maanantai 13. elokuuta 2012

KUMIANKAN PALUU


Lomaltapaluuärtymyksen lisäksi olen saanut " ilokseni " huomata kumiankan tekevän paluuta kovaa vauhtia. Ihan oma vika tietenkin, kurkkasin SportsTrackeria selatessani, että viimeisin lenkki on tehty toukokuun alussa... sentään tänä kuluvana vuonna, mutta kuitenkin aika pitkä aika sitten. Kesän aikana nautitut sammiolliset sangriaa ja grilliherkut eivät ole yhtään edesauttaneet pudotetun painon pysymistä poissa. Uaah. Se olisi sitten karu paluu arkeen ja ruotuun muutenkin. Nyt pitäisi vaan kaivaa se kuuluisa motivaatio treenaamiseen, en ole kovasta yrityksestä huolimatta vielä keksinyt sellaista asiaa, jonka houkuttelemana jaksaisin rämpiä lenkkipoluilla tai tahkota salilla päivänä kuin päivänä. Ihan liian helposti keksin kaikkea paljon kivempaa kuin liikkumisen ( kyseenalaiset ) ilot.  Jaksan ihan hyvin kaiken sen minkä haluankin, eikä kumiankan tuhoaminenkaan motivoi pidemmän päälle. No, onneksi paluu arkirytmiin sentään auttaa järkeistämään ruokakuvioita normaalimmiksi, tosin väsyneenä ruokien suunnittelu ja kaupassa käyminen ovat nekin aikamoista pakkopullaa. En yhtään ihmettele, että ihmiset tekevät niin helposti aina samoja valintoja hyllyjen äärellä ja syövät niin usein samoja ruokia, teen itsekin melkoisen usein niitä samoja tuttuja juttuja. Tänään tsemppasin ja tein sekä kaalisalaattia, kukkakaalikeittoa että tonnikala-kasvisvuokaa, mutta en usko, että tällainen ihme tulee kovin äkkiä toistumaan. Valitettavasti. 

22 kommenttia:

  1. Mitä laitat tonnikala-kasvisvuokaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tein tomaatti-sipuli-kasviskastikkeen ja lätkäisin sen vuokaan esikeitettyjen jämäpastojen ja tölkkipapujen kanssa. Sekaan pari tölkillistä tonnikalaa ja pinnalle fetaa... tämä oli sellainen tyyliin mitä-kapista-löytyy -ruoka, ei mitään erikoista mielestäni, ihan syötävää kyllä.

      Poista
  2. Namin kuuloisia ruokia! Minä olen yrittänyt pitää kiinni joka toinen päivä jotain -linjasta urheilun suhteen. Vaatii kyllä itsekuria, mutta kun alkuun pääsee, onnistuu ihan hyvin. Tsemppiä sullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalisalaatti oli oikein mukava tuttavuus !

      Joka toinen päivä jotain -linja kuulostaa oikein hyvältä, mistäköhän löytäisin sen fiiliksen ? Mulla ei edes toimi se, etä kun alkuun pääsee niin alkaa sujua... pystyn hyvin keskeyttämään liikkumisen koska tahansa. Kiitos !

      Poista
  3. Ihana tsemppaus! Kannustaa minuakin:)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tämä oli kaukana tsemppauksesta, ennemminkin sellainen virsutus :D

      Poista
  4. Kvaak kvaak, täällä toinen....

    Paitsi, että mä olen jo viikon ottanut itseäni niskasta kiinni, jos ei muutamaa ben&jerry kulhoa lasketa tai kermakantarellipastoja tai ihania siivuja myslileipää tai tai tai, mutta siis pääsääntöisesti, you know ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kvaak kvaak :D

      Siis tietenkään herkkuja ei lasketa, kai niitäkin pitää joskus syödä ?! Ja nyt on sitä paitsi kantsusesonki ! ;)

      Poista
  5. Ehkäpä se inspis löytyy kunhan syksy etenee..? Tai näin yleensä omalle kohdalle käy. Vielä on liian kesä. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä. En kyllä jaksa uskoa siihenkään, inhoan sateessa ja tuulessa rämpimistä ja ylipäätään sitä, että kotoa pitää lähteä vielä työpäivän jälkeen jonnekin !

      Kiitos !

      Poista
  6. Sama vika, tai ainakaan en liiku tarpeeksi (tulin juuri ratsastamasta, joten en voi väittää, että olisi ihan nollassa) - kaikki housut krinnaavat kesän jäljiltä, joten pakko nöyrtyä tosiasioiden edessä ja yrittää edes vähän tsempata ruokavalion kanssa... Mutta kun pasta on niin hyvää! Ja leipä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pasta on tosiaan hyvää ( ja helppoa ), muutenkin olen heikkona kaikkiin italialaisiin herkkuihin... risottoon ja jäätelöön esimerkiksi. Pastan syömisen rajoittaminen onkin hyvin hankalaa, ainakin pidemmällä aikavälillä. Jätskiä ja muita herkkuja ilman voin olla ihan hyvin, ei tee tiukkaa. Mutta pelkkä ruokavalio ei riitä tämän ikäiselle, lihasmassaa olisi pakko ylläpitää jollain konstilla. Liikunnalla. Ei kiva.

      Poista
  7. täällä tuijotan vuodessa kertynyttä 10 kg ja kiukutan ittekseni...väsyneenä vaan ei jaksa...nyt pian muuttuu elämä ja sen myötä 18 pistettä per päivä, pakko, ja jouluksi kuosiin;) Tsemppiä sinne, tahtojen taisteluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on väsynyt, niin kaikki ylimääräinen ponnistelu minkä tahansa asian vuoksi on ihan mahdotonta... tosin hyvä ruokavalio kyllä nostaa vireystasoa että sen puoleen kannattaa ainakin yrittää tsempata. Kiitos samoin sinne !

      Poista
  8. Veit sanat suustani! Mä palautan itseäni tässä juuri ruotuun, vaikken onneksi ihan hunningolla vaa'an mukaan ole ollut. Bodypumppia vaan....
    Syömisten miettiminen on aina yhtä kettumaista. varsinkin kun ruokkii muutamaa vielä itseäkin nirsompaa. HUOH!

    Mutta iloista ruotua kumiankalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bodypump olisikin kivaa, harmi vaan, että täällä landella ei moisia juttuja ole tarjolla. Tai no, en mä kuitenkaan jaksaisi sielläkään käydä.

      Joo, on tosi kivaa yrittää miettiä ruokia, jotka menisivät kaikille ! Meillä sellaisia ovat lähinnä jotkut pastat ( tyyliin carbonara ) ja perunat ja paisteut ahvenfileet. Sillä ei pitkälle pötkitä. Olen nöyrtynyt ja teen ( tai teemme ) montaa eri plaatua per päivä. Huoh.

      Iloista ruotua sinnekin !

      Poista
  9. jes jes, tsemppiä! mulla ihan samat mietteet.. hitsin flunssakin tuli häiritsemään hyvin alkanutta kesäkilojen pudottelua :(

    päätin juurikin etten tilaa/osta yhtään uutta/käytettyä vaatetta ennenkuin voin ostaa kokoa pienemmän :D

    kiva blogi sulla, oispa täällä meilläkin päin yhtä mahtavia kirppiksiä!

    -Tanza-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi niin tota. Just kun pääsee vauhtiin, niin takuulla iskee angiina tai joku muu tappajatauti. Tai miehelle tulee viikon työreissu tai jotain. Mrrrh !

      Kiitos ! Kirppissaaliit vaihtelevat kyllä hurjan paljon, en mäkään aina löydä mitään. Mutta välillä sitten senkin edestä ! :D

      Poista
  10. Mäkin hengessä mukana projektissasi - ja toivottavasti vähän konkreettisestikin.

    Mulle arki tarkoittaa aina tietynlaista yksinkertaisuutta ja hienoista askeesia. Toisaalta sitten, kun arki alkaa oikein todenteolla painaa päälle, alkaa mun lohtusyömingit :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää alkaakin olla sellainen ikuisuusprojekti, huoh !

      Ihan sama mulla ! Arki on niin rytmitettyä , että esim. ruokailuaikojen noudattaminen tulee ihan itsestään. Tuohon lohtusyömiseen en osaa sanoa oikein mitään, se taitaa olla aika yleistä ? Parempi silti sekin, kuin lohtujuominen ! :)

      Poista
  11. Eipä muuta kuin tsemppiä, samankaltaisia ajatuksia on tullut pyöriteltyä, vihdoin sain itseäni niskasta kiinni. Vielä kun keksisi sen ihmekeinon millä niitä hyviä tapoja (terveellinen ja muonipuolinen ruoka sekä liikunta) jaksaisi harrastaa kohtuudella aina, aina. Eikä vain kausittaisesti ja kuuriluontoisesti. Lohduttelen itseäni sillä, että kuitenkin jokainen hyvä valinta tai urheilu on parempi kuin ne vanhat tavat (tolkuton herkkujen syönti ja sohvalla makaaminen), vaikka ne eivät ihan niin usein toistuisikaan kuin toivoisi. :)

    Ja ihana blogi sulla, hiljattain löysin tieni tänne ja jäin heti koukkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta minullakin kiikastaa, välillä jaksan tsempata ja välillä ( =kesällä, lomalla ja muutenkin ) sitten rytmit sekoavat ihan täysin. No, tosin yritän syödä jatkuvasti edes kohtuullisen hyvin, mutta tuo liikuntapuoli mättää. Plääh.

      Kiitos, kiva kuulla ! :)

      Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !