lauantai 14. huhtikuuta 2012

ROOMA II


Tämän kertainen Rooman reissumme kesti viisi päivää. Se oli oikein sopivan mittainen pyrähdys, jonka aikana ehdimme nähdä ja kokea paljon. Hotellin hyvällä sijainnilla on tässä asiassa iso merkitys erityisesti Roomassa, jossa monet nähtävyydet ovat suhteellisen suppealla alueella. Oma majapaikkamme, viehättävä bed & breakfast-paikka vanhassa palazzossa, sijaitsi Piazza Navonan läheisyydessä, kävelymatkan päässä mm. Vatikaanista, Piazza Spagnasta, Trevin suihkulähteestä ja Sant Angelon linnasta.  Muutaman taksireissunkin teimme, vaikka Trastevereenkin kävelimme kerran Vatikaanissa viettämämme aamupäivän jälkeen. Jalat ovat ihan pikkuisen turvoksissa kaiken kävelyn jäljiltä, mutta jalan näkee tätä(kin) kaupunkia parhaiten. Mielinähtävyyteni Roomassa on Trasteveren kaupunginosa toreineen, kirkkoineen ja kujineen sekä kaunis Piazza Navona ympäristöineen. Forum Romanum, Pietarinkirkko sekä Vatikaanin museot ovat toki hiukeat nähtävyydet myös, mutta aivan liian ruuhkaisia omaan makuuni. Rooman kirkoista pidän erityisesti Santa Maria sopra Minervasta, jonka jylhät mittasuhteet ja kauniit lasi-ikkunat lumoavat. Panteheon Piazza Rotundalla on myös aivan mieletön, vaikka sen portiikissa seistessään tuntee konkreettisesti oman mitättömän olemuksensa. Rooman yksi hyvistä puolista on se, että monet nähtävyydet eivät maksa mitään ja tunnelmaan pääsee ihan sillä, että kävelee ja katselee kaikkea mahdollista. Joku on sanonut, että Rooma on iso ulkoilmamuseo. Se tosiaan pitää paikkansa. Antiikin raunioiden, kirkkojen ja aukioiden sekä suihkulähteiden lisäksi esimerkiksi aiemmin mainittu Trastevere, Tiber-joki saarineen ja siltoineen sekä lukuisat piazzat ja torit ja puistot kertovat Roomasta enemmän kuin paljon.

Rooman reissumme yksi pääasioista oli löytää uudelleen Reikä,  joka on toiminut puheissamme vähemmän kauniina kutsumanimenä kymmenisen vuotta sitten löytämällemme aitoroomalaiselle trattorialle.  Ilo oli mieletön, kun viimeisenä päivänä löysimme kyseisen, silloin nimettömän, ravintolan. Kävimmekin siellä sekä lounaalla että illallisella. Ruoka oli yhtä hyvää kuin aiemminkin, herkuttelimme rigatoni alla  carbonaralla ja bucatini all´ amatricianalla sekä vasikanpaistilla sekä joimme talon punaviiniä kolhuisista juomalaseista. Perfetto !  Kuvissa näkyvän ravintola Ciccia Bomba Via Governo Vecchiolla kantaa muuten nykyään nimeä Valereikä, sinne eksyimme yhtenä päivänä sitä oikeaa etsiessämme. Turistipaikan ilmeestä huolimatta ruoka oli täälläkin aivan erinomaista ja palvelu hyvää. Suosittelen. Muita hyviksi todettuja ruokapaikkoja ovat Trasteveressä sijaitseva hostaria Capo  de Fero ( kiinni keskiviikkoisin ), ristorante Matricianella Via Condottin läheisyydessä ja La Piccola Cuccagna aivan Piazza Navonan eteläpäässä. Ihanaa ruokaa, hyvä palvelu ja kohtuulliset hinnat kaikissa.

Shoppaillakin ehdimme hiukan kaiken hengailun lomassa. Miesten vaate- ja jalkineliikkeitä löytyy PALJON, naisillekin on toki kaikenlaista tarjolla. Paksu lompakko vain on Roomassa shoppaillessa tarpeen, italialaiset suosivat laadukasta  ja siten myös aika hinnakasta vaatteissa ja asusteissa.  Halpoja ketjuliikkeitä näkyy katukuvassa vain vähän. Itse tykästyin tällä kertaa Furlan mallistoon ja kannoinkin kotiin useamman tuotteen, osan kylläkin tuliaisiksi. Ashin lenkkarit ostin myös, tosin kuitenkin vain yhden parin. Koekävelleenä ne harmittelen päätöstäni hankkia vain yhdet, mutta tosiasiassa mm. kolme vuotta vanhat Converset ovat edelleen käyttämättä, joten... Ruokaostoksia teimme jonkin verran myös, samoin lapsille tuli hankittua jotain pientä, vaatetta ja jokunen lelukin. Ihan kivaa oli kauppojen kiertelykin, ulkomailla sitäkin jaksaa harrastaa.

Matka oli kaiken kaikkiaan varsin onnistunut, rentouttava ja virkistävä. Ihana oli kuitenkin palata kotiinkin ja aloittaa seuraavan Italian matkan suunnitteleminen ;) .

***

Monelta on tullut kyselyä uusimmasta Kotivinkistä ja siinä olleesta kotijutusta. Lisää infoa ja kuvia löytyy Mrs. Jonesin eli mukavan Jonna Kivilahden blogista, käykäähän kurkkaamassa !


14 kommenttia:

  1. Nyt mulle tuli sitten nälkä... En ole koskaan päässyt käymään Roomassa, mutta se on kyllä top 5:n joukossa seuraavien matkakohteiden joukossa! Täytyypä sitten joskus, kun se aika koittaa, palata näihin postauksiin ja ottaa vinkit talteen. :)

    Ja upeita kuvia teidän kodista. Ihan on kyllä ostettava koko lehti seuraavalla kauppareissulla. :)

    VastaaPoista
  2. Ihania tunnelmakuvia Roomasta! Mulla on kauhea aukko, sillä en ole koskaan käynyt kyseisessä kaupungissa. Kuullut olen sitäkin enemmän, sillä mies on joskus hamassa nuoruudessaan viettänyt tuolla aikaa pidempäänkin. Kymmenen vuotta on sitten luvannut, että vie minutkin sinne joskus. Köhöm, missäköhän mun matka on viipynyt!?

    Ja hei, IHANA juttu teidän IHANASTA kodista! Mahtava!

    VastaaPoista
  3. Ihania Rooman kuvia, tulipa ikävä sinne!! Olet kyllä löytänyt upean kekseliäitä kuvakulmia!

    VastaaPoista
  4. Ompas upeita kuvia! Tuo Minardi-kuva oli suosikkini!! ;) Siinä oli huumoria.

    VastaaPoista
  5. Kiitos näistä Roomajutuista! Sen ainoan kerran kun olen Roomassa käynyt, olin köyhä opiskelija, joka söi halvalla ja yritti ostaa halpaa. Voin kertoa, että meidät taidettiin nauraa ulos monestakin kaupasta. Roomattaret eivät ole tunnettuja ystävällisyydestään edes palveluammateissa... Nyt voisin lähteä kyllä uudestaan, kestäisi itsetunto jo ihan eri lailla!!! :D

    Jukra, täytyypä penkoa tuo lehti jostain. Sähän olet ihan julkkis!

    VastaaPoista
  6. Ihania, tunnelmallisia kuvia! Täytyypä ehdottomasti käydä ostamassa uusin Kotivinkki :)

    VastaaPoista
  7. Voi että miten ihania kuvia, tunnelmia!

    VastaaPoista
  8. Katri: pahoittelen, mutta jokunen ruokalaji oli mainittava ;) Roomaan kannattaa ilamn muuta matkustaa, jos tilaisuus vain joskus tulee !

    Krista on ihan super ja Jonnan kanssa niiin hyvä tiimi !

    Emilia: sit vaan painostamaan, kyllähän nyt lupaukset täytyy pitää ! ;)

    Kiitos, niin munkin mielestä ! Ks edellä :)

    Norkku: kiitos kaunis :)

    BagMiss: mä taisin löytää puiston ainoan päättömän ;) Mietin kyllä, että mihin ihmeeseen se kupoli on voinut joutua ?!

    Mirka: ihan ihmeellistä oli, että saimme erinomaista palvelua lähes joka kaupassa ja ravintolassa. Tosin mihinkään kamalan fiineihin paikkoihin ei edes menty, mutta kuitenkin. Muistelin myös, että roomaliset eivät ole kovinkaan ystävällisiä, mutta mieli muuttui tällä reissulla.

    Hihii, no en todellakaan ! :D

    Mollyhullu: kiitos :)

    Susa: kiitos :)

    VastaaPoista
  9. Tyylikästä kuvausta! Matkajuttuja lukiessa on aina se ongelma ettei meinaa pysyä aloillaan kun tekisi mieli päästä itsekin matkaan.. Roomassa olen käynyt vain kerran, ehkä olisi uuden matkan aika.

    VastaaPoista
  10. Ihania matkakuvia! :D Mua harmittaa edelleen meidän pari vuotta sitten peruuntunut Rooman reissu sairastumisen vuoksi, ei olla saatu uusintabuukkausta tehtyä. Ehkäpä joskus.

    VastaaPoista
  11. jokihakakokkaa: ihan totta, varsinkin kaupunkimatkajutut ovat mulle vaarallisia ! :D Kiitos :)

    Meiju: suosittelen kyllä reissua, Rooma on tosi hieno kaupunki !

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia, kaunis tunnelma! :)

    VastaaPoista
  13. Eka kuva on kuin maalaus! Näytin myös R:lle ja päätimme käydä Venetsian lisäksi vielä Roomankin ja ehdottomasti varhain keväällä tai myöhään syksyllä.

    Oikea tapa kartoittaa maailmaa, ovat juuri ikimuistoiset ruokapaikat;-)

    Italian hinnat ovat entisestään kohonneet. Kun muistelen ensimmäisiä Italian matkojamme, saatoimme ostaa vielä muutamia kenkäpareja ja muuta mukavaa, mutta viimeksi, kun olimme Decenzanossa pitkän viikonlopun, emme löytäneet miesten kenkiä alle 500 euron! Ehkä Saksa on meidän vaateostos paikkamme ja siellä vaikka Göttingen, josta olen tyttären kanssa tehnyt löytöjä.

    Kiitos hurmaavista kuvista!

    VastaaPoista
  14. Maija: kiva kuulla, kiitos :)

    Leena: ehdottomasti teidän pitää mennä Roomaan myös ! Ja keväällä mielellään, nyt siellä oli ihanan vehreää :) Ikimuistoiset ruokapaikat ovat tosiaan matkojen parhautta !

    Italiassa on osa ( =melkein kaikki ) vaatteet ja asusteet tosiaan hinnoissaan ! Miesten kengät ovat just ihan karsean hintaisia. Meitä onnisti ja löysimme miehelle tyylikkäät nahkakengät kohtuuhintaan, mutta ne olivatkin sitten ainoat kohtuuhintaiset ostokset.

    Kiva kuulla, että tykkäsit :)

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !