maanantai 25. huhtikuuta 2011

HUHTIKUU




Carpaccio

  • 500 g tuoretta härän sisäfileetä
  • 2rkl oliiviöljyä
  • Maldon-suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ruukku rucolaa 

Poista fileestä kalvot. Kääri filee tiukasti kelmuun ja laita se pakkaseen noin tunniksi. Kun filee on hieman kohmea, se on helpompi leikata ohuiksi siivuiksi. Leikkaa fileestä mahdollisimman ohuita siivuja ja asettele ne suoraan lautaselle. Laita pala kelmua leikattujen siivujen päälle ja painele carpaccio mahdollisimman ohuesti lautaselle ( esim. pienen kattilan avulla ). Poista kelmu ja pirskota päälle hieman oliiviöljyä. Mausta carpaccio suolalla ja mustapippurilla. Koristele carpaccio rucola-salaatilla ja pursota päälle dijon-kreemiä.

Kastike

  • 3/4 dl majoneesia
  • 1/2 sitruuna
  • 1,5 tl dijon-sinappia
  • 1 rkl raastettua parmesan-juustoa
  • muutama tippa worschester-kastiketta
  • hieman suolaa

Mausta majoneesi sitruunamehulla ja lisää joukkoon  loput raaka-aineet. Sekoita hyvin ja laita kastike pursotinpussiin tai lusikoi kastiketta hieman suoraan carpaccion päälle.
Ohje  toimii oikein hyvin ilman kastikettakin, pelkän oliiviöljyn, suolan, mustapippurin ja sitruunamehun kera !

9 kommenttia:

  1. Voi mitkä kuvat, kevät pursuilee jokaisesta!! :)

    VastaaPoista
  2. Carpaccio onkin yksi lempiruuistani, nyt alkoi tehdä mieli... Kauniin keväisiä kuvia, kevät on oikein rymissyt pääsiäisen aikaan kunnolla.

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia ja Nam minkä kuuloista carpacciota!
    T. Anu

    VastaaPoista
  4. Vautsi mitkä kuvat! Ja me like batwoman!

    VastaaPoista
  5. Heidi: kiitos :-) Valoa on riittänyt viime aikoina , ihanaa !

    Elsa: carpaccio on todella hyvää ja helppo tehdä. Kiitos :-)

    Anu: kiitos :-)

    selma: kiitos :-) Se viitta on tosi kiva ja joku sen tyyppinen olisi varmaan helppo tehdä itse ;-)

    VastaaPoista
  6. Milloin saa tullaan syömään ? :D

    VastaaPoista
  7. mirka: tämä oli kyllä justiinsa niin hyvää, kuin ohje antaa ymmärtää :-D

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania kuvia taas!! Älyttömän herkulliselta näytti ja kuulosti tuo carpaccio - rakastan italialaista ruokaa...

    VastaaPoista
  9. Leonida: kiitos :-) Carpacciota kannattaa kokeilla, se on tosi helppo tehdä. Lihan vain pitää olla ehdottoman laadukasta.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !