lauantai 28. toukokuuta 2011

KIRPPISTELYÄ VAI EI ?


Täällä  on ollut sen verran keskustelua kirpputoritavaroista, että päätin laittaa asiasta kyselyn tuohon sivupalkkiin.  Tuohon edelliseen postauksen tai tähän voi kommentoida, jos on tarvis. Ja anonyyminäkin saa kommentoida, kuten aina. Ymmärrän nimittäin hyvin, että aihe jakaa  mielipiteet. Itse kuulun siihen toiseen puoliskoon ;-) lieneekö pohja sille luotu serkkupoikien vanhojen vaatteiden käytöllä lapsuudessa ?

Kuvan kaikki vaatteet ovat kirpputprilta: farkkutakki H&M ( 4€ ), lyhyt trenssitakki H&M ( 5€ ), huivi villaa ( 1€ ) ja mekko ASOS ( 10 € ). Varsinkin takit ovat hyviä löytöjä, niiden hinnat kun tahtovat halpiskaupoissakin olla useampia kymppejä. Pidän kirppikseltä silmät auki kaiken varalta, mutta ostan kirpputoreilta lähinnä vaatteita itselleni ja lapsille, kirjoja, leluja, kodintarvikkeita ja  sisustusjuttuja. Jostain syystä taas esim. kosmetiikkaa ei ole tarttunut haaviin koskaan, aika harvoin nimittäin kukaan myy avaamattomia pakkauksia. Ainakin rasvat ja tuoksut härskiintyvät aika nopeasti avaamisen jälkeen enkä viitsi raahata kotiin mitään, minkä joudun heti heittämään pois. Vielä kun oppisi jotenkin tuunaamaan ( anteeksi inhokkisanan käyttö, mutta en tähän hätään löytänyt parempaakaan ) löytöjään niin mahdollisuudet tavaran uusiokäyttöön nousisivat eksponentiaalisesti. Hyviä ja helppoja vinkkejä saa antaa, jos vain jotain tulee mieleen ! Muutenkin sana on vapaa ;-)

8 kommenttia:

  1. Hep!! olin eka äänestäjä :)) ja vimpan kohdan valitsin...vautsi mitkä vaatelöydöt!!


    t:aurablogin heidi

    ps. en pääse kirjautuneena kommentoimaan, omassa blogissa auttoi kun vaihdoin kommentointiasetuksia, kuten eräs ystävällinen minua neuvoi! :)

    VastaaPoista
  2. Sieltä toisaalta kerrankin kommentoin :) Lapsena meille ostettiin vaatteet joko uutena tai äiti/sisko teki. Itsellä oli isosiskoihin sen verran ikää, että "muoti" muuttui siinä välissä. Nyt isona olen päässyt kirppisten makuun ja tykkään käydä, mutta valitettavasti useimmiten ihmiset pyytää ihan älyttömiä hintoja käytetyistä ja ne jää hyllyyn. En osaa etsiä merkkituotteita vaan etsin itselle sopivaa ja mieluista sopivaan hintaan :)

    VastaaPoista
  3. Heissan!

    Tänään löysin kirppikseltä ihanan lähes käyttämättömän Disneyn Minni Hiiri-paidan! (Minni Hiiri on alter egoni. Meissä on kuulemma jotain samaa...) Löysin myös hienon silkkihuivin 1e ja Espritin käyttämättömän t-paidan 1 e. Kirppikseltä ostan vaatteita, koska kaupoissa vaatteiden katteet ovat ihan valtavia. Jos paita on ollut kerran päällä, sen voi ostaa kirppikseltä 2 eurolla - kaupassa vähintään 50 e! :D

    Ekaa kertaa näin tänään Valtterissa harvinaisempia laukkuja (esim. Paul Smith), mutta en ostanut, koska ne eivät olleet minun tyylisiäni. Kosmetiikkaa en koskaan osta kirppikseltä.

    VastaaPoista
  4. Kerroin tuolla aiemmin siitä hometalon tavaroita myyneestä naisesta (ja valitettavasti juttu oli totta, kälylleni oli tämä hometalon tavaroitaan myynyt nainen itse nauranut miten sai kaatopaikalle määrätyistä lastenvaatteista hyvät rahat), niin tuon tarina jälkeen minulta meni totaalisesti halut kirppikseltä ostamiseen, valitettavasti. Olemme tosin saaneet tyttärelle ihan hurjan paljon lastenvaatteita ja leluja tuttaviltamme, joita kyllä käytän ihan hyvillä mielin... Että kierrätystähän se toki on sekin. Jotain astioita tai muuta kone/vesipesun kestävää voisin kyllä ostaa. Lastenvaatteita en.

    VastaaPoista
  5. Hah, keksitään hyvät naiset tuolle tuunaus sanalle joku parempi versio! Aina tulee ne autojutut mieleen :)

    Mutta siis, joo mä ainakin tykkään lisäillä vanhoihin vaatteisiin pitsejä, nappeja, kukkia ym. Musta on kiva hiukan muokata ankeaa ja jo nähtyä ulkomuotoa, keinoja vain saisi tosiaan keksiä enemmän.

    Mä en halua edes lukea noita kauhutarinoita kirppiskamasta. Hui, ummistan silmäni vaan :D

    VastaaPoista
  6. Heidi: välillä itsekin ihmettelen, että mitä kaikkea haaviin tarttuukaan :-D Edulliset hinnat eivät silti ole syynä sille, että tykkään käytetystä. Ehkä eniten viehättää se löytämisen ilo :-)

    Viivit: kiva, että kommentoit :-) Merkkituotteita en minäkään varsinaisesti etsi, eikä niitä kirppiksiltä enää tänä päivänä tahdo löytyäkään. Lähes kaikki arvokkaampi myydään nykyään huutiksessa tms. Itsekin ostan kaikenlaista sopivaa ja silmää miellyttävää. Pääosa vaatteista on tyyliin H&M tai Zara.

    BagMiss: laukkuja onkin vaikea löytää oikeastaan muualta kuin nettihuutokaupoista. Hyvät löydöt olet taas tehnyt, onnittelut. Silkkihuiveja sulla taitaakin olla jo aika monta ;-)

    Susanna: tuo kertomasi juttu pöyristyttää edelleen :-/ Ja sehän on hienoa, jos saa täsmälahjoituksia joltain ! Ainakin sitten tietää alkuperän ihan täysin ja tavarat voi myös laittaa hyvällä omallatunolla eteenpäin.

    Emilia: hihii, mulle on selvinnyt vasta täällä Blogistaniassa se, miten paljon tuota sanaa inhotaan :-D

    Ihan kuin olisin kirjastossa törmännyt johonkin teokseen kirppislöytöjen muokkaamisesta ? Ja joo, yritän myös olla ihan kuten ennenkin noiden kirputorien suhteen. :-D

    VastaaPoista
  7. Eräässä aikakauslehdessä oli muutama viikko sitten siinä "Seuraavassa numerossa"-osiossa teksti: "Voiko kirpputoreilta oikeasti löytää jotain järkevää". En tykännyt. Kauhulla sitten odotin seuraavaa numeroa, että millaisen jutun ovat tehneet. Siinä olikin sitten toimittaja, joka osti paljon käytettynä ja kertoi mm. parhaista löydöstään. Ja tietysti sitten seuraavalla aukeamalla oli löydöt tuunattuina! Inhoan tuunaamista. Ja sitä sanaa. Miksi muka pitäisi tuunata?! Mulla on nyt pari vanhaa lakanaa ja tyynyliinaa odottamassa uutta elämää kassina ja parista vanhasta kirjasta olen tehnyt rasian. Mutta muuten saavat tuotteet olla omia itsejään. Mutta jos keksii vanhalle tavaralle uuden ja ehkä erikoisenkin käyttötarkoituksen, niin se on asia erikseen. Jossain blogissa oli vanhaa torikaupasta tuttua litran mittaa käytetty aterimien säilytyksessä. Sellaisesta tykkään. Itselläkin ehkä suunnitteilla jotain kivaa vanhasta ikkunasta... -K-

    VastaaPoista
  8. K: tuo lehtijuttu taisi olla juuri se sama, josta puhuin aiemmin. Aika erikoinen tuo " järkevää " sanan käyttö tuossa lauseessa, vaatteita ja taloustavaroita, leluja ja kirjoja kun juuri yleensä on varmaan kaupan kaikkein eniten ! Mä taas ymmärrän hyvin "tuunaamisen" , pienellä vaivalla kun käytetystä saa siten enemmän omannäköisen ( tai sopivan kokoisen tai ehjän ja käyttökelpoisen ). Mutta ehkä se(kin) sana ja tekeminen kärsii tällä hetkellä liiasta trendikkyydestä, kaikkea kun tuunataan enemmän tai vähemmän tällä hetkellä. :-)

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !