Tämän voimalla jaksaa pitää pystyssä vaikka minkäkokoista sairastupaa. Jo pelkkä väri antaa energiaa.
Linssikeitto
kesäkurpitsa kuorittuna ja lohkoina
pari ( luomu ) porkkanaa kuorittuna ja lohkoina
1 tlk ( luomu ) tomaattimurskaa
muutama kypsä tomaatti
2 dl huuhdeltuja punaisia linssejä
1 tölkki kookosmaitoa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
chiliä
tuoretta tai säilöttyä inkivääriä
valkosipulia
paprikamaustetta
korianteria
tarjolle: turkkilaista jogurttia, paahdettuja auringonkukansiemeniä, tuoreita yrttejä
Kuullota lohkotut vihannekset oliiviöljyssä. Lisää mausteet ja tomaattimurska ja vettä . Keitä kasvikset kypsäksi miedolla lämmöllä. Soseuta ja maista, lisää mausteita tarvittaessa. Lisää huuhdellut linssit ja keitä kypsäksi. Lisää kookosmaito ja maista vielä ! Keiton pitäisi olla lempeän mausteista ja hiukan tulista. Tarjolle joka lautaselle nokare tai pari jogurttia, pieni kourallinen auringonkukansiemeniä ja saksittuja yrttejä, ruohosipuli, korianteri ja persilja käyvät ainakin.
Kuulostaa ihan mun ruualta!
VastaaPoistaOlen käynyt muutaman kerran. Kuvat ovat upeita ja vaatteet kiinnostavia.
A
Kiitos :-)
VastaaPoistaTuntuu, että mä en juuri muuta nykyään syökään kuin jotain versiota tästä keitosta . Vaihtelen kasviksia sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Esim. sipuli sopii tähän hyvin, mutta jostain syystä sitä ei ollut. Mausteita joita olen käyttänyt: thai red curry, garam masala, curry.
Ihana ohje! Meillä on tuota ensi viikolla kun ollaan Oton kanssa taas kaksistaan... luin tuosta muuten, että turkulaista jugurttia ja hetken jo ihmettelin mitä se on... ;-)
VastaaPoistaTämä menee kokeiluun!
VastaaPoistaIhanan näköistä! Mä teen usein paljon kasvissosekeittoja, nyt vain hajosi pitkään palvellut survoja (vai mikä sen nimi nyt oikeasti on). Pitää nopeasti hommata uusi.
VastaaPoistaTurkulaista jogurttia ja survoja :-D .
VastaaPoistaMulla on käytössä Bamix, joka ehkä ei ole muotoilulla pilattu, mutta on tosi jämäkkä ja tehokas.
Kertokaapa sitten, millaista tuli, jos tätä kokeilette. Mua aina huvittaisi päästä maistamaan ruokia, joita muut tekevät mun ohjeilla.