Maa-artisokkakeitto
500 g maa-artisokkaa
1-2 sipulia
8dl kasvislientä
2 dl kermaa
päälle: tryffeliöljyä ja tuoreita yrttejä
Kuori ja pilko maa-artisokat ja laita ne kylmään veteen. Kuori ja pilko sipulit. Keitä kasvikset kasvisliemessä pehmeiksi. Soseuta. Lisää kerma ja suolaa, jos tarvis. Tarjoile muutaman tryffeliöljytipan ja tuoreen timjamin kera.
Haastavinta ohjeessa on ilman muuta maa-artisokkien kuoriminen, ks. edellinen postaus. Tryffeliöljyn voi korvata esim. yrttiöljyllä hyvin. Samettista ja taivaallisen makuista, sopii hyvin juhlavaksi alkuruoaksi.
Maukas keitto-ohje mielelläni nappaan sen mukaani :)
VastaaPoistaMaa-artisokat on tosiaan hieman työläät kuorrittavat, mutta onneksi keitto lautasella sitä ei enää muista :) Kaunis kuva!
Nappaa ihmeessä, tämä on tosi ihanaa ! Ja kiitos :-)
VastaaPoista