perjantai 23. marraskuuta 2012

VÄHÄN MAKUUHUONEESTA JA KIRJOISTA


Vähän hitaanlaiseen päivitystahtiin löytyy yksi sellainenkin syy, joka oikeasti liittyy ajankäyttöön. Olen nimittäin lukenut viime aikoina kohtalaisen ahkerasti,  kirjastosta kun on melkein joka käynnillä tarttunut mukaan jotain kiinnostavaa. Keskittymiskykykin on ollut kohtalaisella tasolla, tosin katkonaista touhuahan lukeminen lapsiperheessä silti on. Satun vielä pitämään paksuista kirjoista, joten yhden kirjan lukemiseen kieltämättä menee tovi. Mutta silti, olen iloinen, että lukuinto on palannut melko nihkeän jakson jälkeen voimakkaana. Tällä syksynä  olen erityisesti suosinut Otavan " sinisiä " kirjoja Tammen "keltaisten" sijaan. Eugenides, Shields, Oates ovat viimeaikaisia lukukokemuksiani. Oatesin rankka Sisareni, rakkaani on edelleen kesken, sitä ei voi lukea kuin pienissä erissä aiheen ja erikoisen kirjoitustyylin vuoksi. 


Makkarissa on mukavan rauhallinen tunnelma lukemiseen. Ihan pieni ongelma vain on se, että kun sänkyyn menee illalla pehmeissä vaatteissa ja kirja kourassa, herää jossain vaiheessa siihen, että valot palavat, kello on ties mitä ja parista viimeisestä sivusta ei muista yhtikäs mitään. Tänäänkin tankkasin itseni useammalla kupillisella kahvia, jotta jaksaisin valvoa edes hetken tuon Oatesin kirjan parissa sen jälkeen, kun lapset ovat kuukahtaneet. Todennäköisesti täysin hukkaanheitetty yritys, mutta aina sopii yrittää, varsinkin, kun huomenna toivottavasti saa nukkua johonkin seitsemään asti. Lapsilla on kylläkin outo taipumus herätä nimenomaan viikonloppuisin erityisen aikaisin, viikolla sitten taas nukuttaisi vaikka iltapäivään asti. Ehtii kuulemma paremmin leikkiä, kun herää ajoissa. Ehkä minunkin pitää siirtää lukutuokiot viikonloppuaamuihin ? 



23 kommenttia:

  1. Mä just yksi päivä tajusin, että mä olen käynyt lukemisen suhteen tosi hitaalla kesän jälkeen. Tai siis lukeminen on rajoittunut Risto Räppääjiin ja maurikunnaksiin. Ei huonoa kirjallisuutta sekään kyllä :)

    Edelleen, mun tekisi mieli hiippailla teille ja varastaa toi kattolamppu, se on nimittäin ehkä maailman ihanin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin vaihtelevat nämä tekemisen jaksot. Ertyisestti lukemisessa, mutta kaikessa muussakin. Ja mäkin tykkään hyvistä lastekirjoista, kuten vaikkapa Lindgrenistä.

      Lamppu on yksi parhaista kirppisostoista. <3

      Poista
  2. Minullakin on taas lukuvire päällä, neulomisvireen lisäksi, vuorokauden tunnit ei vaan riitä molempiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan riitäkään ! Jos mä luen, en ennätä mitään muuta...

      Poista
  3. Ihanat lukemiset sulla :). Mullakin odottaa Eugenidesin uusin niitä "rauhallisia joulunpyhiä", jotka kaltaiselleni pienten lasten kotiäidille tuskin tarjoavat paljon arkea enemmän lukurauhaa... Mutta ainahan sitä voi haaveilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen lukenut viime aikoina vain hyviä kirjoja :) Kiitos kirjablogien, osaan etsiä kaikkea kiinnostavaa. Esim. Eugenides olisi voinut mennä ihan ohi.

      Poista
  4. Minulla on yöpöydällä sama Shieldsin kirja :) Ihastuttava tuo turkoosi tapetti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin tästä Shieldistä oikein paljon. Se on palkintonsa ansainnut.

      Turkoosista tapetista tykkään itsekin. Tytön huoneessa on sama punaisena, se on ihan erilainen tunnelmaltaan.

      Poista
  5. Näimpä...Jo nuorison äitinä voin luvata että se siunattu luppoaika on todellista :)

    VastaaPoista
  6. Voi tuota teidän tapettia ja lamppua! Ihanat, ihailen niitä kovasti.

    Ja hienoja kirjoja olet lukenut. Olen iloinen, että pidät Eugenideksesta. Shields on yksi ikisuosikeistani, Oatesiakin ihailen, mutta hän kirjoittaa aika rankkoja tarinoida (oletko lukenut Haudankaivajan tyttären? Se on hieno!).

    Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Oates on kieltämättä aika rankka. Haudankaivajan tytär oli huikea, ehkä Oatesin paras ? Eugenidesia lukiessani häiritsi tekstin runsas intertekstuaalisuus, mutta muuten peukut hänelle.

      Kiitos samoin sinne !

      Poista
  7. Ihanan tunnelmallinen makkari - hassua että sanon vaikkei yhtään mun värit ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai sitä voi silti tykätä, vaikka ei oliskaan ihan just omaan makuun ? :))

      Poista
  8. Mun on pakko kehua sun postauksen otsikkoa. Mulle tuli mieleen punainen sametti ja fifty shades kirjat. (joita EN aio lukea)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseenalainen kehu siinä tapauksessa ! ;) En aio lukea minäkään ko. kirjaa ( kirjoja ? onko niitä useampi ? ), en edes ymmärrä, miksi siitä puhutaan niin paljon.

      Poista
    2. Ei kun se otsikko oli houkutteleva :) Et oli se kehu.

      Poista
  9. Minäkin olen usein illalla liian väsynyt lukeakseni. Meillä lapset nukkuvat onneksi yleensä viikonloppuisin suht pitkään, mutta joka tapauksessa vuorottelemme miehen kanssa niin, että toinen saa jäädä vielä lasten heräämisen jälkeenkin sänkyyn lauantaina, toinen sunnuntaina. Minä olen usein huono nukahtamaan uudelleen kerran herättyäni, joten käytän nämä "vapaa-aamut" yleensä juuri sängyssä lukemiseen. Se on tosi ihanaa, kun on pirteä! Joskus käyn hakemassa kahviakin seuraksi.

    Nyt vain totesin, että Bo Carpelanin Lehtiä syksyn arkistosta vaatii keskittymistä (minulta) niin paljon, etten voi lukea sitä edes perheen hälistessä alakerrassa. Täytyy odottaa sen kanssa yksinäisempiä ja hiljaisempia hetkiä.

    Minä muuten luin Oatesin ahmimalla. Joskin se johtui siitä, että minulla oli kiire lukea se työn vuoksi (kirjoitin siitä lehteen), mutta silti se tuntui minulle kirjalta, joka oli helppo lukea nopeasti. Hyvä olo tai mieli siitä ei kyllä jäänyt, niin kuin tiedätkin bloggaukseni luettuani. :)

    Suloista loppuviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama ongelma täällä, kun herään, niin herään kunnolla. Ihan turha kuvitella, että saisin enää unenpäästä kiinni uudelleen.

      Tuosta Oatesin kirjasta ei tosiaankaan voi jäädä hyvä mieli tai hyvä olo. Kirja on ahdistavuudessaan omaa luokkaansa. Hyvä se on, mutta niin rankka.

      Poista
  10. Vino pino kirjoja on minunkin yöpöydälläni (=haitarilaatikko) odottamassa iltaa. Minun lukemiseni on viime vuosien varrella ollut paljon jotain muuta kuin romaaneja, mutta joka ilta luen muutamia sivuja ajatuksella jostakin kirjasta.

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän pitää pinossa vain kaksi tai kolme kirjaa, minulla kestää aika kauan lukea yksi loppuun, kun luen pätkissä. Yritän myös lukea muuta kuin romaaneja, mutta esim. tietokirjojen lukeminen on vielä enemmän pätkittäistä.

      Kiitos samoin sinne ! :)

      Poista
  11. Ihana tuo 'Kivipäiväkirjat kuva'. Yrtin sitä saada siitä, mutta sehän on osa tuota kollaasia...Olen siis kollaamassa nyt kuviasi taas kerran;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan osa kollaasia :))

      Kivipäiväkirjat oli hieno kirja, pitää jossain vaiheessa lukea Shieldsia enemmänkin.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !