tiistai 11. toukokuuta 2010

SUOSIKKISALAATTEJA

Alkaa olla salaattien sesonkiaika. Sen tietää siitä, että Sorrilta saa jälleen kirsikkatomaatteja. Talvisin kasvikset menevätkin lähes alas ainoastaan lämpimänä lisukkeena tai ruokana






Grillatut vihannekset salaattipedillä

Marinadi:

oliiviöljyä
tilkka viinietikkaa ( esim. sherry-)
kuivattuja yrttejä ( oreganoa, timjamia )
suolaa
mustapippuria
valkosipulia
chiliä

Lämmitä oliiviöljy kattilassa ja kiehauta siinä mausteet. Anna jäähtyä. Mausteita saa olla reilusti !

Grillatut vihannekset:

erivärisiä paprikoita
munakoisoa
kesäkurpitsaa

lohko vihannekset, sivele ne oliiviöljyllä ja paahda joko grillissä tai uunissa grillivastusten alla. Anna jäähtyä ja laita sitten vihannekset marinadiin maustumaan. Jäähtyneeseen marinadiin voi mukaan nakata vaikka pieniä mozzarellapalloja. Anna maustua tunti, pari ainakin.

Salaattipeti

jääsalaattia
friseesalaattia
villirucolaa

Sekoita salaattiainekset ja asettele päälle marinoidut vihannekset. Sopii myös hyvin esim. lihan tai kanan lisukkeeksi.




Lelumaan salaatti

villirucolaa
jääsalaattia
kirsikkatomaatteja
avokadoa
mozzarellaa
vihreää pestoa
( suolaa, mustapippuria )




Halloumisalaatti

villirucolaa
jääsalaattia
oliiviöljyssä paistettua munakoisoa kuutioina
kirsikkatomaatteja
voissa paistettua halloumia
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria

2 kommenttia:

  1. Ihana kun laitat näitä ruokaohjeitakin! Mä aion kokeilla kaikkia :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaakin kokeilla :-) . Monesti lisään myös paahdettuja siemeniä salaatin päälle, esim. auringonkukansiemeniä. GoGreen tai joku vastaava tekee myös aika kivaa siemensekoitusta, joka sopii moneen.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta viestistä, ihan lyhyestä ja höpsöstäkin. Kiitos, kun piristit päivääni !