perjantai 7. syyskuuta 2012

SYKSYN AARTEITA


Näissä syksyn aarteissa on niin ihania värejä ja muotoja, että oli pakko kaivaa kamera esille ennen marjojen pakastamista ja sienten heittämistä kattilaan keittoaineksiksi. Pidän kovasti sekä marjoista että sienistä, mutta niiden etsiminen ja poimiminen sen sijaan ei kauheasti inspiroi. Varsinkin marjastaminen on sen verran työlästä, että hankin marjat yleensä ostamalla ne joko torilta tai ihan kaupan pakastealtaasta. Tänä syksynä olen kuitenkin saanut uuden hovihankkijan, jonka kautta nämäkin herkut päätyivät meille. Nostan hattua kaikille niille viitseliäille, jotka metsässä jaksavat kykkiä hirvikärpäsiä, susia ja suonsilmäkkeitä uhmaten !

Suppilovahverokeitto

suppilovahveroita ( siis niiin hauskoja nämä sienten nimet :D )
sipuli taikka pari
öljyä tai voita
kasvislientä
Koskenlaskija - sulatejuustoa
( kermaa )
mustapippuria, persiljaa

Pilko sienet sopivan kokoisiksi ja paista niitä miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää rasva ja pilkottu sipuli, anna hautua hetken. Lisää joukkoon kasvisliemi ja sulatejuusto, Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut.  Lisää halutessasi tilkka kermaa. Tarkista maku. Rouhi tarjolle tuodessa hieman mustapippuria keiton päälle ja silppua päälle myös hieman persiljaa. Voit myös koristella annoksen parilla rapeaksi paistetulla pekoninviipaleella.

Makoisaa perjantai-iltaa kaikille !

8 kommenttia:

  1. Syksy on kyllä niin rikasta aikaa, herkut ei paljon maksa, jos vaan ehtii niitä metsästä samota. Harmi, kun oma aikataulu tuppaa olemaan niin kiireinen, ettei aika tahdo riittää... Onneksi on noita alihankkijoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan maksa, mutta aikakin on rahaa... pitäisi tietää melko hyvin, että mitä hakee ja mistä. Alihankkijat rules ! :)

      Poista
  2. Lovely pics! I dont understand a word but always love your pictures:) have a nice friday

    VastaaPoista
  3. Minä tykkään kulkea sienimetsässä, mutta olen ihan onneton löytämään niitä. Silmät eivät jotenkin vaan erota ainakaan suppilovahveroita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aina tallon kaikki suppikset, mutta mun sisko on ihan super ! Se löytää -aina- vaikka mitä.

      Poista
  4. Kiitos suppilovahverokeiton reseptistä. Se tulikin tarpeeseen. Rakastan sienimetsää ja sieniruokia. Täytyykin katsastaa onko meilläkin jo suppilovahveroita.

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieniruoat ovat minunkin herkkuani, esimerkiksi tattirisotto... nam. Koskenlaskija sopii keittoon tosi hyvin, kannattaa kokeilla !

      Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !