perjantai 22. maaliskuuta 2013

HARVINAISTA HERKKUA


Tänään on tarjolla kahta laatua harvinaista herkkua tässä huushollissa. Ensinnäkin olemme miehen kanssa kahden kotona koko illan ( ja yönkin )  ja toisekseen tein ensimmäistä kertaa ikinä fenkolikeittoa. Ihan mielettömän ihana keitto siitä tulikin. Jos yhtään tykkäät aniksen mausta, suosittelen kokeilemaan sen tekemistä vaikkapa tällä ohjeella: 

Fenkolikeitto

1 iso salaattifenkoli
1sipuli
1 kynsi valkosipulia 
pari varsisellerin vartta
oliiviöljyä
kasvislientä
mustapippuria
kuohukermaa
muutama fenkolinsiemen, jos haluat voimakkaamman makuista keittoa

Pilko kasvikset ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä 5-10 minuuttia. Rouhi perään mustapippuria ja heitä perään fenkolinsiemenet. Lisää kasvislientä sen verran, että kasvikset peittyvät. Anna kiehua matalalla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää nestettä tarvittaessa. Lisää kerma loppuvaiheessa. Kun kasvikset ovat tarpeeksi kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella. Tarjoile keitto esimerkiksi yrttiöljyn tai tuoreiden yrttien ja maalaisleivän kera.

Keitto on meillä tänään alkuruokana, ilman leipää. Sitä seuraa kuhaa à la Walewska kera italialaisten iskelmien ja saksalaisen valkoviinin... tähän voisi vaikka tottua.  Herkullista viikonloppua kaikille muillekin !

14 kommenttia:

  1. Ah, klassista kuhaa ja valkkaria italialaisella soundilla♥

    Kiitos samoin sinulle!

    VastaaPoista
  2. Me laitamme usein fenkolia kalan kanssa uuniin, mutta täytyypä joskus kokeilla tuota alkuruokakeittoa. Herkullinen viikonloppu tietysti, mutta vasta lauantaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunissa valmistettua fenkolia en ole itse kokeillut, pitää varmaan testata sekin ! Sopinee kalan kanssa erinomaisesti, voisin kuvitella. :))

      Poista
    2. Paloitellun fenkolin päälle oliiviöljyä ja mausteita maun mukaan (tavallisesti laitan vain pippuria myllystä ja ripauksen merisuoraa + sitruunaa silloin, kun laitan sitä kalaankin) ja uunivuokaan kalan ympärille. Taatusti maistuu.
      Tein jo eilen tuota keittoa ja teen varmasti toistekin. Hyvää tuli!

      Poista
    3. Sitruuna tosiaan voisi sopia hyvin ! Kiitos vinkistä, aion tehdä kalaa ja fenkolia heti, kun tilaisuus tulee ! :))

      Poista
  3. Fenkolia tulee vähemmän käytettyä, mutta tuota keittoa voisin kokeilla, vaikuttaa herkulliselta. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitto oli tosi hyvää ! Miehen sanojen mukaan parasta keittoa, mitä olen koskaan tehnyt. Ja olen tehnyt monenlaista ! :))

      Poista
  4. Itsekin olen uuniin laittanut, pitääpä kokeilla keittoon. Valmistaessakin fenkolista tulee tosi raikas tuoksu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tosiaan kokeilla tuota uuniversiota joku kerta !

      Poista
  5. Mä olen tehnyt vastaavaa bataatin, porkkanan ja perunan kanssa. Muuten sama, mutta lopuksi lisään soppaan vielä tuorejuustoa. En pidä aniksesta, mutta jostin syystä fenkoli sopivassa määrin maistuu toi hyvältä! Tykkään fenkolista myös paahdettujen vihannesten seassa esmes grilliruoan kanssa. On se namia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään aniksen mausta, siksi tämäkin uppoaa niin hyvin ! Pakko on kokeilla tuota uunissa paahdettua fenkolia, miksei se ole tullut mieleen aikaisemmin ?!

      Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !