lauantai 15. joulukuuta 2012

ILLALLA


Kotiuduttu. Ei ole minun hommaani yhtään joulunalusaikaan kaupoissa ravaaminen, olen ihan kuitti. Sain kuitenkin monenlaista asiaa hoidettua, joten kannatti se kärsiminen kuitenkin. Jalusta-asiassa kävi niin, että siitä ei löytynyt mitään vikaa myyjän sitä tutkiessa, joten tuossa se samainen yksilö pötköttelee koekäyttöä odotellessa. Oikein mukavaa olikin raahata viittä ylimääräistä kiloa koko reissun ajan... Hmmm. Pojan takkikin tulee kuntoon huomenissa, se olikin se isoin ( pieni ) huolenaihe. Ihan mahtavaa, että löytyy sellaisia ihmisiä, jotka tällaisena kiireisenä aikan ovat valmiit uhraamaan aikansa muiden pienille asioille. Nyt olisi sitten tarjolla vähän glögiä ja sen jälkeen sushin tekoa. Glögeistä paras on mielestäni Herrljungan Manteli & Viikuna, vaikka kuvissa olevassa lasissa onkin sitä Blossaa. Hyvää sekin, ainakin tänä vuonna. Sushista en osaa vielä sanoa mitään, jotenkin ihan mysteeristä on sen valmistaminen ja siinä onnistuminen. Välillä tulee hyvää, välillä vähän vähemmän hyvää ja välillä oikeinkin hyvää. Yritän keittää riisin aina samalla tavalla, siinä onnistumatta. Täytteitäkin kokeilen kaikenlaisia. Nyt on tarjolla mm. silakkaa ja inkivääriä , asiantuntijan suosituksesta. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta, ainakin takuulla erilaista pöperöä on luvassa ! Jalustaa yritän testailla huomenissa, jotain valmista ehkä saan tännekin asti jossain vaiheessa. Vuodenaika on ainakin otollinen jalustan kanssa harjoittelemiseen: valotusajat kun tuppaavat olemaan aika pitkiä näin valottomana aikana ja kuvien laatu sen mukaista. Motivoi tarpeeksi ainakin yrittämään... Toivottavasti jalustan käyttö ei tunnu liian kömpelöltä, sillä käyttämättähän se sitten jää. Se olisi iso harmi, varsinkin kun kyseessä on pitkään harkittu hankinta vieläpä synttärilahjan muodossa. Nähtäväksi jää sekin, uskon kuitenkin käyttäväni sitä mahdollisen alkukangertelun jälkeen paljonkin.

Oikein mukavaa ja rentoa lauantai-iltaa muillekin, glögin ja sushin kanssa taikka ilman !

*tarjotin, Tsaikka-lasi ja kangas ovat kirppislöytöjä kaikki, laseja olen kerännyt kymmenisen vuotta sitten ison satsin ja ne ovat edelleen kovassa käytössä tähän vuodenaikaan.


18 kommenttia:

  1. Onneksi mä olen voinut lojua koko päivän sohvalla kirjaa lukien :)

    Manteli-viikuna -glögi! Kuulostaa niin ihanalle, että sitä on pakko saada. Mulla on sellainen hassu juttu, että on joku mauste, mitä on joissain glögeissä ja välillä intialaisessa ruuassa ja se saa mun kielen tunnottomaksi! En ole koskaan jaksanut selvittää, että mikä se on. Sitä on useimmiten näissä "paremmissa" glögeissä, kun taas halpisglögeissä tosi harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin merkittävästi mielummin maannut sohvalla minäkin. No, monta asiaa tuli tosiaan hoidettua.

      Manteli & viikuna on ihan paras ! Mausteasia kuulostaa siltä, että olet varmaankin allerginen jollekin ? Aika vaikea se varmaan on selvittää, että mikä mauste on kyseessä. Vaihtoehtoja on melkoisen paljon...

      Poista
  2. Minä olen ihan hulluna glögeihin, mutta en tuota manteli-viikunaa ole vielä maistanut! Kiitti vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä ! Se on tosi hyvää ( jos on Amareton ystävä :) ).

      Poista
  3. Kivat mausteisen sävyiset kuvat - tykkään! <3

    VastaaPoista
  4. Ihanat asetelmat ja kuvat! Tsemppiä jalustan kanssa, itse olen aika laiska käyttämään vaikka kuvien laatu kyllä olisi niin paljon parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :))) Näinhän se on, että laatu varmasti paranisi paljon, jos sitä jalustaa vaan tulisi käytettyä. Ainakin nyt aamupäivällä on ollut kaikenlaista puuhaa niin paljon, että en ole edes ehtinyt vilkaisemaan mokomaa. Huoh.

      Poista
  5. Olen löytänyt saman suosikin glögivalikoimista. Onneksi ei tarvitse lähteä kauppoihin kiertelemään. Heti joulun jälkeen rävähtävät taas alennusmyynnit käyntiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo glögi on tosiaan hyvää :) . En olisi minäkään halunnut lähteä kauppoihin kiertelemään, mutta oli pakko. Onneksi ei ole enää mitään asiaa kaupungille. Ruokakaupoissa toki pitää käydä, mutta se on asia erikseen.

      Poista
  6. Tsaikoista en ole koskaan aiemmin ollut kovin innoissani, mutta nyt ovat alkaneet kuumottamaan jostain syystä. Saiskohan niitä millään konstilla ehjänä tänne saakka?

    Ihanan kuuloista glögiä. Minäkin saan kahden ystävän kautta toimitettua satoja kilometrejä matkustanutta ruotsalaista glögiä vihdoin tänne huomenna - en malta odottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, että mikä on " tänne saakka " , mutta ainahan sitä voi kokeilla. Lasi on ainakin näissä vanhemmissa melko ohutta, olen rikkonut niitä tiskarissa useamman kappaleen.

      Herkullisia hetkiä kauas matkustaaneen juoman kanssa ! :)

      Poista
  7. Jouluostosten teko on kyllä rasittavaa, mutta palkitsee sitten kun ne on hoidettu ja voi käpertyä kirjan ja kuuman juoman kanssa sohvannurkkaan. Kiitos glögi-vinkistä, meillä on juotu vain sitä Blossaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä oli aika ihana tunne päästä kotiin ja riisua saappaat jalasta.

      Blossa on hyvää sekin, mutta kokeile ihmeessä tuota mainitsemaani versiota !

      Poista
  8. Kummallista tuo sushi, kun minulle ei tarvitse kuin sanoa sushi, niin rupeaa tekemään sitä mieli. Mutten osaa itse tehdä. Olisi kyllä korkea aika opetella, sillä eihän se nyt niin kamalan vaikeaa voi olla.

    Tykkään tosi paljon noista kuvista. Ihanat värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sushi on erikoinen tapaus kaikella tavalla. Itselläni kesti tosi pitkään tottua tiettyihin makuihin, mutta nyt kun olen päässyt alkukankeuksien yli, niin tykkään siitä oikein kovasti.

      Kannattaa kokeilla sushin tekemistä, vaikka itse tehty ei täydellistä olekaan ( minun tekeleeni ainakaan ). Vähän harjoittelua se riisin keittäminen ja rullaaminen vaatii, mutta tehdessä oppii.

      Kiitos kaunis ! :)

      Poista
  9. Rakastan riisiä ja kalaa ja kaikkia mereneläviä...,mutta riisissä pitää tietää mitä merkkiä käyttää etc. Suunnilleen ainoa, mitä ostan kotiin valmiina on sushi, muuten kala- ja simpukkaruoat sujuvat.

    Jätin sen yhden Risotto -kirjan itselleni ja ajattelin vajota sen imuun...

    Alemmassa kuvassa etenkin upeat värit!

    Mukavaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos meillä olisi vieressä sushipaikka, ostaisin sitä varmaankin valmiina... mutta kun ei ole, on tyydyttävä omiin tekeleisiin.

      Risotot ovat upeaa ruokaa. Italialaiset vaan osaavat...

      Kiitos ja kiitos samoin !

      Poista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !