lauantai 28. heinäkuuta 2012

SEURAAVA SISUSTUSPROJEKTI



Seuraava sisustusprojekti on vähän pienemmässä mittakaavassa. Kirpputorilta kotiutui nimittäin tällainen tukeva puurunkoinen paljon leikitty nukkekoti, jonka ajattelin kunnostaa tyttären leikkeihin. Ei sillä, että hän nukeilla leikkisi, mutta tarvitsevathan ne isopäiset pikkueläimetkin paikan jossa elää ja olla. Nukkekoti on aika hyvässä kunnossa, katto on hieman kärsinyt ja parveke aiokojen saatossa romahtanut , mutta muuten se on tukeva ja jykevä ja suorassa. 

Ajattelin poistaa vanhat tapetit ja hioa pinnat ennen maalausta. Takaseinät tapetoin omasta kotiprojektista ylijääneillä tapeteilla, niitä riittää... löysin esim. yhden PipStudion tapettirullan, johon ei ole kajottu ollenkaan. En yhtään muista, että mihin sitä ajattelin alunperin laittaa, vai ajattelinko yhtään mitään. No, joka tapauksessa, tähän varmaan uhraan siitä osan. Maaleiksi valikoituivat askartelumaalit, joita saa sopivan pienissä puteleissa. Keskikerroksen sinapinvärisen lattian saatan jättää ennalleen, väri sopii ihan hienosti yhteen tummemman turkoosin kanssa. 


Tapetit Eijffingerin

Talon mukana tulleita sisustuselementtejä

Talo kotiutui meille muutaman mutkan kautta. Bongasin sen yhdeltä satunnaisesti auki olevan kirppiksen pihalta parisen viikkoa sitten. Olimme silloin pienessä kiireessä, menossa kyläreissulle, enkä silloin oikein perehtynyt asiaan. Otin kuitenkin kuvan kirpputoripaikasta, kaiken kiireen keskellä ja miehen huokailuista huolimatta, ja sitten tuijottelin kuvasta näkyvää punakattoista tölliä melkein parisen viikkoa harmitellen. Viime viikolla mies soitti, että kirppis on auki ja tölli edelleen esillä, hakemaan sitä siis.




22 kommenttia:

  1. Onpa söpö!! Ja noi tapskut on kyllä tosi herkut.

    Kuvista tuli mieleen autiotalot, joissa me ollaan käyty nuuskimassa. Puuttuu vaan sellainen nojatuolin rotisko nurkasta ja reikäiset ikkunaverhot. Onneksi pelastit talon!! Pelastettaisiinpa kaikki autiotalot..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki autiotalot pitäisi ehdottomasti pelastaa ! Mulla on nyt kaksi työn alla, tämä pienempi ja sitten tuo vähän isompi. :)

      Tapetit on tosiaan aika herkut !

      Poista
  2. Oi mkä löytö! Tapetit on kauniit, sopivat tuonne hienosti. Seuraavaksi sitten ihania vanhoja kalusteita metsästämään? :)

    Oma lapsuuteni nukkekoti on vähän tuon tyylinen, teetetty, kaksi kerrosta vaan. Pitäisiköhän sekin joskus kunnostaa... Meillä on tytöllä vanhaan kaappiin tekemäni Mailegin pupujen talo. 3 vee on siinä ja siinä onko vielä liian pieni siihen mutta kyläilleet 5 vuotiaat tytötkin tykkäsivät, joten sen aika on varmasti vasta tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, ei tänne kalusteita tarvita, vielä ;)

      Tottakai kunnostat, vaikka ihan itsellesi sitten !

      Poista
  3. Oi, nukkekoti! Tuo nayttaa itseasiassa aika paljon samanlaiselta kuin se minka itse kunnostin pari vuotta sitten. Jos tarvitset vinkkeja verhotankoihin, mulla on patentti vetamassa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verhotankopatentti ?! Kerro heti ! :D

      Poista
    2. Taman kehittamiseen meni aikoinaan niin kauan, etta ylpeana jaan sita eteenpain :)
      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=381896575705&set=a.381896450705.164816.559120705&type=3&theater

      Poista
    3. En pääse katsomaan sitä tuosta linkistä, harmi.

      Poista
    4. Ai. Ovat siis mun facebookissa siina nukkekoti-albumissa. Onnistuisikohan tasta...

      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.381896450705.164816.559120705&type=3&l=4e3459b541

      Poista
    5. Kävin katselemassa kaikki kuvat, vitsit, että on hieno nukkekoti !

      Poista
  4. Tosta tulee niin hieno! Mulla kans kokemusta siitä, kun joku jää kirpuilla kaivelemaan ja sitten sitä lähdetään uudelleen hakemaan.... Mun säkällä kyllä yks Arabian erikoinen maljakko meni sivu suun ja sen jälkeen tein päätöksen, etten ikinä jätä mitään ostamatta :) ja omaisuutta onkin sitten aika kiitettävästi kertynyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tulee ! Olisipa vaan tuplasti enemmän aikaa toteuttaa kaikkea hauskaa.

      Olen samaa mieltä, kirppikseltä kaikki kiva talteen heti ! Jos tulee harhoja, saa ne eteenpäin kuitenkin jossain vaiheessa.

      Poista
  5. Onpa söpösiä tapetteja :) Varo vaan, tuo nukkekotiprojekti on vissiin aika vaarallista..annat sille pikkusormen ja se vie koko käden :) Ystäväni toteutti haaveensa ja alkoi kunnostaa pientä nukkekotia, eikä aikaakaan kun vanhaan kaapistoon tehtiin jo väliseiniä, netistä tilattiin "mamman kammariin" lintuhäkkiä, vessapaperirullasta askareltiin aivan mahtava kakluuni ja henkarit taittuivat suit sait sukkelaan metallilangasta lastenhuoneen vaaterekkiin :) Huh heijaa! Tsemppiä projektiin ja kuvia meidän ihailtavaksi jatkosskin jookos?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, toivottavasti en hurahda noin pahasti ! Tämä tulee tosiaan tytölle petshop-leikkeihin, ainakin näin alkuun.

      Ihan varmasti tulee lisäkuvia :)

      Poista
  6. Noi vanhat nukkekodit on ihan parhaimpia. Harmikseni en löytänyt enää meidän vanhan nukkekodin alakerran seiniä mistään.. saas nähdä teenkö itse sinne seinät joskus. :) Mun yhteen nukkekotiin on muuttanut raktorit ja kuorma-autot. Saas nähdä milloin raktorit väistävät tieltä ja sinne saa muuttaa jo ovella väijyvät pikku eläimet. Mukavaa remppahetkiä sulle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai raktorit ja kuorma-autot :D Nukkekoti taipuu moneen menoon !

      Poista
  7. Oi, suloinen ja miten herkullisia tapetteja jo sinulla odottaakin nukkiksen seinälle laittoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään noista meidän tapeteista edelleen itsekin kovasti, hyvät valinnat teimme :)

      Poista
  8. Mahtava projekti! Mä olen melkein kade... :)

    Mulla olisi kotona isäni minulle tekemä nukkekoti vuodelta -78. Lähes täydellinen kopio silloisesta kotimme sisustuksesta ja siten melko retro. Sitä pitäisi hiukan kunnostaa tyyli säilyttäen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hommaa itsellesi oma projekti, vaikka se sun vanha :) Kuulostaa aika hauskalta !

      Poista
  9. Joskus jokin jää vaivaamaan. Olkoon ostos tai mikä tahansa. Tästä tulee varmasti upea. Kauniit seinäpaperitkin jo valmiina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin jää. Kirppiksellä vain pitäisi pystyä tekemään ne ostokset saman tien. Onneksi tämä odotti minua sitten kuitenkin !

      Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !