Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa).
Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
Tarjoa kuumana mädin, smetanan ja sipulin kanssa, myös graavista tai kylmäsavustetusta kalasta tehdyt täytteet sopivat hyvin, samoin katkarapusalaatti. Kala-allergisille tai kasvissyöjille voit tarjota blinien kanssa sienisalaattia tai silputtua suolakurkkua.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Hei, löysin eilen illalla blogisi ja kahlasin sen läpi. Ihastuin! Tyylisi on kiva, kuvat kauniita ja herkullisia reseptejä. T.Lissu
VastaaPoistaOnpa siellä ollut upea pöytä herkkuja pullollaan. Kiitos muistutuksesta! Blinejä... niitä on saatava!
VastaaPoistaHei Lissu ! Kiva kuulla, kiitos. Tervetuloa jatkossakin :-)
VastaaPoistaLehtokotilo: blinit ovat mitä parahinta talviherkkua ! Ja täytyy sanoa, että tuo wonton-keitto oli aivan loistavaa. Yritän saada respetin ja vieläpä tehtyä sen, laitan sen tänne sitten.
Ihana löytö tämä blogi, tänne on kiva palata ja nuo blinit on minun suurinta herkkua, uutena vuotena aina venäläistä ruokaa ( en tiedä miksi ja mistä perinne tullut) wonton ohjetta odotellessa. Kurkkaahan mistä minä bloggailen, hyvää sunnuntaita.
VastaaPoistaPS. Blogissani on sinulle jotain :)
VastaaPoistaMirka: kiitos :-) Tulen mielelläni kylään, pyrin aina vastavierailuihin jossain vaiheessa.
VastaaPoistaLehtokotilo: kiitos <3