Antti Vahteran ja Visa Nurmen kirjasta Likivihreät löytyy seuraava ohje:
Mozzarellaa ja avokadoa jogurttikastikkeessa
2 pussia buffalomozzarellaa
2 avokadoa
2 dl ruokajogurttia
1 sitruuna
2 tl sokeria
1/2 punaista chilipalkoa
1 dl basilikaa
tuoretta rosmariinia
mustapippuria, Maldon-suolaa
Leikkaa juusto siivuiksi ja asettele siivut lautaselle. Leikkaa avokadot kahtia, poista kivi ja koverra lusikalla sisus. Pyörittele palat puolen sitruunan mehussa. Sekoita jogurtti, puolen sitruunan mehu ja sokeri. Kaada mozzarellan päälle. Asettele avokadot ja ripottele päälle hienoksi silputtua chiliä. Koristele yrteillä ja viimeistele pippurilla ja suolalla.
Muuntelin ohjetta hieman. Lisäsin chilin jo jogurttikastikkeeseen ja laitoin basilikan ja rosmariinin sijaan päälle villirucolaa ja muutaman halkaistun kirsikkatomaatin. Jogurttina oli Lidlin Kerikkalainen jougurtti, joka on ehdoton suosikkini, pehmeä ja täyteläinen. Tämä on raikas kesäruoka, menee hyvin joko ateriana tai alkuruokana.
Nam. Näyttääpä hyvältä -ja varmasti maistuu vieläkin paremmalta! Saako Porin jazzeilta palannut, väsynyt matkaaja pienet maistiaiset? Ihan pienet vaan...:D
VastaaPoistaMaistuu tosiaan hyvältä ja väsyneelle matkaajalle on aina tarjolla jotain purtavaa :-)
VastaaPoista