perjantai 13. elokuuta 2010

PUNAJUURI-PESTOLASAGNE


Punajuuri-pestolasagne

8-10 punajuurta ( n. 1 kg )
1 prk pesto genovese -kastiketta
bechamelkastiketta
2 ps isoa mozzarellaa





Punajuuret keitetään lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuoritaan ja leikataan siivuiksi. Ladotaan voideltuun vuokaan kerroksittain punajuurta, pestoa ja bechamelkastiketta. Päälle kastiketta ja mozzarellaa siivuina. 200-asteisessa uunissa paistoaika on noin 40 minuuttia. 


Bechamelkastike
 30 g voita
30 g venhäjauhoja
0,5 l kulutusmaitoa
raastettua muskottipähkinää
suolaa



Peston voi tehdä myös itse, mutta minä oikaisin ja käytin valmispestoa ( Barilla ). Suolaa kannattaa lisätä sekä punajuurten keitinveteen että bechamel-kastikkeeseen varovasti, pesto on aika suolaista, samoin juusto. Alkuperäinen ohje on taas Vahteran ja Nurmen käsialaa, kirjasta Sekametelisoppaa. Tässä kyseisessä kirjassa on muitakin hyviä punajuuriohjeita, katsotaan saanko aikaiseksi kokeilla niistä myös jotain toista. 


Edit. Blogger temppuilee, enkä saa tekstin asetuksia oikein. Koittakaa kestää !

5 kommenttia:

  1. Ihan mun juttu! Pakko metsästää ne punajuuret huomenna.

    Anu

    VastaaPoista
  2. Jep, meillä taidetaan syödä tätä huomenna...

    VastaaPoista
  3. oi oi.. kuulostaa lupaavalta.. täytyypä muistaa kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköistä, munkin tekee mieli kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Olen tähnyt tätä aikaisemminkin, on oikeasti aivan ihanaa ! Käy yksinään ateriana tai sitten lisukkeena. Peston saa muuten levitettyä tasaisemmin, jos sen sekoittaa bechamelkastikkeen joukkoon.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !