tiistai 23. lokakuuta 2012

SE KURPITSA TAAS


Monessa aiemmassa postauksessa seikkaillut kurpitsa päätyi pataan sitten vihdoin ja viimein parisen viikkoa sitten. Teurastin kurpitsan isolla kokkiveitsellä, mutta kaipailin kyllä pientä kirvestä tai vaikka sähkökäyttöistä moottorisahaa siihen hommaan. Aika rasittavaa puuhaa  oli nimittäin tuon yksilön halkominen ja kovertaminen. Onneksi lopputulos palkitsi vaivan, tekemästäni keitosta tuli nimittäin aivan ihanaa. Jatkossa tätä pitää tehdä ainakin kerran sesongin aikana, vaivalloista taikka ei.

Kurpitsakeitto
( Hyvin suurpiirteinen ohje )

kurpitsan sisälmystä arviolta kilon verran, pilkottuna kuutioiksi
sipuli taikka kaksi
jokunen valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
kasvislientä
reilusti kuivattua rakuunaa, timjamia ja meiramia
moukku Koskenlaskija-sukatejuustoa
kermaa

Kuullota kasvikset oliiviöljyssä. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Kypsytä kasvikset miedolla lämmöllä pehmeiksi. Soseuta ja maistele, lisää tarvittaessa yrttejä tai suolaa.  Lisää juusto paloina, anna sulaa. Lisää kermaa iso loraus, sekoita ja laita tarjolle. Syö hyvällä ruokahalulla, vaikkapa rapeakuorisen leivän kera.


Bongaa bloggari !


Hauska räsymatto on arvontapalkinto, jonka sain Annelta. Kiitos !

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin on ! Tigerista muistaakseni peräisin.

      Poista
  2. The weaving makes a gorgeous backdrop for the objects you have set on it. Very nice use of colour.

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Oli kieltämättä hyvää ! Mutta vaivalloista tehdä...

      Poista
  4. Kiitos ohjeesta! Vähän aikaa sitten söin alkuruokana tosi hyvää kurpitsakeittoa, mutta en ole ikinä sitä itse tehnyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ! Mutta varaa tekemiseen tarpeeksi aikaa :)

      Poista
  5. Ihanan pirteät kuvat, kiva lähtö tähän päivään! ja keittokin maistuis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli tarkoituskin, vähän piristää ! :)

      Poista
  6. Just samaa mieltä Nonnan kanssa! Ulkona tasaisen harmaata just nyt ja sitten avautui tämä mieletön väri iloittelu, KIITOS!

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanat kuvat! Ja keittokin taatusti hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kokeile ihmeessä, jos vain suinkin löydät kurpitsaa jostain !

      Poista
  8. Pitää varmaan kokeilla kurpitsakeittoa, kun reseptikin tuntuu helpolta!
    Malagassa vois vaikka kokeilla seuraavan parin viikon aikana!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on helppo tehdä, kunhan vain tuosta kurpitsasta selviää... toivottavasti malagalaiset kurpitsat ovat iisimpiä tapauksia !

      Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !