keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

UUNIKUIVATUT TOMAATIT



Tomaatit ovat suosikkivihanneksiani, mehukkaita ja kauniin punaisia. Tällaisen helpon tomaattiohjeen olen napannut joskus Tinan keittiössä -ohjelmasta tai kirjasta. Ohje sopii hyvin myös pienemmille tomaateille, jotka kylläkin menevät helpommin alas sellaisenaan esim. salaatissa. Toisaalta isoja tomaatteja saa kuivatella aika kauan uunissa. Ohje ei varmasti ole ihan sama kuin alkuperäinen, mutta tällaisella ohjeella tein näitä viimeksi:

Uunikuivatut tomaatit

kilo tomaatteja
tuoretta timjamia
valkosipulia
neitsytoliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
sokeria

Halkaise tomaatit ja levitä puolikkaat uunivuokaan. Lorota päälle oliiviöljyä, ripottele päälle myös hiukan sokeria sekä suolaa ja pippuria myllystä. Heittele sekaan kokonaisia valkosipulinkynsiä tai viipaleita niistä. Kuivattele 100 -asteisessa uunissa muutama tunti. Mitä enemmän tomaatit kuivuvat, sitä maukkaampia ne ovat. Parin-kolmen tunnin kuivattelukin riittää, jos haluaa hiukan mehukkaampia ja miedomman makuisia tomaatteja. Tarjoile esim. lihan tai kanan lisukkeena tai oikein kuivina salaatin joukossa. Minä söin omiani paistetun parsakaalin ja kanan kanssa.




2 kommenttia:

  1. Kiitos taas ihanasta ohjeesta! Me tehtiin tänään näitä ja koko perhe tykkäsi tosi kovasti.

    Marianna

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että onnistuivat hyvin :-)

    Aloin itse asiassa miettiä, että alkuperäisessä ohjeessa mausteeksi taisikin tulla tuoretta oreganoa. Molempi parempi ja voisihan sellaistakin versiota kokeilla jossa on sekä että. Kuivatut yrtitkin käyvät, mutta ainakin kuivatun timjamin kanssa saa olla varovainen, se on aika vahvaa.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !