Sitruuna-marenkipiirakka
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1rkl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl vettä
kahden sitruunan mehu ja kuori raastettuna
4 kananmunankeltuaista
4 rkl perunajauhoja
4 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl voita
4 valkuaista
1,5 dl tomusokeria
Nypi murotaikinan aineet keskenään, lisää vesi ja painele taikina piirkkavuoan pohjalle. Paista piirakkapohjaa 200 °C noin 20 min. Vähennä uunin lämpöä loppukysennystä varten.
Pohjan paistuessa mittaa kaikki kiisseliainekset kattilaan, kuumenna ja sekoita, kunnes seos sakenee. Siirrä kiisseli pois liedeltä.
Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää esipaistetun pohjan päälle ensin sitruunakiisseli ja sen päälle marenki esimerkiksi pursotinta apuna käyttäen. Paista piirasta vielä n. 175 °C kunnes marenki saa kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
***
Äiti teki tätä aina. Oma muunnokseni ohjeeseen on täysjyvävehnäjauhojen käyttö pohjassa. Pohjasta tulee hiukan enemmän sellainen digestivekeksimäinen täysjyväjauhoja käytettäessä. Kannattaa mielestäni kokeilla, itse tykkään tästä versiosta enemmän.
Mukavaa ja maukasta pääsiäisen jatkoa kaikille !
Onpas teillä upea menyy! Meillä syötiin vain jauhelihakeittoa ja minttusuklaa-kahvi muffinsseja :)
VastaaPoistaNammmmmm! :P Leppoisia pääsiäispyhiä sinne! :)
VastaaPoistaNaminaminam!! Vähänkös teillä on herkkuja...kakku näyttää todella hyvälle!
VastaaPoistaHelena: Oli kyllä hyvää... ja nuo teidän muffinsitkin kuulostavat ihanille !
VastaaPoistaKatri: kiitos samoin !
Heidi: piirakka on helppo tehdä :)
Ihanat pääsiäisherkut!
VastaaPoistaLaiza: kiitos ! Kyllä ne maistuivat vähän liiankin hyvin... :)
VastaaPoista