssikeitto tehdään ihan oikeista aineista :-) Erikoista tuossa ohjeessa on se, että keitto tehdään omenamehuun. Ajattelin kokeilla sitä huomenna, kun syöjiäkin on tavanomaista enemmän.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !