Portobello-sienet ovat herkkuani, kuten sienet muutenkin. Ilahduin kovasti, kun näin portobelloja olevan tarjolla paikallisessa elintarvikemyymälässä, joka ei ole yleensä mitenkään tunnettu hyvästä tuotevalikoimastaan. Itse tein näistä simppelin ja herkullisen aterian.
Gratinoidut portobello-sienet
Puhdista sienet, jos tarpeen. Viipaloi sienet paksuhkoiksi viipaleiksi ja levitä ne uunivuokaan. Lorota päälle hyvää oliiviöljyä, rouhi päälle suolaa ja mustapippuria ja nakkaa joukkoon runsaasti tuoretta timjamia. Levitä päälle mozzarellaa siivuina ja paista uunissa grillivastuksen alla niin, että juusto saa hiukan väriä. Tarjoile sienet vaikkapa hyvän leivän ja punaviinin kera.
Ihailen näitä kuviasi. Tuli ihan halu syödä sieniä ja juoda viiniä. :)
VastaaPoistaMinä ajattelin otsikon perusteella tietenkin Portobello Roadia ah niin ihanassa Lontoossa, mutta aika ihanan oloisia nämä sienetkin. Timjami on suosikkimausteeni.
VastaaPoistaPitkästä aikaa jätän merkkiä käynnistä.
VastaaPoistaMulla ei ole kokemusta portobellosta kuin hampurilaisessa, mutta siinä ainakin toimii hyvin (pihvin tilalla siis). Mutta varmaan siitä saa jotain vähän fiinimpääkin kokattua..
Hanna : viini ja sienet ovat kyllä mahtava yhdistelmä. Haaveilen siitä, että tuoreita herkkutatteja saisi ympäri vuoden. :-)
VastaaPoistaKatja: Lontoo on tosiaan ihana <3 Timjami ja sienet sopivat hyvin yhteen ja tuossa tuoreessa timajamissa on se hyvä puoli, että se säilyy aika hienosti verrattuna vaikkapa basilikaan.
Kaakao: kiva, että jätit merkkiä. Portobello-hampurilainen kelpaisi mullekin, rucolaa, aurinkokuivattua tomaattia ja mozzarellaa kaveriksi, nam. Risottokin voisi onnistua näistä sienistä hyvin, vaikka herkkutatti tietysti on se paras vaihtoehto.
Lempparimaut yhdessä eivät voi kuin toimia :)
VastaaPoistaOi, näitä täytyy joku kerta kokeilla!
VastaaPoistaMmmm, kuulostaa ja näyttää ihanalta! Katjan tapaan timjami on myös minun suosikkiyrttini.
VastaaPoistaLehtokotilo: sienet ja timajami sopivat yhtä hyvin yhteen kuin tomaatti ja basilika :-)
VastaaPoistaSatuK: kokeile ihmeessä. Kovin esteettinen ruoka ei ole ja mietinkin, josko tätä voisi kokeilla kokonaisista sienistä ( tai niiden lakeista )
Karoliina: hyvää oli ja sienet ovat kyllä kauniimpia tuoreena kuin ruuaksi valmistettuna :-)