keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

LAHJA


Saimme miehen äidiltä ihanan lahjan. Kuusi kappaletta ihan virheettömiä Nanny Stillin suunnittelemia Grappo-laseja. Grappo-sarja on Riihimäen lasin valmistamaa ja se on ollut tuotannossa 1967-1973.  Sarjaa kuuluu erikokoisia laseja ja ainakin lautasia tällä samalla kuvioinnilla. Tykkään ihan hurjasti tämän tyylisistä lahjoista, kaiken ei aina todellakaan tarvitse olla uutta ! Päinvastoin, mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän arvostan tunnearvoltaan ja ajatukseltaan mietittyä asioita myös lahjoina.

***

Ajattelin muuten tarjota näistä pääsiäisenä sitruunakiisseliä. Vaaleanpunainen pöytäliina, turkoosi seinä, keltaista pöydässä, pajunkissoja ja värikkäitä paperilintuja ...  kaikki tuo ainakin kuulostaa ihanan keväiseltä, toivottavasti myös tuo lumi ymmärtää sulaa ennen perjantaita ! 

18 kommenttia:

  1. Heips.
    Täällä blogisi uusi lukija. Aivan ihanat lasit ja mielestäni parhaita onkin ne, jotka on huolella mietitty saajaa varten. Varsinkin itsetehtyjä ainakin itse arvostan aina.

    VastaaPoista
  2. Vau, todella upeat lasit! Ennen kuin ehdin lukea postausta loppuun, tuli heti mieleen, että nuo sopisivat loistavasti jälkkärimaljoiksi. Kyllä, vanha "roina" on ihan parasta. :D Varsinkin kun löytää todellisia helmiä.

    VastaaPoista
  3. Heippa,
    tiedän tunteen: saimme rakkaiden isovanhempien jäämistöstä valtavan laajan sarjan Ultima Thulea, ja olen niistä aivan innossani. Vielä kymmenen vuotta sitten olisin nyrpistänyt nokkaani "vanhalle roinalle", mutta niin sitä vain viisastuu vanhetessaan :-)

    Tosi kauniita nuo teidän lasit ja hienosti mietitty lahja!

    t. HMH/ Hues of Black

    VastaaPoista
  4. Älyttömän hienot! Kelpaisi mullekin :)

    VastaaPoista
  5. Mä kävin eilen ostamassa Indiskasta uuden ihanan pöytäliinan ja tuskin maltan odottaa, että laitan sen huomenna pöydälle. Sytyttelen keltaiset ja vihreät kynttilät. Kaadan lasiin punaista. Ihana ihana pääsiäinen! Ja niin on muuten ihanat noi lasitkin!! Mä rakastan vanhoja laseja (ja kaikkea vanhaa romua ylipäätänsä).
    Ja teidän kotia!! Just luin siitä vähän enemmänkin ; )

    VastaaPoista
  6. Juu, huomasin kanssa Nannan tapaan, että oli tänään tutunnäköinen koti eräässä lehdessä. :)

    VastaaPoista
  7. Ovatpa kauniit! Voin vain kuvitella kuika pääsiäiseltä näyttää, kun pöydän katat. Tässä inspiroituu ihan itsekin :)

    VastaaPoista
  8. OHO! Mulla on just noita jalallisina jälkiruokamaljoina! Sain ne isoäidin perintönä ja saatesanoilla "nää on kai jotain keräilyjuttuja" :D Siellä ne on kaapissa.

    VastaaPoista
  9. Anis: kiva, että löysit tiesi tänne :) Itsetehdyt lahjat ovat ihania, mutta harmittavan harvinaisia, ainakin meidän perheessä. Peukalo keskellä jne.

    Liisa T: vanhaa roinaa keräisin minäkin paikat täyteen, onneksi nyt on se mökkiprojekti niin sinne voin rauhassa hankkia kaikenlaista :D

    HMH: onneksi edes jossain asiassa tuntee viisastuvansa :D Kiitos :)

    Matilda: Kiitos :)

    Susanna: mulle kelpaisi koko sarja... :)

    nanna: täällä on kanssa yksi tällainen vanhan rakastaja. Lasit, astiat, huonekalut, kaikki käy ( jos vaan olisi tilaa ja muun perheen suostumus ;) )

    Hihii, mäkin kävin hakemassa lehden :)

    Adalmiina: :)

    Johanna: mäkin olen ihan innoissani. Kun vaan löytäisin sellaisen sitruunakiisselin ohjeen, jota en saa pilattua... Kiitos :)

    Ninnuska: käyttöön vaan ! Vaan ei ehkä lasten käsiin kannata antaa näitä ;)

    VastaaPoista
  10. Ihana lahja, kertakaikkiaan!

    Tuota samaa sarjaa olen haaveillut joskus jostain kirpparilta löytäväni, mutta taitaa jäädä haaveeksi :)

    VastaaPoista
  11. Ihana juttu oli teidän kodista <3 Rakastan teidän keittiötä <3

    VastaaPoista
  12. Upeita laseja! Kolahtivat minunkin makuuni. Mukavaa pääsiäisen aikaa! :)

    VastaaPoista
  13. Susa: kirpparilta voi tosiaan olla vaikea löytää, mutta osto- ja myyntiliikkeissä tätä sarjaa kyllä on.

    Tykkään itsekin näistä tosi paljon :)

    iukku: kiitos :) Keittiö on tosiaan onnistunut meidänkin mielestä.

    Pinkki työhuone: noista on aika vaikea olla tykkäämättä :)

    Kiitos samoin !

    VastaaPoista
  14. Hienot on lasit ja ihana lahja! Pinkki-v.punainen-turkoosi yhdistelmä kuulostaa huoleen hyvältä! Hyvää pääsiäistä! :-)

    VastaaPoista
  15. Aivan mielettömät lasit! Mä oon kans sitä mieltä että noi vanhat lahjat on ihan parhaita. Mun mummo ja pappa harrastaa niitä ja mun lasivitriinissä on monta juttua jotka oon niiltä saanut ja olen niistä äärettömän kiitollinen. Osa on sellaisia jotka he ovat omasta kodistaan antaneet, eli muistan ne omasta lapsuudesta, osa on huutokaupasta huudettuja, esim osa mun turkooseista kastehelmiastioista kun tietävät että niitä kerään :)

    VastaaPoista
  16. Himoshoppaaja: turkoosi ja pinkki sopivat ihanasti yhteen ! Ihanaa pääsiäistä sinulle myös :)

    JOnna: ajateltuja ja ihania lahjoja olet saanut ! Ne turkoosit kastehelmiastiat ovat tosi kauniit :)

    VastaaPoista
  17. Ihanat lasit ja varmasti jälkkäriastioina upeat! Mä lueskelin ajatuksella näitä vanhempia postauksia vasta nyt ja alkoi hymyilyttämään, miten paljon yhtäläisyyksiä pääsiäismenuissamme olikaan, ihan sattumalta! :D

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !