keskiviikko 1. toukokuuta 2013

TAKAPIHAN SÖPÖIMMÄT


Takapihan söpöimmät jutut tällä hetkellä ovat turkoosi pallogrilli ja laatikoissa nököttävät ensimmäiset orvokit. Ihan ihmeellistä on, että miten pienikin määrä kukkia piristää ja saa talven jäljiltä ankeaakin ankeamman terassin siedettäväksi.


Yhtään vähempää pihan ilmettä ei piristä pikkuinen Smokey Joe, joka tuli tarpeeseen isoveljensä rinnalle. Halkaisijaltaan 57 senttinen isoveli nimittäin nielaisee melkoisen määrän hiiliä tai brikettejä kerralla ja kestää kuumentua melko kauan. Tuota miniä uskallan varmaan käyttää itsekin, jotenkaan se ei ole yhtään niin pelottava, ei alkuunkaan.

***

Tämä taisikin olla päivän kolmas, hui ! En aio ottaa tavaksi, mutta tänään on ollut aikaa ja halua istua koneen ääressäkin tavallista enemmän. Olohuone huutaa mattoa, terassi minikasvihuonetta ja Kallismaan tupa käypää lattiamaalia. Olen erityisesti selvitellyt noita maaliasioita eli lähinnä sitä, että onko Uulan mattapintaiselle ja hitaasti kuivuvalle lattiamaalille oikeasti mitään varteenotettavaa vaihtoehtoa. Taisin löytää yhden vaihtoehdon, josta huomenna selvinnee vähän lisää.

19 kommenttia:

  1. Ai kuinka söpö grilli! Ihanan värinen! Meillä myös on 57 senttinen ruskea Weber, kestää kuumentua mutta hyvin siihen mahtuu sapuskaa kerralla päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isompi grilli on tosi kätevä kun on paljon vieraita, mutta kun kahdelle ihmiselle laittaa yhdet piffit, on se vähän liioiteltua sytyttää sen kokoinen valkea. Isompaa Weberiä löytyy myös tuossa turkoosissa värissä ! ;))

      Poista
  2. Vastaukset
    1. On ! Noi värit sopivat niin hienosti yhteen, naminami ! :D

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Niin on :)) Eikä ollut hinnalla pilattu, vaikka onkin laatutavaraa !

      Poista
  4. Uih miten suloiset kuvat! Plantagenissa halailin samanmoista grilliä, mutta jättikokoista.. Olisipa ollut ihana napata se mukaan :) No niinpä, hiiliähän semmoinen iso tietty syö aika paljon, ja vaatii paljon syöjiä.

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselimme ihan samaa yksilöä ! Meidän olisi tarkoitus viedä tuo vanha Weber kesäkodille, tarvitsemme siis tänne kotiin uuden ;))

      Kiitos samoin !

      Poista
  5. Voih, voiko söpömpää grilliä ollakaan! Ihana! Ihanat ovat myös orvokit. Niitä täytyisikin käydä hakemassa lisää - ja paljon! :)

    Kerrohan sitten tosiaan lisää siitä maaliasiasta. Kiinnostaa kovasti, sillä meillä olisi seuraavaksi vuorossa ison olohuone-ruokahuone-tilan puulattian kaivaminen esiin ja siihen olen miettinyt, että olisiko muuta vaihtoehtoa kuin Betolux Akva... Uulaa olisi muuten kiva käyttää, mutta hitaan kuivumisen takia se ei ole mahdollista :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grilli on kieltämättä ihan mielettömän suloinen ! Ja kukkia nyt ei koskaan voi olla liikaa, harmi vain, että orvokit pitää leikata välillä alas.

      Kurkkaapa googlen kautta lakkaöljymaali ! Se on pellavaöljymaalin ja luonnonhartsien sekoitus, jonka kuivumisaika on pelkkää pellavaöljymaalia huomattavasti ( ? ) lyhyempi. Sitä voi sävyttää esim. Tikkurilan värikartan mukaan. Näin ainakin tiedettiin kertoa Sateenkaari Perinnetaidosta, jonne olen soitellut tänäänkin ja josta olen saanut hyvää palvelua. Uulan hidas kuivuminen on tosiaan pitkä miinus :/

      Poista
  6. Voi ihme, miten söpö grilli; voiko tuommoista ollakaan! Orvokeista olen itsekin haaveillut, mutten ole vielä päässyt ostamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt taitaa olla orvokkivalikoimat parhaillaan, joten kipinkapin hankkimaan ! Ne piristävät tosiaan kummasti :)

      Poista
  7. Oih, aivan ihana grilli! Mä muuten funtsaan parhaillaan, ostanko ollenkaan orvokkeja vai siirrynkö suoraan sitten kesäisempiin kukkiin... ongelmansa kullakin, mutta onhan se vähän ankeeta, kun ei oo mitään nyt. Parikin jo piristäisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin ihan samaa, mutta mun oli pakko saada jotain noihin laatikoihin heti :)) Koko talven katselin viime vuoden jämiä ja se alkoi ahdistaa ihan kunnolla. Mua vähän harmittaa se, että todennäköisesti ainakin osa orvokeista menee vaihtoon kesällä, mutta ei voi mitään.

      Poista
  8. Iihana grilli <3 Pisti hymyilyttämään. Britanniassa vihertää kunnolla ja ballerina kelit kutsuivat heti kun tänne tupsahdin.Kevät on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, niin on ihania sekä kevät että grilli. Baltsuissa en ole vielä kulkenut, mutta ehkä huomenna ?

      Poista
  9. Waude! Ihanan karamellin värinen grilli. Oletko maalannut vai saiko tuollaisen ostaa valmiina tuon värisenä?
    Vapuksi hain itsekin parvekkeelle kukkia ilokseni. Kukkivat kasvit ovat vaan niin hurjan paljon iloa antavia kesän alkuun.
    Ihanaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos :) Söpö tosiaan. Just sopiva parille jauhikselle.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !