Mikäli ooppera, jonka mukaan pasta alla norma on nimetty, on yhtä hyvä kuin tämä ruoka, niin kyseessä on silloin todellakin katsomisen ja kuuntelemisen arvoinen kipale ! Oma normani on versio alkuperäisestä resptistä, tässä on käytetty mozzarellaa, kun oikeasti juuston pitäisi olla ricotta salataa .
2 munakoisoa
2 tölkkiä kuorittuja luumutomaatteja
mozzarellaa 1 pss ainakin
iso nippu tuoretta basilikaa
pastaa
valkosipulia, kuivattua oreganoa,mustapippuria, suolaa, oliiviöljyä
Aloita pesemällä ja viipaloimalla munakoisot noin sentin siivuiksi. Sirottele päälle suolaa ja jätä lepäämään noin puoleksi tunniksi. Lorauta reilu tilkka oliiviöljyä kattilan pohjalle, freesaa pilkottu valkosipuli öljyssä ( älä missään nimessä päästä sitä ruskistumaan ! ). Kumoa tomaatit kattilaan, mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia ainakin, hajoita tomaatit paloiksi ja lisää hiukan vettä tarvittaessa.
Kun munakoisot ovat " itkeneet ", kuivaa ne, paloittele reilunkokoisiksi paloiksi ja paista kullanruskeiksi oliiviöljyssä. Lisää munakoisot tomaattikastikkeeseen. Keitä pasta al dente, valuta ja sekoita kastikkeen kanssa. Revi mozzarella ja basilikan lehdet paloiksi ja sekoita pastan joukkoon. Tarjoile heti !
Lisäkommentit: tomaattien on syytä olla hyvälaatuisia. Itse suosin Muttin tuotteita, mutta paikallisen marketin valikoimiin Mutti ei kuulu. Myös oliiviöljyn pitää olla hyvää, extra virgin on ainoa oikea valinta. Oreganoa saa laittaa reilusti, samoin suolaa . Maista kastiketta aika ajoin.
Tämä on meidän perheen ikisuosikki!!! Kiitokset!
VastaaPoistaOnko ? Kiva kuulla, tämä on myös mun suosikkipastani. Paistettu munakoiso on salainen herkkuni.... :-). Olen viime päivinä tutkaillut ohjetta, jossa on paistettua munakoisoa ja halloumia, katsotaan syntyykö siitä postaus. Viikonloppuna on tosin vuorossa ainakin ohralla ja sienillä täytetyt paprikat, joten ehkä tuo munakoisohommeli joutuu odottamaan ainakin hetken.
VastaaPoistaTein tätä tänään, kiitos reseptistä! Hyvää oli.
VastaaPoista