maanantai 27. elokuuta 2012

TAPETTEJA

Isoäidin aikaan
Ritva Kronlund: Kulkurin ruusu
Pikkurokokoo
Kustavilainen raita
Ritva Kronlund: Viinirypäle
Ruusutarha

Ritva Kronlund: Juhannusruusu

Kuvat Pihlgren ja Ritola oy , viimeinen kuva Tapettitalon sivuilta.

No niin, tässä näette pienen palan pulmaani. Ihania tapetteja on ihan liikaa ! Älyttömän hankalaa valita neljä toisiinsa  jotenkin sopivaa mallia, jotka kuitenkaan eivät ole liian samanlaisia keskenään. Värimaailma näyttää kohtalaisen selvältä, sinistä sen olla pitää. Tykkään eniten tuosta ylimmästä tapettimallista, mutta parin päivän uutteran etsinnän tuloksena pitää todeta, että se on hankalasti yhdisteltävissä muihin kuin kirkkaansinisiin malleihin, jotka kyllä ovat upeita, mutta eivät sovi Kallismaan mataliin huoneisiin. Aika romanttinenhan tuo Isoäidin aikaan on, mutta tykkään tuosta värityksestä ja kuviosta hurjan paljon. Ehkä ostan sitä rullan jemmaan ja keksin sille jotain muuta käyttöä myöhemmin.

Kronlundin Viinirypäle ja Juhannusruusu sopivat mainiosti yhteen ja niiden kanssa voisivat mennä vaikkapa nämä kaksi Ritva Kronlundin tapettia:





Vähemmän vanhaa tyyliä, mutta toisaalta niin helposti vaihdettavaa tyyliä, että tuskin haittaa.

Muutama kiva tapettimalli löytyi lisäksi ruotsalaisen Lim & Handtryckin sivuilta:







Näiden tapettien saatavuudesta tai hinnoista ei ole mitään tajua. Pitänee jatkaa tutkimista.

28 kommenttia:

  1. Nuo tapettitehtaan kaikki on tosi kivoja ja sopisi kuviesi perusteella hyvin Kallismaalle. Meillä on tuota isoäidin aikaa makkarissa punaisin kukin. Tykkään ja en tykkää :) Ainut tapetti jota olen miettinyt, että oliko oikea valinta vai ei. Mites sitten se vaaleampi sinisen versio jos tuo tumma on sinusta liian tumma? Perhostapettia laitoin pikku neidin keittiönkaappiin. Sekin on tosi nättiä. Oletko kurkannut Sinin ihanaan blogiin http://jotainsinista.blogspot.fi/ ? Heillä on tuota perhostapettia keittiössä ja se on tosi upea!

    Ja hei tarviiko kaiken sopia yhteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse sopia yhteen, mutta kun talo on kuitenkin aika pieni ja melkein kaikista huoneista näkee toiseen, niin jotain yhtenäisyyttä ( ehkä ) kaipaan.

      Tuosta Isoäidin aikaan -tapetista: tämä oli ainoa väri, josta pidin. Muut olivat ehkä hiukan liian hempeitä, kauniita kylläkin. :)

      Ja luen Sini ihanaa blogia säännöllisesti ! Se perhostapetti on tosiaan hieno.

      Poista
  2. Ihania! Juuri Viinirypäle ja Juhannusruusu puhutteluvat mua eniten ja sopivat kyllä hienosti yhteen. Ja perhostapetti on munkin listalla, johonkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viinirypäle on mun mielestä selkeä tapetti tupaan. Mä vaan karsastan vihreää, pitäisi nähdä livenä tuo malli. Ja Juhannusruusu on tosi hieno, mutta aika käyetty.

      Ääh, näytin miehelle Perhosta ja hänen mielestään se oli kamala ! :/

      Poista
  3. Minun ehdoton suosikkini on Isoäidin aikaan, mutta ehkä vain yhdelle seinälle...

    Juhannusruusun löysin jostain blogista ja esittelin sen ystvälleni. Nyt tapetit ovat jo tlossa;-)

    Tuollainen kustavilainen minulla on ollut, mutta en enää siihen tykästy.

    Minulla on vierasmakkarissa turkoosia ja luonnonvalkoista Laura Ashleyn kukkaköynnöstä, jonka valitsin LEHDEN kuvan perusteella ja tilasin per heti.

    Makkarissamme on vahva tapetti vain päätyseinällä, tummanruskeaa ja pinkkiä, Salainen puutarha.

    Esittelin blogissani sen Bird Cage -tapetin ja nyt serkkuni on tapetoinut viikko sitten sillä tummanviininpunaisella ison makkarin tosi korkean päätyseinän.

    Kyllä nyt kelpaa, kun Suomestakin saa ihania tapetteja. Vuonna kirves ja kivi kun rakensin ensimmäistä taloamme, ei ollut kunnon valikoimaa.

    Uskaltaisin kyllä laittaa Isoäidin aikaan vaikka kirjastoon tai vierasmakkariin...ehkä omaankin...Siinä on taikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhannusruusu on tosiaan hieno, kaikissa väreissä. Isoäidin aikaan taas on sitten juurikin tuo, jos siihen päädymme. Vaihtoehtoja on ihan liikaa ! :D

      Totta kai teillä on tapettina Salainen puutarha, sehän on selvä ;) Muistan nähneeni kuvia siitä, se on kaunis väriltään ja malliltaan.

      Poista
  4. Vaikea valinta :)
    Lim & Handtryckin tapetteja saa Suomessa ainakin Rakennusapteekista.
    Meillä on kolmessa huoneessa, ja jokaisessa eri tapettia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä ! Kävinkin jo heidän sivuillaan, mutta tapeteista ei ollut sielläkään hintatietoja. Erikoista.

      Pitääkin tulla katsomaan, josko sinulla olisi kuvia niistä teidän valinnoista ! :)

      Poista
  5. Oi miten ihania kaikki! Itse ottaisin kyllä noista ruotsalaisista malleista. Ne sointuvat hyvin toisiinsa ja ovat harmonisia, rauhallisia ja niiiiin kauniita sävyiltään ja kuvioiltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat tosiaan kauniita malleiltaan ja väreiltään. Pidän itse erityisesti tuosta yhdestä, jossa on sekä sinistä että punaista. Mitään ei ole vielä päätetty, mietitään edelleen ! :)

      Poista
  6. Ihania! Itsekin olen tässä selaillut samoja P&R:n tapetteja, että josko niitä vaikka jossain vaiheessa pääsisi oikeasti valikoimaan ja laittelemaan seinille. Ruotsalaisista eka näyttää tosi kivalta (täytyypä tutustua tuotantoon - kiitos vinkistä)! Laita vaan lisää tapettipohdintoja, jos/kun siltä tuntuu - se on varmasti mieluinen aihe monelle muullekin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääset valikoimaan näitä sinäkin :) Ja käy ihmeessä kurkkaamassa nuo Lim & Handtryckin sivut, siellä on paljon kaikkea kivaa !

      Poista
  7. On rikkaus ja kulttuuriteko, että Pihgren & Ritola on säilyttänyt vanhat painorullat ja painaa edelleen eri vuosikymmeniltä peräisin olevia malleja. Monien tapettikuosien suunnittelijoina on ollut aikansa muotoilijahuippuja. Kaiken lisäksi tapetit ovat paksua tapettipaperia, eivät mitään muovisekoitetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan hienoa, että Pihlgren ja Ritola painavat edelleen samoja vanhoja tapetteja. Ja juuri tuo muovittomuus on se syy, miksi niitä ja noita ruotsalaisia tapetteja olen valitsemassa. Vanhaan taloon en halua mitään muovista. :)

      Poista
  8. Jep jep, tiedän tunteen ja noista tapskuista voisin ottaa ihan kaikki. Jokaisen! Ei edes pysty erittelemään mikä olisi ihanin. Sulla on mun maku ja mulla sun maku :D

    Limin tapetteja saa mun mielestä tilattua myös Tapettitalosta. Mutta yksi vinks, niissä muistaakseni on rullissa sellainen reuna mikä pitää leikata ensin pois. En ole satavarma, mutta mulla on sellainen kutina...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä olen aiemminkin huomannut sen, että meillä menee maut aika yksiin monessakin :D Teillä on muuten sitä ruskeaa Juhannusruusua, se on ihan älyttömän ihana, mutta en voi laittaa samaa tietenkään ;)

      Ok, kiva tietää. Mun pitää selvittää lisää noista Limin tapeteista, esimerkiksi se, että millainen hintataso niillä on.

      Poista
    2. Kuule, saat sä sitä ruskeaa juhannusruusua laittaa! Se on mun mielestä just siksi ihana, kun ne muut on vähän hempukoita!

      Poista
    3. Kiva ! :D Ja kyllä, se on ihana juuri siksi, ettei se ole liian hempeä.

      Poista
  9. Voih, niin kauniita. Pikkurokokoo muuten varmasti menisi sellaisena jokapaikanhöylänä - se on hyvin neutraali ja ei pompi silmille. Perhostapetti on veikeä. Juhannusruusu ja tuo ylempi Kronlundin tapetti olisivat tasapainoinen pari.

    Sinulla on nyt mietittävää. Onneksi tapetit vaihtuvat helposti. Mua vähän harmittaa, kun meillä täällä ei tapettikulttuuria juuri ole. Harvoin näkee missään tapiseerattua seinää. Jos on, niin se on kylppärissä tai keittiössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin ajattelen, että tapetit saa vaihdettua kohtuullisen helposti. Mutta on siitä sen verran vaivaa, että ei sitä viitsi ainakaan alvariinsa olla tekemässä.

      Pikkurokokoo saattaa päätyä juuri tuon neutraaliutensa vuoksi listalle, tosin toivoisin ehkä kaikilta tapeteilta enemmän " jotain " :)

      Poista
  10. no apua. noi on kaikki upeita!
    toiseksi viimeinen tapetti noista ruotsalaisista vei kyllä mulla nyt voiton :D
    melkein näen sen jo mun huonekalujen kanssa :D mutta siis nuo kaikki on upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sopisi sun tyyliin kyllä ihan täydellisesti ! Tapettiostoksille siis sinäkin ! :)

      Poista
  11. Oooh... NIIN ymmärrän tuskan.
    Jos mun pitäisi (saisin) valita muutaman, miettimättä mitään yhteensopivuuksia, meille tulisi kustavilaista raitaa, viinirypäleitä ja perhosia.
    Meidän ennen täysin tapetittomasta huushollista on pikkuhiljaa tulossa tapetillinen. Melkein kaikkia huoneita rempatessa vähintäänkin se yksi seinä on tullut tapetoitua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa viinirypäleissä on tosiaan jotain älyttömän kivaa, mutta tykkään siis kaikista ylläolevista... Pitänee tilata useampi näyte ennen päätöksen tekemistä.

      Meillä on myös ensimmäistä kertaa kuviollisia JA värikkäitä tapetteja. En ollut ensin niihin yhtään tykästynyt tapetteihin, mutta sitten löysin muutaman kivan valmistajan ja tähän kotiin sitten päädyimme tapetoimaan enemmänkin. Mukavaa vaihtelua sisutukseen ! :)

      Poista
  12. Tapettien valinta on hirvittävän vaikeaa... Tästä joukosta kyllä tuo isoäidin aikaan nousee ykköseksi! Se on vaan upea sekä väritykseltään, että kuvitukseltaan. Vaikka nuo ruusutkin kyllä uppoaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se vaikeaa, mutta kivaa kyllä ! Isoäidin aikaan on hieno, juuri tuo väritys on super. Mutta en osaa päättää ! :D

      Poista
  13. Aivan liian monta ihanaa mallia. Tapettia pitäisi voida sovittaa ennen varsinaista ostopäätöstä. Pikkurokokoo ja juhannusruusu olivat suosikkejani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä ! Yksi pieni kaistale ei paljon kerro , pitäisi saada kunnon testeripalat. :)

      Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !